QUOTE (uups @ 2004 11 10, 21:41) |
Rasma, neskubek durnint Yra ir irodytu skiepu zalos studiju,- pvz. diabeto sasaja su ankstyva imunizacija (butent ankstyvaja!- tirti kudikiai skiepyti 3 men amziaus ir 2 metuku Haemophilus Influenzae Type B vakcina). Jei, aisku, neminesim to, kad kaip kokie barbarai skiepijam kudikius nuo tuberkuliozes, kai visas civilizuotas pasaulis to nebedaro....ir skubam skiepyt nuo pirmos paros, kai,pvz, danijoj pirmas skiepas ,- 6 men. O is esmes skiepai nera blogai. Tik reikia atsirinkti kuriu ir kada reikia |
Nedurninu Čia mano kalbos stilius
QUOTE |
Jei lyginti ES ir LT, nemanau kad butu labai dideliu skirtumu sergamume ir imunizacijos kalendoriuje |
Būtų, tikrai būtų. LT dar pasireiškia tokios ligos, kurių Vakarų Europa neprisimena.
Stebisi jie iki nukritimo, išgirdę apie sirgimą difterija, vaiko mirtį nuo pasiutligės..Kai LT, berods Klaipėdoje, atostogų metu mirė vaikas nuo epiglotito, sukelto Haemophilus influenza ir kai mirė vaikas nuo pasiutligės, tai buvo ES Komisijos sušauktas posėdis ar kaip jie tai vadina..tai buvo šokas..visi davė užklausas ar čia nesuklysta?????
O žinot kodėl civilizuotas pasaulis nebeskiepija nuo TBC? Siūlau pasidomėti, tai ne dėl skiepų žalos
QUOTE |
Del pasiutliges kitas variantas,- gal skiepyciau. Bet jei imanoma, pirma supakuociau ta shuneli ir priduociau jo smegeneles tyrimams. |
Daugiau nebėra ką pasakyti. Va šitie žodžiai "gal skiepyčiau" įrodo žmogaus sąmoningumą. Ką reiškia supakuočiau šunelį? Nusukti sprandą ir preparuoti, po to pridavus smegenėles laukti tyrimo, kuris atliekamas 2 sav. ir žiūrėti ar vaikas vandens nesibaido? O gal kiekvieną rytą pasakyti "kapt" ir žiūrėti ar jam traukuliai nesivysto?
Kiek žinot hepatito rūšių?A,B,C,D, E, G, retas, bet yra F..visų hepatitų virusų plitimo būdus žinote? Toli gražu ne vien lyt. santykiai ar intraveninis užkrėtimas.
Iš tiesų, čia tėvų pasirinkimas. Aš skiepiju savo vaiką ir pati skiepijuosi. Va tokia didelė, sena boba, bet atlieku visas reikalingas revakcinacijas, nerizikuoju spręsdama man pateko dirvožemio ar ne, kai man siūna žaizdą, šakės: skiepijuosi nuo pasiutimo ligos
Ir pastebėjau, kad moterys neskiepija vaikų, tai dabar madinga vadinti "grįžimu į gamtą, natūralumu", bet kažkodėl nerizikuoja naudoti natūralių apsisaugojimo nuo nėštumo priemonių Ilgai išvedžiojus, gaunasi paprastai "nėštumas baisiau už vaiko ligą"
Norėčiau paklausti, jei jūs galvojate apie skiepų riziką, ar jūs galvojate apie kontraceptikų riziką, kuri beje irgi labai šauniai įrodyta jums ir jūsų būsimoms dukrytėms??? Čia pasvarstymui... jei jau galvoti, tai pasvarstom "globaliai"
Aš žinau, kad bus tokių. Yra tokių žmonių, kurie jei kuo tiki ir imasi tuo sekti, tai daro iki galo.Bet daug yra tokių, kurie tik kitais manipuliuoja, bet patys saugiai sėdi.
Kažkur skaičiau, kad skiepus nuo vėjaraupių netolimoje ateityje ketinama įtraukti į kompensuojamųjų skiepų sąrašą. Žinoma, galutinis ir lemiamas žodis tenka tėvams. Beje, mano laiptinėje gyvena 45 m. mama, nuo vaikystės neskiepyta jokia vakcina, tik nuo raupų. Ir nieko. Tad ji ir savo penkiamečio sūnaus neskiepija.
Jau pasakojau šiame forume apie savo skausmingą patirtį vėjaraupių srityje. Esu kolektyvo narė nuo dvejų metų. Augau su vyresniu trejais metais broliu. Kai aplinkoje sirgo vėjaraupiais, aš nesusirga. O "pagavo" mane liga, kai niekas, rodos, jau ir nebesirgo. Man tuomet buvo beveik 18 metų. Mama, lyg tyčia, trims mėnesiams buvo išvažiavusi į kursus, į Maskvą. Namuose buvau likusi viena. Kaip prasidėjo liga, jau gerai ir nepamenu, tik žinau, kad tą dieną po pamokų turėjo vykti mokyklos rudens krosas, bet man lyg buvo negera, tad aš namuose atsiguliau pailsėti. Paskui viskas iškritę iš atminties. Mane sergančią ir klejojančią po poros dienų, nesulaukusi mokykloje, rado klasės auklėtoja. Ji ir rūpinosi manimi. Ir rūpinosi beveik du mėnesius, nes paskui ilgai sirgau abipusiu plaučių uždegimu. Mama apie ligą sužinojo, kai jau buvau sveika, nes tuomet ne tik mobilaus, bet ir paprasto telefono mes neturėjome, bendravome laiškais. Vėjaraupių, kaip pačios sunkiausios, ligos atminimui kaktoje nešioju randelį, žinoma, pridengtą "grifkute".
Aš nesakau, kad visi taip sunkiai serga vėlesniame amžiuje. Tiesiog tik teigiu, kad MAN buvo TAIP. Nemanau, kad tokių atvejų daug. Bet jų yra. Ir aš nesu už besaikį skiepų brukimą į organizmą. Tačiau savo dukrą nuo vėjaraupių aš paskiepijau.
Jau pasakojau šiame forume apie savo skausmingą patirtį vėjaraupių srityje. Esu kolektyvo narė nuo dvejų metų. Augau su vyresniu trejais metais broliu. Kai aplinkoje sirgo vėjaraupiais, aš nesusirga. O "pagavo" mane liga, kai niekas, rodos, jau ir nebesirgo. Man tuomet buvo beveik 18 metų. Mama, lyg tyčia, trims mėnesiams buvo išvažiavusi į kursus, į Maskvą. Namuose buvau likusi viena. Kaip prasidėjo liga, jau gerai ir nepamenu, tik žinau, kad tą dieną po pamokų turėjo vykti mokyklos rudens krosas, bet man lyg buvo negera, tad aš namuose atsiguliau pailsėti. Paskui viskas iškritę iš atminties. Mane sergančią ir klejojančią po poros dienų, nesulaukusi mokykloje, rado klasės auklėtoja. Ji ir rūpinosi manimi. Ir rūpinosi beveik du mėnesius, nes paskui ilgai sirgau abipusiu plaučių uždegimu. Mama apie ligą sužinojo, kai jau buvau sveika, nes tuomet ne tik mobilaus, bet ir paprasto telefono mes neturėjome, bendravome laiškais. Vėjaraupių, kaip pačios sunkiausios, ligos atminimui kaktoje nešioju randelį, žinoma, pridengtą "grifkute".
Aš nesakau, kad visi taip sunkiai serga vėlesniame amžiuje. Tiesiog tik teigiu, kad MAN buvo TAIP. Nemanau, kad tokių atvejų daug. Bet jų yra. Ir aš nesu už besaikį skiepų brukimą į organizmą. Tačiau savo dukrą nuo vėjaraupių aš paskiepijau.
QUOTE (uups @ 2004 11 10, 23:41) |
Yra ir irodytu skiepu zalos studiju,- pvz. diabeto sasaja su ankstyva imunizacija (butent ankstyvaja!- tirti kudikiai skiepyti 3 men amziaus ir 2 metuku Haemophilus Influenzae Type B vakcina) |
uups, gal gali truputį plačiau apie tai, ar kokią nuorodą įmesti ,ačiū
Man toks ispudis, kad dauguma taip ir nesuprato, ka as norejau pasakyti uzvesdama sita tema..
Gi pasakojau apie savo drauge, kuri budama labai pavyzdinga mama PASKIEPIJO savo dukra nuo vejaraupiu ir ta dukra vis tiek SUSIRGO
O veliau susirgo ir ji pati-apsikrete nuo dukros..
Ji jauciasi patyrusi moraline zala, nes
1) niekas neispejo, kad skiepas gali nesuveikti, ir kad vakcina veikia tik 10 metu;
2) kai vakcina nesuveike, visi farmacininkai nusiplove rankas-nieko nesitikekit, tas skiepas gi nieko negarantuoja ir pan., aplamai cia gi nerimta liga, na ir kas, kad ir susirgote...
TAI KOKIO VELNIO TADA SKIEPYTIS, jei jau taip????Ar tai nera vien gryna KOMERCIJA???
Dar akcentuoju, kad kalbu apie skiepa nuo VEJARAUPIU, o ne nuo visu imanomu baisybiu, apie kurias net nematau reikalo diskutuot-reikia skiepyt vaikus ir viskas tuom pasakyta..
Gi pasakojau apie savo drauge, kuri budama labai pavyzdinga mama PASKIEPIJO savo dukra nuo vejaraupiu ir ta dukra vis tiek SUSIRGO
O veliau susirgo ir ji pati-apsikrete nuo dukros..
Ji jauciasi patyrusi moraline zala, nes
1) niekas neispejo, kad skiepas gali nesuveikti, ir kad vakcina veikia tik 10 metu;
2) kai vakcina nesuveike, visi farmacininkai nusiplove rankas-nieko nesitikekit, tas skiepas gi nieko negarantuoja ir pan., aplamai cia gi nerimta liga, na ir kas, kad ir susirgote...
TAI KOKIO VELNIO TADA SKIEPYTIS, jei jau taip????Ar tai nera vien gryna KOMERCIJA???
Dar akcentuoju, kad kalbu apie skiepa nuo VEJARAUPIU, o ne nuo visu imanomu baisybiu, apie kurias net nematau reikalo diskutuot-reikia skiepyt vaikus ir viskas tuom pasakyta..
QUOTE (Rasma @ 2004 11 11, 10:34) |
Norėčiau paklausti, jei jūs galvojate apie skiepų riziką, ar jūs galvojate apie kontraceptikų riziką, kuri beje irgi labai šauniai įrodyta jums ir jūsų būsimoms dukrytėms??? Čia pasvarstymui... jei jau galvoti, tai pasvarstom "globaliai" |
Butent. Niekad nevartojau ir nevartosiu jokiu kontraceptiku. Taip kaip ir nebeskiepyciau visiskai savo vaiko iki metu. Nuo metu - jokiu problemu.
As ne uz vaiku neskiepyjima, tiesiog piktinuosi farmacininku ir gydytoju etika-tevai nera informuojami, daromas grynas biznis ir tiek
Galit paziuret gydytoju konsultaciju skyrelyje-gydytoja gi lengva ranka atsake, kad skiepas nuo vejaraupiu galios visam gyvenimui
Dar seniau forume protingos mamos buvo atkasusios rimtu moksliniu straipsniu apie tai, kaip vejaraupiu vakcina iskreipia imuniteto reakcijas-kaip galima prisidaryt dar daugiau bedos paskui, nes virusas lieka organizme iskreipta forma ir pan..
KODEL gydytojai apie tai neispeja-truksta kompetencijos ar tiesiog sazines???
Galit paziuret gydytoju konsultaciju skyrelyje-gydytoja gi lengva ranka atsake, kad skiepas nuo vejaraupiu galios visam gyvenimui
Dar seniau forume protingos mamos buvo atkasusios rimtu moksliniu straipsniu apie tai, kaip vejaraupiu vakcina iskreipia imuniteto reakcijas-kaip galima prisidaryt dar daugiau bedos paskui, nes virusas lieka organizme iskreipta forma ir pan..
KODEL gydytojai apie tai neispeja-truksta kompetencijos ar tiesiog sazines???
QUOTE (svetima @ 2004 11 11, 13:17) |
Man toks ispudis, kad dauguma taip ir nesuprato, ka as norejau pasakyti uzvesdama sita tema.. |
Svetima, atsiprašome, kad taip viskas čia susiklostė..
Aš tai temą supratau, bet va, ir pati prisidėjau prie jos išsivystymo ne į tą pusę
Savaime suprantama, kas tai bebūtų: liga, medikamentas, skiepas tai gydytojai turi žmogų informuoti ir ne bet kaip, o naujausius duomenis pateikti. Jei gyd. niekuo nesidomi, jei ji sąmoningai nuslepia arba atsižvelgia tik į farmacijos kompanijos medicinos atstovo gerus pasiūlymus, tai toks jis ten ir gydytojas...
Žmogus turi būti informuotas ir tada spręsti su kuo jis sutinka, o su kuo ne.
Kas per klausimas
Aha, tačiau yra draugės atvejis..o ko ji norėjo?
Kas tau atsakys, kai tu skiepijiesi ar įgysi imunitetą ar ne? Čia juk individualus reikalas..
Aš pvz. nėštumo metu išbandžiau visis medikų siūlomus geležies preparatus..kol nepasidariau labai išsamaus geležies kiekio kraujyje tyrimus ir nenuėjau pas hematologą, kuris man išsamiai išaiškino, jog mano organizmas tos geležies neįsisavina ir niekada neįsisavins. Tai irgi galiu teigti, kodėl manęs niekas neinformavo, kad taip būna?
Niekas nepasakys, kiek laiko būna patvarus imunitetas..galima tik numatyti, kad imunitetas nuo vėjaraupių išlieka 20 metų, o ne 10 -iai.
Teisingai, skiepas nieko negarantuoja (kaip ir geriant vaistus niekas negarantuoja, kad juos gerdamas pasveiksi) ir dabar kai tėvai skiepija vaikus ar kai skiepijasi suaugęs žmogus, tai pasirašo, jog su skiepijimu sutinka.
QUOTE (buciux @ 2004 11 11, 09:33) | ||
uups, gal gali truputį plačiau apie tai, ar kokią nuorodą įmesti ,ačiū |
Clustering of cases of insulin dependent diabetes (IDDM) occurring three years after hemophilus influenza B (HiB) immunization support causal relationship between immunization and IDDM.
aut Classen JB, Classen DC.Autoimmunity. 2002 Jul;35(4):247-53.
gali pasiskaityt abstract'a medlaine:
http://www.ncbi.nlm....t_uids=12482192
teisybes delei, reiktu aisku,pasakyt, kad yra ir straipsniu tai paneigianciu (tiksliau, laikanciu irodymus statistiskai nereikshmingais) ir dargi siejanciu HIB vakcina su vaiku leukemijos sumazejimu
QUOTE (Rasma @ 2004 11 11, 07:34) |
Būtų, tikrai būtų. LT dar pasireiškia tokios ligos, kurių Vakarų Europa neprisimena. Stebisi jie iki nukritimo, išgirdę apie sirgimą difterija, vaiko mirtį nuo pasiutligės..Kai LT, berods Klaipėdoje, atostogų metu mirė vaikas nuo epiglotito, sukelto Haemophilus influenza ir kai mirė vaikas nuo pasiutligės, tai buvo ES Komisijos sušauktas posėdis ar kaip jie tai vadina..tai buvo šokas..visi davė užklausas ar čia nesuklysta????? O žinot kodėl civilizuotas pasaulis nebeskiepija nuo TBC? Siūlau pasidomėti, tai ne dėl skiepų žalos Daugiau nebėra ką pasakyti. Va šitie žodžiai "gal skiepyčiau" įrodo žmogaus sąmoningumą. Ką reiškia supakuočiau šunelį? Nusukti sprandą ir preparuoti, po to pridavus smegenėles laukti tyrimo, kuris atliekamas 2 sav. ir žiūrėti ar vaikas vandens nesibaido? O gal kiekvieną rytą pasakyti "kapt" ir žiūrėti ar jam traukuliai nesivysto? Kiek žinot hepatito rūšių?A,B,C,D, E, G, retas, bet yra F..visų hepatitų virusų plitimo būdus žinote? Toli gražu ne vien lyt. santykiai ar intraveninis užkrėtimas. Iš tiesų, čia tėvų pasirinkimas. Aš skiepiju savo vaiką ir pati skiepijuosi. Va tokia didelė, sena boba, bet atlieku visas reikalingas revakcinacijas, nerizikuoju spręsdama man pateko dirvožemio ar ne, kai man siūna žaizdą, šakės: skiepijuosi nuo pasiutimo ligos Ir pastebėjau, kad moterys neskiepija vaikų, tai dabar madinga vadinti "grįžimu į gamtą, natūralumu", bet kažkodėl nerizikuoja naudoti natūralių apsisaugojimo nuo nėštumo priemonių Ilgai išvedžiojus, gaunasi paprastai "nėštumas baisiau už vaiko ligą" Norėčiau paklausti, jei jūs galvojate apie skiepų riziką, ar jūs galvojate apie kontraceptikų riziką, kuri beje irgi labai šauniai įrodyta jums ir jūsų būsimoms dukrytėms??? Čia pasvarstymui... jei jau galvoti, tai pasvarstom "globaliai" Aš žinau, kad bus tokių. Yra tokių žmonių, kurie jei kuo tiki ir imasi tuo sekti, tai daro iki galo.Bet daug yra tokių, kurie tik kitais manipuliuoja, bet patys saugiai sėdi. |
nu, Rasma,nu nebuk tu populiste, yomayo.....
hepatitus zinai, tai turetum zinot,kad vakcina sukurta tik priesh B ir A . A plinta oraliniu-fekaliniu budu. Kudikiams niekas jos nerekomenduoja. B - virusine liga, kuri perduodama per krauja ir organizmo skyscius panasiai kaip AIDS, t.y, nesaugaus sekso metu, vartojant intraveninius narkotikus, kai naudojama ta pati adata, gimimo metu nuo sergancios motinos. Viskas! Jei pati nesergi, nafig ta kudiki paros laiko skiepyt? Kaip jis realiai gali uzsikrest kol nepasieke lytines brandos/ nevartoja narkotiku/nesiskuta svetimais skustuvais?
TBC irgi domimes, zinom. Nera...nu nera efektyvios vakcinos. Epidemijos zonose skiepijama tuo, kas yra. Bet kam LT kisha pinigus i vakcina nzn. Geriau TBC dispanceri is antakalnio ishkeltu, gal maziau studijuojancio jaunimo butu uzkresta troleibusuose
Nuo epiglotito taipogi mirshtama visur. Kaip ir pasitaiko pasaulyje pasiutliges ar difterijos. Beje, nuo 6 metu niekas nuo difterijos jau nebeskiepys ir nerevakcinuos, nes tik daugiau bedos prisidarysi, nei naudos
Del kontraceptiku,- nevartojau, nevartoju ir nevartosiu. Saugiai sedeti megstu, todel viska apgalvoju ir tik tada darau. Mano 1,5 metu vaikas kol kas neskiepytas, nes manau, jog imuninei sistemai saugiau subresti paciai. Veliau,jei nepersirgs kai kuriom ligom,- skiepysiu, jei smarkiai susizalos ir uztersh zaizda,- neabejotinai skiepysiu pasyviaja vakcina nuo stabliges
kai dukra susirgo vejaraupiais 8 men tai maza nepasirode, galejaom vaika beveik merkti i zelionke, ...ui kiek spuogeliu buvo...visur net i gleivines buvo pradeje eiti... ..aciu dievui randu neliko...manu antra vaika skiepysiu, neturiu noro kankint vaiko del aukstos temperaturos, odos niezejimo, neramiu naktu, ir ...neaiskiu kokiu kmplikaciju...nu visgi manau skiepai yra geriau
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 01 30, 23:40)
kai dukra susirgo vejaraupiais 8 men tai maza nepasirode, galejaom vaika beveik merkti i zelionke, ...ui kiek spuogeliu buvo...visur net i gleivines buvo pradeje eiti... ..aciu dievui randu neliko...manu antra vaika skiepysiu, neturiu noro kankint vaiko del aukstos temperaturos, odos niezejimo, neramiu naktu, ir ...neaiskiu kokiu kmplikaciju...nu visgi manau skiepai yra geriau
sergant vejaraupiais beveik visada isberia gleivines, tad jokia cia naujiena ar ligos krastutinumas
QUOTE(Scarlett @ 2004 09 01, 15:38)
geriau, kad ypač mergaitės persirgtų dar vaikystėje, nes kuo vyresnis žmogus, tuo sunkiau serga. Beto jeigu vėliau visdėlto susirgs nėštumo metu bus tikrai blogai....
Mano vyresnioji susirgo vėjaraupiais, kai man buvo 32-a nėštumo savaitė. Ir nors iš karto buvo išvežta "už jūrų marių", man išvengti ligos nepavyko Išbėrė taip, kad vyras, tepdamas zelionka, juokavo, jog reikės imti volelį sienoms dažyti... Aišku, didžiausias nerimas buvo dėl to, kad buvau nėščia. Apklausinėjom daugybę daktarų - pažįstamų ir nepažįstamų, visi ramino, kad vaikiukui nieko neturėtų būti (tai ne raudonukė), vienintelis pavojus, kaip ir nuo bet kurios infekcijos, gresiantis persileidimas ar priešlaikinis gimdymas. Ačiū Dievui, viskas baigėsi laimingai, tik niekad nepamiršiu to jausmo, kai bemiegėm naktim svajodavau šokti per langą į šaltą sniegą...
Užtai mums dabar galvosūkis: ar mažiukė, būdama mano pilvelyje, įgijo imunitetą, ar vis tiek reikėtų paskiepintil