Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

Išties diskusija virto pilstymu "iš tuščio į kiaurą", nes visos nuomonės "už" ir "prieš" jau seniai išsakytos. Tie, kurie buvo ar yra "už", jau paskiepijo arba būtinai paskiepys savo vaiką. Tie, kurie dar abejojo, jau arba tuoj nuspręs, nes čia tiek visko daug prirašyta. O kategoriškai nusprendusių neskiepyti visos šios kalbos jau neprivers pakeisti nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2005 03 08, 12:04)
Neskiepyti: + vaikas perserga ir imunitetas visam gyvenimui lieka, bet  "-" yra rizika, kad gali būti komplikacijos.
Skiepyti: + jei net ir susirgs, tai labai lengva forma, "-" skiepyti reiks kelis kartus (jei teisingai supratau, nes skiepas "galioja" 20 metų. Vadinasi bent 3 kart gyvenime leisti kažko svetimo į vaiko kūną).

Konsultavausi su musu ilgalaikiu pediatru del skiepu nuo vejaraupiu, ir jis pasake, kad dabartiniai skiepai sukuria imuniteta visam gyvenimui, po 20 metu skiepytis nebereikia mirksiukas.gif Anot jo, nuo siu skiepu niekas nemire, o nuo pacios ligos sukeltu komplikaciju JAV yra mirties atveju.
Tai, kad nereikes persiskiepyti, man padejo priimti galutini sprendima smile.gif

p.s. persirgus imunitets nebutinai susidaro visam gyvenimui, nes mano vyras nesenai persirgo labai bjauria povejaraupine liga. t.y.jis sirgo vejaraupiais, bet nusilpo imunitets ir uzpuole atmaina, nuo kurios nesirge uzsikrecia tais paciais vejaraupiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 10 kovo 2005 - 13:30
QUOTE(baltic*girl @ 2005 03 10, 04:27)
p.s. persirgus imunitets nebutinai susidaro visam gyvenimui, nes mano vyras nesenai persirgo labai bjauria povejaraupine liga. t.y.jis sirgo vejaraupiais, bet nusilpo imunitets ir uzpuole atmaina, nuo kurios nesirge uzsikrecia tais paciais vejaraupiais

Bene apie juostinę pūslelinę (shingles) šneki? Nu tai April turėjo užsikrėsti nuo savo tėčio vėjaraupiais pagal idėją, o ir Tu pati, jeigu nesirgusi smile.gif. Vėjaraupiai ir juostinė pūslelinė mano žiniomis nėra ta pati liga, tik jas abi sukelia tas pats vėjaraupių virusas smile.gif.
Atsakyti
Neturint medicininio issilavinimo net nesinori dalyvauti, nes tik akys issprogusios ziuri g.gif g.gif g.gif

Neturejau omeny, kad pusleline ir vejaraupiai - ta pati liga. Turejau omeny, kad persirgus vejaraupiais nesusidaro iminutetas puslelinei. Juk sukelejas tai tas pats. Mano vaikas nebutinai "turejo" uzsikresti, tik galejo.
Atsakyti
Po tokios diskusijos vis dėl to linkstu prie vėjauraupių skiepų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2005 03 12, 13:46)
Jei butu galvojama galva, o ne kitom, maziau tam pritaikytom vietom, sergamumas tikrai butu mazhesnis. Pradziai pakaktu bent jau TBC dispanceri ish antakalnio Vilniuj ishkelti i kokia kita vieta, kad dzhiovininkai studentams ant galvu troleibusuose nekosetu  rolleyes.gif
Kas del PSO,- nereiketu pamirshti, kad tai organizacija,siekianti "sveikatos liaudziai uzh mazhiausia kaina".Taigi.
O kas del vejaraupiu, tai savo dvimetuko niekaip nematau prasmes ir reikalo skiepyt.  Po kokiu penkiu metu permastysiu prasminguma, jei iki tol nepersirgs  unsure.gif

g.gif Na velgi kartosiuos, skiepas neprivalomas pagal nacionalini skiepu kalendoriu, bet PSO ir amerikos pediatru asociacijos rekomendacijos vienareiksmes,- skiepyti.
Beje dar vienas SVARBUS dalykas, jei vis delto skiepysite nuo vejaraupiu, arba jei vaikai sirgs vejaraupias,- negalima 6 savaites po skiepu, ar ligos ar sergant vartoti salicilatu grupes vaistu ( pagrindinis atstovas,- aspirinas),- dideja rizika Reye sindromui. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patologas: 12 kovo 2005 - 15:53
Oi nezinau ka ir begalvoti doh.gif , dabar tai mano visa sheimyna su manim priesaky serga taip suprantu gripu.Ir pirmas susirgo sunus(pasiskiepijes nuo gripo jei ka), paskui as(nesiskiepijau), po pusdienio mano vyras(pasiskiepijes nuo gripo) ir veliausiai mazoji(neskiepyta).Keisciausia ta kad as su vaikais tai taip sakyciau lengviau37.5, o vargsas mano vyras 40.Tai keikiasi nerealiai, kad skiepijosi ir vistiek taip sunkiai serga.

O vat del vejaraupiu jau matyt mums per velu skiepytis, nes treciadieni pas maziuke grupeje jau viena mergike susirgo vejaraupiais(pries tai sirgo jos sesute).
O be to skambinausi savo draugei farmacininkei ir medicinos univero destytojai, tai ji kategoriskai pries tuos skiepus.Tai vat tokios tokeles. g.gif
Atsakyti
Labutis! Apie vėjarapius teko skaityti čia http://sibmama.info/...9181f09710f95a3
user posted image
Atsakyti
idomu, o paskiepijus galima eiti is karto i kolektyva, ar geriau palaukti pora dienu ir po to eiti i darza? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkinas @ 2005 05 02, 12:56)
idomu, o paskiepijus galima eiti is karto i kolektyva, ar geriau palaukti pora dienu ir po to eiti i darza?  g.gif

Viska galima, tik reikia vengti vaistu, kuriuos isvardijo Patologas. Nejau manai, kad kiti vaikai gali uzsikresti nuo jusu skiepo g.gif Mano mazei po sio skiepo nebuvo jokios neigiamos reakcijos, kaip ir po jokio kito rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(patologas @ 2005 03 12, 15:47)
Beje dar vienas SVARBUS dalykas, jei vis delto skiepysite nuo vejaraupiu, arba jei vaikai sirgs vejaraupias,- negalima 6 savaites po skiepu, ar ligos ar sergant vartoti salicilatu grupes vaistu ( pagrindinis atstovas,- aspirinas),- dideja rizika  Reye sindromui. g.gif

Vaikams shiaip ar taip negalima duoti aspirino, ne tik del vejaraupiu, bet apskritai temperaturos mushimui.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 05 02, 14:22)
Nejau manai, kad kiti vaikai gali uzsikresti nuo jusu skiepo g.gif

Taip, gali. Žinodama, kad vaikas skiepytas, tikrai neleisčiau saviškio kurį laiką (apie pora savaičių po skiepo) su juo žaisti schmoll.gif. Na, nebent norėčiau, kad vaikas užsikrėstų - tada taip smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 03 gegužės 2005 - 03:54