Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

Aš irgi girdėjau, kad paskiepyti vaikai vis tiek gali susirgti ir dar sunkesne forma, nei nepaskiepyti doh.gif , kad vis tiek visi vaikai kažkada suserga tais vėjaraupiais, tai geriau kol mažiukas. Mes 2 metukų sūnų paskiepijom, tai nežinau, ar gerai padarėm g.gif Bet gydytoja tikino, kad tas skiepas visam gyvenimui ir prieš leidami į darželį būtina paskiepyti, nes iškart apsikrės. Ar jie čia tik mokamus skiepus taip agituoja daryti? biggrin.gif
Atsakyti
Negaliu būti visiškai kompetetinga šituo klausimu, nes neturiu jokio medicinionio išsilavinimo, bet galiu kalbėti iš asmeninės patirties. Mano nuomone(bent jau mano gydytojas visada taip aiškina) bet kokie skiepai nėra gerai ir jie reikalingi tik tuo atveju, jei yra būtini. Vėjaraupiai tokia liga, kad ja vis tiek visi perserga, taigi tais skiepais galima nebent atitolinti ligą(man taip atrodo). Be abejo, žadama, jog vaikas niekada nesusirgs, bet itin dažnai pasitaiko, kad suserga ir paskiepytas vaikas. Tai kam tie skiepai tada išvis? Ko gero, visi esame girdėję, kad kuo mažesnis vaikas, tuo lengviau perserga. Pasirodo, tai ne mitas. Pati sirgau būdama 12 ir, patikėkite, tai buvo košmaras. Aukšta temperatūra, išbertas veidas, burna, visas kūnas. Brr... Net nupurto prisiminus. Iki šiol džiaugiuosi, kad jie tik vienąkart būna.
Taip kad, mielos mamytės, aš asmeniškai Jums patariu neskiepyti savo vaikučių. Persirgti vis tiek, ko gera, teks, tai gal jau geriau anksčiau...
Sėkmės Jums auginant savo mažuosius rūpestėlius smile.gif
Atsakyti
Aš paskiepijau savo dukrą prieš darželį,
Šiais metais susirgo mano sesės vaikas, nors maniškė su ja žaidė neapsikrėtė 4u.gif
Taigi, vakcina veikia tongue.gif
Atsakyti
Mano vaikas nuejo i darzeli po ligos ir suzinojom, kad ten vejaraupiais vaikai serga..tai laukiu dabar doh.gif bet manau gerai, kad maziukas persirgs..nes pati 15m. sirgau
O man idomu, gal kas zinot ar vejaraupiais as pati galiu uzkresti nesirgusi zmogu, jei ligos metu slaugysiu vaika? ar tik vaikas gali uzkresti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(VILTE20 @ 2007 08 08, 11:15)
O man idomu, gal kas zinot ar vejaraupiais as pati galiu uzkresti nesirgusi zmogu, jei ligos metu slaugysiu vaika? ar tik vaikas gali uzkresti? g.gif

ne, per trečią asmenį užsikrėst neįmanom, nebent nesiplovusi ranku išglosčiusi savo sergantį vaiką glostysi ir kitą dar nesirgusį ir neskiepytą. Bet šiaip neužkrėsi, regis tik skralatina galima užsikrėst per trečią žmogų, kitos vaikiškos infekcijos taip neplinta.
Atsakyti
O aš niekaip negaliu apsispręsti dėl to vėjaraupių skiepo. Kažko nerandu niekur vieningos nuomonės - dalis už, dalis prieš. Ką pasirinkt?
Atsakyti
Ir aš dvejoju dėl to skiepo,bet labiau širdis linksta prie to,kad gal neskiepysiu.Juk beveik visi vaikai yra sirgę šia liga....pasikankino porą savaičių ir viskas.Aš manau,kad geriau kai mažiukas perserga nei suaugęs(šeimos druagas mėnesį kankinosi kai vaikai apkrėtė vėjaraupiais doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Laki @ 2007 08 08, 09:54)
Aš paskiepijau savo dukrą prieš darželį,
Šiais metais susirgo mano sesės vaikas, nors maniškė su ja žaidė neapsikrėtė 4u.gif
Taigi, vakcina veikia tongue.gif

Mano vaiko darželio grupėje jau tris kart buvo vėjaraupiu karantinas, mano vaikas neskiepytas, bet nesusirgo mirksiukas.gif O galėjo būtų persirgęs ir ramu.
Atsakyti
Nutariau paskiepyti savo 10m.sunu.Pasakykit kas,i kur skiepijama ir ar po skiepo atsiranda kokiu nors ligos simptomu?Aciu. 4u.gif
Atsakyti
Taip, pas maniškę taip pat visi sirgę, o ji ne. Butų daug ramiau jei persirgtų.
Atsakyti
As siandien kalbejau su mano vaiko daktare apie skiepus, tai nuo vejaraupiu ji siule neskiepyti... matyt ir neskiepysim... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(t_alina @ 2007 08 29, 16:41)
As siandien kalbejau su mano vaiko daktare apie skiepus, tai nuo vejaraupiu ji siule neskiepyti... matyt ir neskiepysim... unsure.gif

o ar pasake,kodel?Mes jau uzsisake vakcina,todel nera kur trauktis. g.gif
Atsakyti