Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

as savo vyresniji sunu, kuris eina i darzeli paskiepijau vakcina nuo vejaraupiu ir negaliu atsidziaugti, nes darzelyje antra vejaraupiu banga- pasibaige slaptasis periodas ir pradejo sirgti vaikai uzsikrete nuo pirmuju ligoniu, o maniskis sau laimingas laksto. kiek domejausi sia vakcina-Varilmix-atrodo taip vadinasi, tai skiepas galioja visam gyvenimui ir dar priedo jaunysteje turetu nesirgti juostine pusleline. bet jeigu vaikas spejo apsikresti vejataupiais ir kaip tik pasiskiepijote slaptajame periode, tai sirgs zymiai lengviau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja099 @ 2007 02 28, 13:45)
Vis dar svarstau skiepyti dukryte nuo vejaraupiu, ar ne?
Gal galite kas nors atsakyti: paskiepijus yra tikimybe vel susirgti, tik lengvesne forma.O persirgus naturaliai imunitetas igaunams visam gyvenimui, ar ir vel galima susirgti?
Lauksiu komentaru:)

lotuliukas.gif isivaizduokit buna kad suserga ir po persirgimo. smile.gif bet laaaaaaaaaaabai retai. kaip as jau rasiau, imunitetas po skiepo silpneja bet neisnyksta, todel as noreciau savo vaika paskiepyt veliau. bet jau i "vejaraupiu vakarelius" tikrai nevesiu.
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 02 28, 17:09)
lotuliukas.gif  isivaizduokit buna kad suserga ir po persirgimo. smile.gif bet laaaaaaaaaaabai retai. kaip as jau rasiau, imunitetas po skiepo silpneja bet neisnyksta, todel as noreciau savo vaika paskiepyt veliau. bet jau i "vejaraupiu vakarelius" tikrai nevesiu.

as skaiciau toki varianta- atseit sirgo vejaraupiais,o paskui vel susirgo vejaraupiais. tai gydytoja pakomentavo : atsiet vejaraupiais sergama viena karta ir gali buti kad pirmoji liga buvo blogai diagnozuota, na o as manau, kad mes jau nebeturetume susirgti, nes praejo jau seniai tas slaptasis periodas ir mano sunelis nebeturetu susirgti, o del vejaraupiu vakareliu tai visiska nesamone, tai gal veskim i tymu, raudoniukiu vakarelius. Manau nebutina vaikysteje persirgti vejaraupiais. Taigi dabar gi skiepija nuo tymu ir raudoniukes, galima pasiskiepyti ir nuo vejaraupiu, manyciau neuzilgo skiepas nuo vejaraupiu bus itrauktas i skiepu kalendoriu kaip neseniai buvo itrauktas skiepas nuo meninigito atmainos-Hameophilus influenze. Vyresnysis kuriam bus keturi metai buvo neskiepijamas, o mazylis -jau.
Atsakyti
Faustyte, tai gy veda i raudoniukes vakarelius irgi. del tymu negridejau.
aspati sirgau rausoniuke 17 metu, visa laika galvojabu kad alergija man, kol visoj mokukloj nepaskelbe karantina smile.gifsmile.gif
Atsakyti
na nezinojau apie raudoniukes vakarelius, bet as tikrai neiciau ten ir nevesciau savo vaiku. Manes daznai perklausia o kam as skiepijau vyresniji nuo vejaraupiu, juk geriau jais persirgti vaikysteje. Bet maniskis jei jau ikando uodas, ikandimo vieta patinsta ir nusidrasko iki kraujo, tai kas butu buve su vejaraupiais- liktu vieni randai. Jei imanoma apsisaugoti nuo tu kosmaru, tai as linkusi apsisaugoti.cia tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
visiskai pritariu vejaraupiai irgi yra liga.
o ne kokia nors atgaiva kunui.
nei viena liga nieko gero neduoda, taigi geriau jau ju vengti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu mum daktarė tai labai rekomendavo skiepą nuo vėjeraupių ir sakė, kad jis visam gyvenumui, ir nuo juostinės puslėlinės apsaugos, be to rekomenduojama skiepyti kartu su skiepu nuo raudonukės ir tymų, t.y. 1 metų ir 3 mėnesių vaikiukus. Be to man vėjeraupiai buvo šlykšti liga, kai vaikščiojau visa žaliais taškiukai, nu žinoma dabar vaistai yra ir bespalviai, bet vis tiek tai liga g.gif
Atsakyti
taip, vejaraupiu vakcina Okavax daroma kartu su MMR nes irgi yra gyvoji... po to galima bus daryt tik po poros menesiu
kad imunitetas isliktu visam gyvenimui rekia dveiju kartu, kaip ir su MMR
Atsakyti
paziurekit ka raso puslapis www.vaikas.lt

Kiaulytė
Kiaulytė - nepavojinga vaikiška liga, lydima temperatūros ir skausmingo rijimo. Gali atsirasti neuritas, bet kurtumą ši liga sukelia išimtinai retai. Kita komplikacija, pavyzdžiui, meningitas gali kilti, jei kiaulyte susergama pasibaigus paauglystei. Prielaida, kad persirgus kiaulyte vyrams gręsia nevaisingumas, moksliškai nėra įrodyta.

http://www.vaikas.lt...sv_vakc_s03.htm

gal kas norite paitkrinti ant savo sunaus o po to jei visdelto vaisingumas nukentes padoti juos i teisma? smile.gifsmile.gifsmile.gif
cirkas... kaip galima teikti tokia neobjektyvia informacija?

Atsakyti
Mielos mamos, labai įdomi ir reikalinga Jūsų diskusija. Mes už skiepus nuo vėjaraupių. Juk jokia mama specialiai nenorės, kad vaikas sirgtų, tebūnie tegu ir vėjaraupiais. Juk saugom savo vaikus ir nuo slogos, tad rekomenduočiau saugoti ir nuo vėjaraupių. Mano mama mane taip pat saugojo nuo vėjaraupių. Ir toks rezultatas, kad vis tiek 16 metų užsikrėčiau šia liga. Negasdinsiu Jūsų ir nepasakosiu kaip aš sunkiai sirgau. Ir liko man nuo vėjaraupių "atminimas" visam gyvenimui - 5 randai it duobelės ant... veido. Nepasakyčiau, kad jie mane labai bjauroja, bet norėčiau kad jų nebūtų. Taigi, spręskit pačios. Mes vakar paskiepijom savo 15 mėnesių sūnelį nuo vėjaraupių kartu su vakcina MMR.
Sėkmės Jums visiems ir nesirkit.
Atsakyti
labai teisingai pastebėta, kad kai kurios mamos nuo slogos vaikus saugo, o nuo vėjaraupių ne! blink.gif
mes ir pasiskiepijom ir esu patenkinta! thumbup.gif
Atsakyti
Kiek teko skaityti komentaruose, paskiepyti vaikai daug lengviau serga vėjaraupiais, nei neskiepyti. Būna neauksta temperatura, arba visai jos nebuna. Siek tiek isberia, o ne tiek, kiek nepasiskiepijus, tokie šašai susidaro, kad baisu ir gaila to vaiko. Man savo vaiko gaila, todėl mes jį ir paskiepijom. Kuo daugiau žmonių skiepysis, tuo mažesnė tikimybė bus užsikrėsti, nes visgi daugiausiai užsikrečiame nuo NEPASKIEPYTŲ žmonių. Ir galgi ateityje visi neliks šios ligos, jei žmonės bus sąmoningesni ir galvos ne tik apie savo sveikatą, bet ir apie kitų.
Atsakyti