Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 27, 13:26)
O zinote esu susidurus su drauges atveju kai ji neskiepino vaiko nei vienu skiepu ir se tau kad nori vaikas serga,o ji iesko kaltu,tai kas kaltas tik ne ji pati!!!!

O kuria liga tas vaikutis susirgo?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 10 27, 11:37)
O kuria liga tas vaikutis susirgo?

Nelabai man drauge norejo sakyti kai ji man pradejo guostis ir ieskoti kaltu as pasakiau kad pati kalta tad uzpyko ir nenori bendrauti o kiek zinau is kitu bendru pazystamu su kuriais ji taip pat nelabai bendrauja kazkas lygtais kiaulyte,raudoniuke nuo kuriu taip pat yra juk skiepijamas vaikas!Ar as neteisi?
Atsakyti
Aš jau maniau kad kokia stablige ar poliomelitu. O kiaulyte ar raudoniukė tai tikas menkniekis lyginant su kitom ligom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 27 spalio 2007 - 15:34
QUOTE(bevardė @ 2007 10 27, 13:33)
Aš jau maniau kad kokia stablige ar poliomelitu. O kiaulyte ar raudoniukė tai tikas menkniekis lyginant su kitom ligom.

Cia nepalyginsi su tom ligom kurias parasei bet ir tu ligu galima isvengti jei vaikutis bus paskiepintas!!!!
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 27, 16:41)
Cia nepalyginsi su tom ligom kurias parasei bet ir tu ligu galima isvengti jei vaikutis bus paskiepintas!!!!

Aha, bet neskiepijus tikrai galima isvent autoimuniniu sutrikimu ypac jei vaikas alergiškas. beto ir po skipeų tomis vaikiškomis ligomis galima susirgt o jei liga užpuls suaugusį va tada neaišku kaip net bus, nes pirmieji pakankamai subrendę yra tie kuriems dabar apie 22 metus. Nes nuo 1986 MMR vakcina įvesta.
Bet tema čia apie vėjaraupius.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 10 27, 15:33)

nu kazin ar sios ligos nepavojingos mirksiukas.gif buna ziauriu komplikaciju. verysad.gif

tikrai nesu is tu kur aklai viska skiepija,bet nuo vejaraupiu ilgai masciu nusprendziau paskiepyti,jei reikes skiepa pakartosim po 10 metu.Bet manau kad darzelyje ar skiepytas ar ne vistiek persirgs.Bet gal bus siek tiek ramiau,nes busiu kazka darius,nei poto gailetis.
gerai tokioms kur medicina studijuoja ir dirba ir t.t.o ka daryti toms kurios nezino.Prisiklausai visko ir pasimeti,nebezinai i kuria puse su tais skiepais.

As snekejau ilgai su daktare ir dziaugiuos kad skiepijau nuo sios ligos,man bus daug ramiau dabar.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 10 27, 15:52)
Aha, bet neskiepijus tikrai galima isvent autoimuniniu sutrikimu ypac jei vaikas alergiškas.  beto ir po skipeų tomis vaikiškomis ligomis galima susirgt o jei liga užpuls suaugusį va tada neaišku kaip net bus, nes pirmieji pakankamai subrendę yra tie kuriems dabar apie 22 metus. Nes nuo 1986 MMR vakcina įvesta.
Bet tema čia apie vėjaraupius.

Tikrai g.gif Jei esate tikrai įsitikinusi savo teisumu ir galite pagrįsti, jog būtent vakcinos sukelia autoimunines ligas (norėčiau išgirsti ne prielaidas, bet įrodymus), drąsiai galite pretenduoti į Nobelio premiją medicinos srityje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 28 spalio 2007 - 17:05
QUOTE(dange @ 2007 10 28, 18:04)
Tikrai g.gif  Jei esate tikrai įsitikinusi savo teisumu ir galite pagrįsti, jog būtent vakcinos sukelia autoimunines ligas (norėčiau išgirsti ne prielaidas, bet įrodymus), drąsiai galite pretenduoti į Nobelio premiją medicinos srityje.

Nesu medikė ir nebandau net įrodinėt nes neagituoju neskiepyti. Be to jei tai būtų įrodyta, vakcina būtų seniai uždrausta, deja uždraudimas oi koks nenaudingas farmacijos rykliams. Bet man užtenka ir kitų mamų patirties ir mano vidinės nuojautos kad šis skiepas mano vaikams bus žalingas.
beto ne taip gal išsireiškiau, autoimuninius sutrikimus sukelia tikrai ne vien vakcinos, bet man dar taip pat niekas neįrodė kad jos jų nesukelia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 28 spalio 2007 - 17:17
QUOTE(bevardė @ 2007 10 28, 17:12)
nesu medikė ir nebandau net įrodinėt nes neagituoju neskiepyti. Be to jei tai būtų įrodyta, vakcina būtų seniai uždrausta, deja uždraudimas oi koks nenaudingas farmacijos rykliams. Bet man užtenka ir kitų mamų patirties ir gam nemažoos galimybės  o ir mano vidinės nuojautos kad šis skiepas mano vaikams bus žalingas.

Apsispręsti skiepyti ar ne, yra jūsų teisė. Tiesiog siūlau argumentuojant savo poziciją atsargiau vartoti teiginius, kuriems pagrįsti reikia daugiau nei vidinės nuojautos.Tą patį taikau ir skiepų šalininikėms mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2007 10 28, 17:12)
beto ne taip gal išsireiškiau, autoimuninius sutrikimus sukelia tikrai ne vien vakcinos, bet man dar taip pat niekas neįrodė kad jos jų nesukelia  mirksiukas.gif

Kas galėtų paneigti galimybę....ar ne? biggrin.gif Kas galėtų paneigti, kad pvz autoimuninius susirgimus sukelia padidėjusi kietųjų dalelių koncentracija ore, kuriuo kvėpuojame ax.gif
Neketinu bandyti kaip nors sumenkinti jūsų įsitikinimus. Tačiau yra dalis mamų, galbūt abejojančių, galbūt ieškančių atsakymų, kurios jūsų teiginį apie autoimunines ligas gali suprasti ne kaip vidinę nuojautą, o kaip įrodytą faktą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 28 spalio 2007 - 17:26
PERSKAITYTI PERSKAIČIU, PADĖTI NEPADĖJO biggrin.gif REIKS DAR GALVĄ PASUKTI g.gif MAN LABAI KEISTAI DAR VIENAS DALYKAS ATRODO. MANO APLINKOJE LABAI DAUG MAŽŲ VAIKŲ . KIEK APKLAUSINĖJAU NEI VIENAI IŠ DRAUGIŲ JŲ VAIKŲ GYD. NET NEUŽSIMINĖ APIE SKIEPUS NUO ŠIOS LIGOS. O MUSIŠKĖ MUMS JAU PRIES 4 MĖN. PASAKE. IR APSKRITAI LABAI JAU SIŪLO. BIZNIU KVEPIA biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2007 10 28, 07:47)
tikrai nesu is tu kur aklai viska skiepija,bet nuo vejaraupiu ilgai masciu nusprendziau paskiepyti

Tai nuo ko tada neskiepiji, jeigu "aklai visko neskiepiji"? mastau.gif Vėjaraupiai bene pati nekalčiausia iš visų ligelių, nuo kurių vakcinuoja, o ir vakcina sąlyginai nauja ir nėra tokia 'privaloma' kaip kitos ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 11 01, 05:18)
Tai nuo ko tada neskiepiji, jeigu "aklai visko neskiepiji"? mastau.gif Vėjaraupiai bene pati nekalčiausia iš visų ligelių, nuo kurių vakcinuoja, o ir vakcina sąlyginai nauja ir nėra tokia 'privaloma' kaip kitos ax.gif.

Ateityje planuojama vejaraupiu vakcina itraukti i privalomuju vakcinu sarasa... nemanau, kad tai labai "nekalta" liga.. ji turi savu pasekmiu veliau net ir persirgus pacia lengviausia forma.
Papildyta:
QUOTE(EDITA* @ 2007 11 01, 02:16)
PERSKAITYTI PERSKAIČIU,  PADĖTI NEPADĖJO  biggrin.gif  REIKS DAR GALVĄ PASUKTI g.gif  MAN LABAI KEISTAI DAR VIENAS DALYKAS ATRODO. MANO APLINKOJE LABAI DAUG MAŽŲ VAIKŲ . KIEK APKLAUSINĖJAU NEI VIENAI IŠ DRAUGIŲ JŲ VAIKŲ GYD. NET NEUŽSIMINĖ APIE SKIEPUS NUO ŠIOS LIGOS.  O MUSIŠKĖ MUMS JAU PRIES 4 MĖN. PASAKE. IR APSKRITAI LABAI JAU SIŪLO. BIZNIU KVEPIA  biggrin.gif

Gal ir bizniu... bet manau labiau kvepia tiesiog daktaro supratimu, noru, netingejimu aiskinti.. Daktarai nuo skiepu nieko neuzdirba (bent jau daugumoje seimos centru, nes jei uzdirbtu tai po kelis litus nuo vakcinos, nes pati istaiga nuo vakcinos nedaug uzdirba). As manau nevisi varginasi aiskinti, juk uz duru eile ir siaip paskui daug klausimu is mamu.. be to brangi vakcina, tai ir nesuka sau galvos. Turetumem tik dziaugtis, kad tokia gyd turite, o ne bizniu kaltinti. Manau geriau kai pasiulo, o ne kai tyli... juk prievarta nevercia skiepinti vaikucio. smile.gif
Atsakyti