Sveikutes
Gerai pasamprotaukime, pvz radau nete kokia info:
"KAS IR KOKIO AMŽIAUS TURĖTŲ BŪTI SKIEPIJAMAS NUO VĖJARAUPIŲ?
Optimalus vaikų skiepijimo laikas: nuo 12 iki 18 mėnesių amžiaus arba bet kada vyresnio amžiaus, jeigu jie nesirgo vėjaraupiais. Skiepijimas vienkartinis.
Vakcinacija taip pat rekomenduojama paaugliams ir suaugusiesiems, nesirgusiems vėjaraupiais. (Skiepijant vėjaraupių vakcina Okavax Biken, ir vyresni kaip 12 metų amžiaus asmenys skiepijami vienąkart.) Imunitetas tęsiasi ne mažiau kaip 20 metų. Vėjaraupių vakcina valstybės nedotuojama. Orientacinė kaina, skiepijant Okavax vakcina, 115 Lt."
PAIMTA INFO IS : http://www.is.lt/tau...vejaraupiai.htm
Tai jei nemaziau kaip 20 metu(o sake gyd kad visam gyvenimui ), tai kas tada kai baigsis imunitetas vejaraupiui kai vaikas tarkim sulauks 21-25 metu(cia pvz), tai ka tada, mazdaug vaikeli va sulaukei 21 meteliu eik skiepintis nuo vejauraupiu, o tuo metu pvz dukra bus nescia-tai nestukems tuo labiau negalima skiepintis ir susirgs. Cia tokiu variantu galima prigalvot , man nerimta kai ner garanto, tik sako kad reikia nes vaikas gali sunkiai susirgti, komplikacijos ir tttt, o tai kokios pasekmes bus kai baigsis imunitetas , tai ka kas 20 metu pulsi skiepintis kad tik nesusirgti
Mergaites kokia jusu nuomone?
Na nežinau Sūnų paskiepijom lygtai varimaks nu neatsimenu 138lt tai sakė visam gyvenimui
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2007 11 30, 12:45)
Na nežinau Sūnų paskiepijom lygtai varimaks nu neatsimenu 138lt tai sakė visam gyvenimui
tai tas ir idomu ar visam ar kaip cia raso 20 metu. Zodziu kuo labiau skaitau cia SM gyd patarimus ir nete info visa tuo labiau suprantu kad gyd patys dar gerai nezino, nes skiriasi nuomones, tam tikri skaiciai ir net perskaiciau kad imanoma 2 kartus persirgti jei organizmas yra nusilpes ir kontaktuoji su vejaraupiu serganciu
Šiaip tai aš tom kalbom apie 100proc apsaugą netikiu Čia tas pats kaip ir su kontraceptikais nieko nėra 100procentinio Ale skiepiju ir tiek neskiepiju tik nuo gripo čia jau mano nuomonė visiška nesąmonė
Na zinot gal ir nevisai i tema, bet vienai pazystamai kuriai 30+metu apsirgo vejaraupiais tai teko guleti reanimacijoje, kas kvailiausia paemus krauja apalpo ir susitrenke galva, tai gavosi vejaraupiai + smegenu sutrenkimas...tai kyla mintis gal tegu vaikai praserga naturaliai dar mazi budami
QUOTE(gabute @ 2007 11 30, 13:12)
tai kyla mintis gal tegu vaikai praserga naturaliai dar mazi budami
O ką daryt jei neserga Va laukiau ir vistiek 15metų paskiepijau Dabar žadu ir mažąją skiepyt ko belaukt
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2007 11 30, 13:15)
O ką daryt jei neserga Va laukiau ir vistiek 15metų paskiepijau Dabar žadu ir mažąją skiepyt ko belaukt
hm, manau tiek laukti nereiks, va suzinai kieno vaikas susirgo ir varai lankyti jo su vaiku arba darzelyje, ten bent tikimybe 80 proc kad susirgs
QUOTE(Mėlynakės-mama @ 2007 11 30, 13:42)
hm, manau tiek laukti nereiks, va suzinai kieno vaikas susirgo ir varai lankyti jo su vaiku arba darzelyje, ten bent tikimybe 80 proc kad susirgs
Tai kad su sūnum prėjo jis darželyje kelis karantinus ir giminių vaikai sirgo ir kaimynų, o jis ne Mažoji kontaktų irgi jau turėjo kelis ale nesusirgo
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2007 12 01, 11:38)
Tai kad su sūnum prėjo jis darželyje kelis karantinus ir giminių vaikai sirgo ir kaimynų, o jis ne Mažoji kontaktų irgi jau turėjo kelis ale nesusirgo
, GAL LENGVA FORMA PRASIRGO , IDOMIAI
QUOTE(Mėlynakės-mama @ 2007 12 01, 13:48)
, GAL LENGVA FORMA PRASIRGO , IDOMIAI
Masčiau ir aš apie tą lengvą formą ale vistiek kažkas turėjos matytis nu niekaip neatsimenu, kad kas būt buvę Žodžiu ir su daktare kortelę peržiūrėjom nu ne nieko nebuvo kas gali būt susiję su vėjaraupiais
QUOTE(gabute @ 2007 11 30, 13:12)
Na zinot gal ir nevisai i tema, bet vienai pazystamai kuriai 30+metu apsirgo vejaraupiais tai teko guleti reanimacijoje, kas kvailiausia paemus krauja apalpo ir susitrenke galva, tai gavosi vejaraupiai + smegenu sutrenkimas...tai kyla mintis gal tegu vaikai praserga naturaliai dar mazi budami
Tai va, kad ne visi vaikais būdami perserga šia liga. Aš apsirgau būdama nėščia 39 metų, tai žinot kiek man nervų kainavo?
Mes savo dukrytę paskiepijom.