incia, o visa tema skaitet?
QUOTE(Rituska @ 2007 05 15, 15:37)
nu jei persirs lai buna taip... bet man idomu ar as galiu atvest 6 metu vaika pas gydytoja ir sakyt - skiepykit antra karta nes as (tox mokslo guzas) taip noriu ir jie visai neatsizvelgs i skiepu kalendoriu?
Skiepų kalendoriuje skiepo nuo vejeraupių kaip ir nėra, o antrą kart manau tikrai paskiepys tik mokėk pinigėlius O dėl tų sirgimų paskiepinus, tai yra normalu, nes daktarė mus perspėjo, kad nei vienas skiepas neapsaugo šimtu procentų, tačiau susirgus ligos eiga yra daug lengvesnė... Tokiu atveju tada reiktų neskiepyt visiškai ir laukti kol kas nors išras vakcinas, kurios apsaugo šimtu procentų Bet čia tik mano nuomonė... Aš saviškę paskiepinau, nes vėjaraupiai man buvo pati šlykščiausia liga
1. nera ir nebus nei vienos vakcinos kuri apsaugos 100 proc
2. skiepu kalendorius yra sudaromas ne tik pagrindiniams skiepams bet ir papildomams, ji tvirtina atitinkama institucija
3. manau , kad skiepysiu...turbut vasara..
2. skiepu kalendorius yra sudaromas ne tik pagrindiniams skiepams bet ir papildomams, ji tvirtina atitinkama institucija
3. manau , kad skiepysiu...turbut vasara..
Neskaičiau visos temos . Bet va gydytoja neseniai užsiminė apie vėjaraupių skiepą. Kai paklausiau, kiek laiko jis "galioja" , pasakė 30 metų. Tai taip ir suabejojau - juk tada mano panytei bus pats gimdymo amžius , o skiepas jau neveiks. Taip išeina, kad tektų persiskiepyti. O gal manęs jau gyvos nebus ant svieto? Gal skiepų pasas bus dingęs? Visko gi būna. Ir nepasiskiepys antrą kartą, nes nežinos, kad reikia?
laukinuke,
kadangi vejaraupiai labai paplite lietuvoje, tavo panike daznai susidurs su virusu ir jos imunine atmintis bus vis sustiprinama, todel tokiai lietuvai, apie skiepyjima po n metu, nekalbama, kalbama apie visa gyvenima..Sekmes apsisprendziant! skiepas neskausmingas, bet isgelbesi dukryte nuo 10 dienu baisaus niezejimo ir galimu komplikaciju, plius neisileisi naturalaus viruso i organizma tai jis netunos ir nelauks kol mergaites imunine sistema susilpnes, kad pasirekstu juostine pusleline. Bukit sveikos!
kadangi vejaraupiai labai paplite lietuvoje, tavo panike daznai susidurs su virusu ir jos imunine atmintis bus vis sustiprinama, todel tokiai lietuvai, apie skiepyjima po n metu, nekalbama, kalbama apie visa gyvenima..Sekmes apsisprendziant! skiepas neskausmingas, bet isgelbesi dukryte nuo 10 dienu baisaus niezejimo ir galimu komplikaciju, plius neisileisi naturalaus viruso i organizma tai jis netunos ir nelauks kol mergaites imunine sistema susilpnes, kad pasirekstu juostine pusleline. Bukit sveikos!
QUOTE(lepune @ 2007 06 05, 14:55)
laukinuke,
Nesu skiepų priešininkė ir tikrai norėčiau išvengti ir šios ligelės. Bet va tas terminas įnešė sumaišties. Tai kaip suprantu, paskiepyta, susidūrusi su sergančiu vėjaraupiais ji dar pastiprins savo įgytą imunitetą? Ir taip terminas vis prasitęs?
O skiepų bent kol kas mes nebijome
laukinukė, taip , teisingai supratai, mes sitoj temoj jau rasem, kad kol vejaraupiai laisvai cirkulioja imunitetas pasisitiprina, todel dabar pats geriausias laikas skiepyti, imunitetas bus stipersnis negu kada vejaraupiai isnyks...nes kol ju nera -nesirgsi, o jei po 30 metu nuvaziuosi i sali kur vejaraupiai dar paplyte rizika susirgti bus, bet manau vistiek lengvoj formoj, nes tam tikras lygis antikuniu vistiek bus...
Aš pati nesirgau vėjaraupiais, nors prieš kelis metus išbučiavau vėjaraupiais sergantį pusbrolį ir nieko. Gal aš tiesiog persirgau lengva forma ir to nepastebėjau. Bet savo sūnų tikriausiai skiepysiu.
Uzvakar ir musu gydytoja paklause ar skeipysim maze nuo vejaraupiu. As is kart paklausiau ar apsimoka, ar ne geriau persirgti, tai vyras i mane taip paziurejo , o gydytoja pasake, kad tikrai apsimoka. Paskui vyras namuose pasakojo, kaip per savo rezidenturos praktika mate maza vaikuti jau dvi savaites komos busenoje nuo vejaraupiu... Nezino kuo ten jam baigesi, bet jei ir isgyveno, tai kepenys ir inkstai nuo arklisku antivirusiniu vaistu doziu turejo buti baisiai paveikti. Tai va... Tikrai skiepysim. O dar gydytoja pasakojo, kaip jos drauges vyras mire nuo vejaraupiu. Susirgo onkologine liga, nuo kurios sekmingai issigyde, bet po to pasigavo vejaraupius, su kuriais po chemoterapijos nusilpes organizmas nebeturejo jegu susitvarkyti...
Siek tiek statistikos radau: Lietuvoje per metus uzfiksuojama apie 18 000 vejaraupiu atveju. Tai kaip ir yra kur ta virusa pasigauti...
Siek tiek statistikos radau: Lietuvoje per metus uzfiksuojama apie 18 000 vejaraupiu atveju. Tai kaip ir yra kur ta virusa pasigauti...
Ir man sunku apsispręsti, neskaičiau dar visos temos, bet girdėjau, kad jei susirgs vyresniame amžiuje, tai pasekmės būna sunkios.
nu jau geriau paskaityti tema is pradziu,nes iseina taip kad mes desimta karta ta pati per ta pati...
net nebezinau del tu skiepu, as savo mazaja paskiepijau 2 metuku ir buvau rami, bet dabar jau pradedu nerimauti kai pradedu galvoti jog gali susirgti sunkia forma po keliolikos metu, bet tikiuosi kad viskas bus gerai ir kazkada dziaugsiuos kad paskiepijau