Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

QUOTE(ingridukas @ 2007 04 29, 13:41)
O as manu gal duot vaikui persirgt ir bus rami galva g.gif

O jai nesusirgs? Arba susirgs pauglystėj?
QUOTE(Rituska @ 2007 04 29, 11:17)
dange, man idealiausiai butu nesirgt iki 13 metu, o to po skiepyt jau 100 proc. isitikinus kad darau teisingai. daryt dvi dozes su 6 sav. intervalu. manau kad buten situo atveju butu stipriausia ir ilgiausia apsauga.

Aš irgi taip ruošiaus daryt, bet paskui visokios abejones užpuolė: gali neplanuotai susirgt, o jai dar sunkia forma?

Pas mus šiemet kai darželį visi sirgo, kažkaip visas noras persirgt prapuolė... schmoll.gif O man dar abu iškart susirgtų blink.gif

Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 04 29, 14:43)
JAV nuo 2006 m revakcinaciją rekomenduoja atlikti 4-6 metų amžiaus.  g.gif
Galbūt  ax.gif

nes vejaraupiai jau reti ten... o raudonukes isvis nera pvz...

as grieztai pries naturalu persirgima koks jis bebutu lengva forma ar kita...kodel...jau mes virsuj tai aptarem, nesikartosiu...
taciau kaip apsaugoti nuo susirgimo?
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 04 29, 20:07)
nes vejaraupiai jau reti ten... o raudonukes isvis nera pvz...

as grieztai pries naturalu persirgima koks jis bebutu lengva forma ar kita...kodel...jau mes virsuj tai aptarem, nesikartosiu...
taciau kaip apsaugoti nuo susirgimo?

Dėl rizikos herpes zoster vyresniame amžiuje?
Jei būtų galima rinktis scenarijų , būčiau už persirgimą lengva forma vaikystėje ir vakcinavimą prieš herpes zoster sulaukus 45-50 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 04 29, 20:32)
Jei būtų galima rinktis scenarijų , būčiau už persirgimą lengva forma vaikystėje ir vakcinavimą prieš herpes zoster sulaukus 45-50  ax.gif

Kad taip galim būt užsisakyt man atrodo daugelis šį variantą pasirinktų mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 04 29, 10:32)
būčiau už persirgimą lengva forma vaikystėje ir vakcinavimą prieš herpes zoster sulaukus 45-50  ax.gif

Aš juostine pūsleline sirgau būdama 30-ties mirksiukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 04 29, 20:32)
Jei būtų galima rinktis scenarijų , būčiau už persirgimą lengva forma vaikystėje ir vakcinavimą prieš herpes zoster sulaukus 45-50  ax.gif

tai kad matai niekad nezinai kada susirgsi tuom shingles...Delfinas matai 30ties sirgo. jis gy pasireiskia susilpnejus imunitetui, o senimes zmoniems imuniteto susilpnejimas kaip ir naturalus dalykas todel ir kalba apie pasireiskyma senyvame amziuje, taciau atsirasti gali bet kada...

Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2004 09 01, 12:26)
Gal kas galite suteikti daugiau info apie skiepa nuo vejaraupiu. Norim paskiepyti juo savo 2 metu dukryte.
Zinau viena dideli privaluma - skiepas apsaugo nuo herpes viruso. Tie, kas prasirgome vejaraupes, herpi turime, o tie kas pasiskiepijo - ne.

Ar skiepija visose poliklinikose ar reikia kazkur vaziuoti spcialiai?

Kiek kainuoja skiepas?

kokios buna pasalines reakcijos?

Is savo patirties galiu pasakyti, kad nebutinai, tas kuris persirgo vejaraupiais, tures herpes virusa. Mano vyras jo neturi, sunus dar irgi nebuvo isbertas herpes. O savo mazaja tai paskiepijom, kai jai buvo metukai. Gydytoja sake, kad tai pats tinkamiausias laikas, ypac, jeigu seimoj dar yra vyresniu vaiku, kurie eina i darzeli ar mokykla.
Skiepas kainavo 138 Lt., jokios reakcijos po skiepo nebuvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 04 30, 03:14)
Aš juostine pūsleline sirgau būdama 30-ties mirksiukas.gif.

gal gali papasakot kas tai per liga?kas tau daresi?
Atsakyti
QUOTE(Rene @ 2007 05 04, 11:49)
Is savo patirties galiu pasakyti, kad nebutinai, tas kuris persirgo vejaraupiais, tures herpes virusa. Mano vyras jo neturi, sunus dar irgi nebuvo isbertas herpes. O savo mazaja tai paskiepijom, kai jai buvo metukai. Gydytoja sake, kad tai pats tinkamiausias laikas, ypac, jeigu seimoj dar yra vyresniu vaiku, kurie eina i darzeli ar mokykla.
Skiepas kainavo 138 Lt., jokios reakcijos po skiepo nebuvo.  smile.gif

mes apie kitoki herpesa kalabam... apie H-Z, o ne HSV

wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2007 05 04, 03:31)
gal gali papasakot kas tai per liga?kas tau daresi?

Prasidėjo nuo pakankamai aštraus skausmo vienoj kūno pusėj (man buvo kairiam šone, maždaug toj vietoj, kur kiaušidė) - toks įkyrus veriantis skausmas lyg dantų nervus kas be nuskausminimo išiminėtų. Po kelių dienų atsirado šlapias pūslelinis bėrimas vienoj kūno pusėj (man buvo apatinėj nugaros daly). Mano atveju tas bėrimas buvo didelės monetos dydžio, gal šiek tiek didesnis. Vėliau tos pūslelės susproginėjo, nustojo šlapiuoti ir susiformavo šašiukai, kurie dar vėliau nukrito. Ir tiek žinių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 04 gegužės 2007 - 20:02
o kokios aplinkybes buvo? gal koki stresa patyrei ar vartojai vaistus tuo met? , kodel jis aktivavosi?
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 04, 11:42)
o kokios aplinkybes buvo? gal koki stresa patyrei ar vartojai vaistus tuo met? , kodel jis aktivavosi?

Rimtą operaciją turėjau ir pooperacinis visoks gydymas visokiais rimtais vaistais buvo. Tikrai organizmas buvo išsekintas visokio plauko medikamentų, lašelinių, kraujo perpylimo ir t.t. ir panašiai. Herpes zoster netrukus po to ir apsireiškė.
Atsakyti