Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

QUOTE(Ladute @ 2005 02 11, 02:49)
mums dabar galvosūkis: ar mažiukė, būdama mano pilvelyje, įgijo imunitetą, ar vis tiek reikėtų paskiepintil g.gif

Iš kraujo tyrimų turėtų matytis, ar vaikiukas turi vėjaraupiams imunitetą, ar ne. Tiesiog pasidarykit tyrimus smile.gif.
Atsakyti
mes norėjom skiepitis, bet visi išniekino tai kažkaip persigalvojom, bet kuo toliau tuo labiau mastau, kad reikia, nes mano draugės dukrytę net į renimaciją paguldė...(jau viskas gerai)
patariu skiepytis visom abejojančiom
Atsakyti
Bet as nelabai suprantu kam reikia skiepyti, jei imunitetas igijamas 10-iai metu (taip sake gydytoja). Okai praeina 10 metu tai vaikas gali susirgti, o kai vaikas vyresnis, tai ir ligos forma sunkesne. Paaiskinkit man, prasau,. Juk geriau jau kai vaikutis mazas perserga, as taip manau.
Vat ir nezinom ar skiepyti mergaites ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitytė @ 2005 02 17, 00:04)
Bet as nelabai suprantu kam reikia skiepyti, jei imunitetas igijamas 10-iai metu (taip sake gydytoja). Okai praeina 10 metu tai vaikas gali susirgti, o kai vaikas vyresnis, tai ir ligos forma sunkesne. Paaiskinkit man, prasau,. Juk geriau jau kai vaikutis mazas perserga, as taip manau.
Vat ir nezinom ar skiepyti mergaites ar ne  g.gif

Aš irgi manau, kad geriau persirgti vaikystėj, bet yra manančių kitaip. Jeigu skiepijama, manyčiau, kad reikėtų tai daryti nuosekliai ir sistemingai, t.y. po tų maždaug 10 metų imuniteto skiepą kartoti. Ir taip kas maždaug 10 metų smile.gif.
Atsakyti
As girdejau kad imunitetas 20 metu, bet tai nieko gero, tai reiks skiepytis pav kokiu 20 metu? 40 metu? 60 metu? Juk tokiam amziui susirgt vejaropiais isvis gali but mirtinas reikalas. O plius dar ir neaisku kaip tokio amziaus smogus i skiepa sureaguos.
Atsakyti
O tai kodėl mums gydytoja sakė, kad imunitetas visam gyvenimui? g.gif
Šiandien paskiepijom 4u.gif
Labai ilgai svarsčiau, bet nenorėjau vaiko kankinti unsure.gif
Bet turėsim omenyje, kad gali tekti kartoti cry.gif
Atsakyti
Gydytoja tiesiog norejo ta skiepa prakisti, jis neprivalomas, ir plius mokamas apie 120 Lt, o imuniteta sgink dieve ne visam gyvenimui, beto ir po skiepo vaikas gali susirgt, taip kad nebent skiepas pades isveng komplikaciju, ir ligos eiga bus nesunki, o gal ir vaikas nesusirgs?
Atsakyti
Gerai jeigu vaikas dar budamas mazas perserga, o maniskis pvz,jau 13-kos ir nei viena vaikiska liga nesirges.(jau dabar nusispjaunu 3 kartus nes bijau), o as taip pat vejaraupiais nesirgus.Tai ka tada daryt? Vat vien del tos priezasties norejau skiepyti dukryte, bet suabejojau...taip ir likom.O i darzeli eina taip kad tikimybe susirgt yra nemaza.
Atsakyti
mes skiepijom dukryte nuo vejaraupiu. 120 Lt ir gydytoja sake, kad skiepas 1 karta gyvenime, kartot nereikia. Be to, passkiepijant vaika atimam is jo galimybe sirgti herpes nemaloniaja lupu pusleline. Ji organizme apsigyvena tik susirgus vejaraupiais. va smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2005 02 21, 12:08)
Be to, passkiepijant vaika atimam is jo galimybe sirgti herpes nemaloniaja lupu pusleline. Ji organizme apsigyvena tik susirgus vejaraupiais. va  smile.gif

Nu nežinau, nežinau... blink.gif Mano vaikas lūpų pūslelinę pasigavo ligoninėje 8 mėnesių, o vėjaraupiais susirgo kokių 5 metų. Kažkodėl šiuo teiginiu drystu abejoti... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringucia: 21 vasario 2005 - 11:12
Skiepas nesudaro imuniteto visam gyvenimui, max 20 metu, o po to skiepa kartot reikia, nebent jei per tuos 20 metu vaikas vistiek susirgo tadad jau skiepo kartoti nereikia. Visu vaikisku ligu skiepai vaiko neapsaugo visa gyvenima, amzina imuniteta igyti galima tik persirgus.
Atsakyti
Pasiskaiciusi jusu parasymus jau ir nezinau ka daryti. Planavome skiepyti vyresniaja mergaite pries mokykla, aisku, jei anksciau nepersirgs. Bet jai susirgs anksciau, be abejo, uzsikres ir mazoji. Nezinau ka daryti. Reikes dar su gydytoja pasitarti. Nors mums gydytoja nerekomendavo skiepytis, bet taip ir nepaaiskino kodel, tik paminejo, kad brangu, apie 120 Lt. Ir tikrai minejo, kad imunitetas desimciai metu, o ne visam gyvenimui, kaip kazkuri (atsiprasau, pamirsau kuri) rase.
Atsakyti