Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

QUOTE(Mėlynakės-mama @ 2007 11 30, 11:35)
Sveikutes
Gerai pasamprotaukime, pvz radau nete kokia info:
"KAS IR KOKIO AMŽIAUS TURĖTŲ BŪTI SKIEPIJAMAS NUO VĖJARAUPIŲ?

Optimalus vaikų skiepijimo laikas: nuo 12 iki 18 mėnesių amžiaus arba bet kada vyresnio amžiaus, jeigu jie nesirgo vėjaraupiais. Skiepijimas vienkartinis.

Vakcinacija taip pat rekomenduojama paaugliams ir suaugusiesiems, nesirgusiems vėjaraupiais. (Skiepijant vėjaraupių vakcina ”Okavax” Biken, ir vyresni kaip 12 metų amžiaus asmenys skiepijami vienąkart.) Imunitetas tęsiasi ne mažiau kaip 20 metų. Vėjaraupių vakcina valstybės nedotuojama. Orientacinė kaina, skiepijant “Okavax” vakcina, – 115 Lt."

PAIMTA INFO IS : http://www.is.lt/tau...vejaraupiai.htm

Tai jei nemaziau kaip 20 metu(o sake gyd kad visam gyvenimui doh.gif ), tai kas tada kai baigsis imunitetas vejaraupiui kai vaikas tarkim sulauks 21-25 metu(cia pvz), tai ka tada, mazdaug vaikeli va sulaukei 21 meteliu eik skiepintis nuo vejauraupiu, o tuo metu pvz dukra bus nescia-tai nestukems tuo labiau negalima skiepintis ir susirgs. Cia tokiu variantu galima prigalvot doh.gif , man nerimta kai ner garanto, tik sako kad reikia nes vaikas gali sunkiai susirgti, komplikacijos ir tttt, o tai kokios pasekmes bus kai baigsis imunitetas g.gif , tai ka kas 20 metu pulsi skiepintis doh.gif  kad tik nesusirgti doh.gif
Mergaites kokia jusu nuomone? ax.gif

Okavax vakcinos Lietuvoj jau keli metai nebėra. Yra tik Varilrix.
Atsakyti
QUOTE(saltrune @ 2007 12 13, 16:42)
Yra tik Varilrix.

Va šituo sūnų ir paskiepijom ax.gif O dukrytę net nežinau buvo dabar keli tokie spuogeliai raudoni po to pasidarė vandeningos pūslytės g.gif daktarė sako labai panašu į vėjaraupius , bet taip mažai tik ant rankyčių keli ir ant kojyčių g.gif Žadėjom skiepyt , o dabar galvojam gal kokia lengva forma čia buvo g.gif
Atsakyti
Visi tik skiepijate nuo vėjaraupių, mums dar per anksti apie tai galvoti, bet aš tikrai neskiepisiu. Aš baigus medicinos mokslus, tai kai mokiausi, visi daktarai sakydavo, kad neskiepitume savo vaiku nuo vejaraupiu, aisku yra pliusu, bet yra ir minusu to skiepo, kaip ir bet kurio. Bet faktas nepaneiksite, kad cia yra vaikiska liga, kuria kiekvienas vaikas perserga ir taip igauna imuniteta, sustiprėja, jei mes skiepisime nuo kiekvienos paprastos ligos, tai koks tada tas vaikas užaugs, bus ligoniukas ir nei kiti vaikai greiciau pasigaus koki nors virusa, nezinau Jusu reikalas spresti, bet gerai pasvarstykite ar verta. Visu pirma pasiziurekite kokie dabar vaikai uzauga, kas antras serga kas savaite, o mes pradedame bijoti raudoniukes.....
Atsakyti
Paprieštarausiu, kad vėjaraupiai nėra jau tokia paprasta ir nekalta liga, tai ne tik paprastas išbėrimas, gali ir liūdniau pasibaigti.
Bet mano patirtis tokia, kad prieš tris dienas apsirgo mano vaikas vėjaraupiais, nuo kurių paskiepytas. Na, trečia diena beria, bet temperatūros neturėjo.
Jei laiką atgal pasukus, tai ir aš dabar neskiepyčiau. Bet ne dėl to, kad apsirgo. Na, mums kažkoks sutapimas ar kas, kažkokia nuojauta man sako, kad po šito skiepo mums prasidėjo visos ligos , ligelės, o prieš skiepą vaikas buvo visai nesirgęs.
Atsakyti
Mano vyresnėlė susirgo vėjaraupiais 3 metukų, ligos eiga buvo gana lengva, bet kai jau ejo i pabaigą - staiga sukilo aukšta temperatura, vaikas pradejo vemti, skustis galvos skausmais, pastebejome, kad vaikas prarado koordinacija - nebegali atsistoti. Buvom skubiai paguldyti i reanimaciją - mūsų vėjaraupiai komplikavosi į encefalitą. Gydėmės ilgai ligoninese, sanatorijose, kadangi labai nusilpo imunitetas pradejo kibti visokios infekcijos. Bet ačių dievui gydytojai pastatė ant kojų, mergaitė guvi , protinga, turi labai gerą atmintį. Mums pasisekė, nes gydytojai sakė jog pasekmės galėjo būti kur kas liūdnesnės.
Todėl ar skiepyti antrą dukrą - abejonių nekyla, nors jai dar tik 4 mėn.
Atsakyti
QUOTE(ieva.d. @ 2007 12 14, 17:29)
o mes pradedame bijoti raudoniukes.....

apie vėjaraupius ar raudonukę kalba? cool.gif
Atsakyti
As su vejaraupiu komplikacijom sergant vaikui nesu susidurus is aplinkiniu irgi nesu nieko tokio girdejus, o va sergant suaugusiam tai zinau kad buna sunki liga, galvoju kad reiketu mano vyrui pasiskiepyti nes jis sia liga vaikysteje nesirgo, kaip jus manot ar reiketu, nes manau kad vaika auginant jis vis tiek kazkur sia liga uzsikre g.gif
Atsakyti
Mes dukrytę skiepysime vienareikšmiškai. Po to per vėlu bus galvoti, kodėl to nepadarėme. Gal ir bus vaiko sveikata silpnesnė, gal..., bet kaip sakoma "lazda turi du galus", o sveikata visų brangiausia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inteja @ 2008 01 04, 17:54)
Mes dukrytę skiepysime vienareikšmiškai. Po to per vėlu bus galvoti, kodėl to nepadarėme. Gal ir bus vaiko sveikata silpnesnė, gal..., bet kaip sakoma "lazda turi du galus", o sveikata visų brangiausia smile.gif

as savo mergina esu paskiepijusi, grupeje jau sirgo vaikai vejaraupiais, bet mes nepasigavom, tikiuosi kad skiepo deka ax.gif
Atsakyti
mes nesiskiepysim. Vyresnelio grupeje buvo vejaraupu karantinas, bet jis nesusirgo. Taip kad negalima sakyti kad skiepas visagalis. Manau ir nuo kiekvieno vaiko priklauso...
Atsakyti
QUOTE(tatedo @ 2008 01 01, 21:32)
As su vejaraupiu komplikacijom sergant vaikui nesu susidurus is aplinkiniu irgi nesu nieko tokio girdejus, o va sergant suaugusiam tai zinau kad buna sunki liga, galvoju kad reiketu mano vyrui pasiskiepyti nes jis sia liga vaikysteje nesirgo, kaip jus manot ar reiketu, nes manau kad vaika auginant jis vis tiek kazkur sia liga uzsikre g.gif

Manau, kad verta. Aš pati galvoju eiti pasiskiepinti, visi gasdina, kad jei susirgsi suaugęs tai labai sunkiai sirgsi, nes tai vaikiška liga ir ja reikia persirgti vaikysteje.
GAL ŽINOTE KUR KAUNE GALIMA BŪTŲ PASISKIEPINTI nuo vėjaraupių ne poliklinikoje.
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2008 01 12, 13:33)
Manau, kad verta. Aš pati galvoju eiti pasiskiepinti, visi gasdina, kad jei susirgsi suaugęs tai labai sunkiai sirgsi, nes tai vaikiška liga ir ja reikia persirgti vaikysteje.
GAL ŽINOTE KUR KAUNE GALIMA BŪTŲ PASISKIEPINTI nuo vėjaraupių ne poliklinikoje.

Nuo vejaraupiu Kaune mes skiepinomes Endemike 4u.gif
Atsakyti