[QUOTE]QUOTE (Inguole @ 2004 09 08, 12:18)
manau, kad skiepas tai ne vitaminas...
O liga - ne dovana [QUOTE]
taip, bet nuo visu ligu neprisikiepysi, o be to kiek teko dometis niekas nezino koks poveikis bus po 20 metu, nes skiepas "nustos galioti", o tada susirgti kur kas prasciau... be to dar neisaugo pirmoji paskiepytuju karta...
beje pati buvau nusprendusi skiepyti savo sunu, bet isklausius visus argumentus persigalvojau
As irgi pritariu, kad skiepyti teikia. Bet , kad apsaugo nuo herpes viruso, tai nemanau. Nes mano drauges sunus, kuris yra skiepytas nuo vejaraupiu, nesenai prasirgo gana sunkia herpes viruso forma (buvo apimta visa burna viduje).
Dėl šio skiepo yra įvairių nuomonių, kaip ir dėl pirmųjų skiepų - mokami ar ne.
Aš savo dukrytę skiepysiu 1m. 3 mėn., nenoriu, kad ji be reikalo kankintųsi. Man pačiai nuo šios ligos dar ir lyg šiol yra likę randų ir ant veido. Jeigu yra tokia galimybė, tai kodėl ja nepasinaudojus. :-)
Aš savo dukrytę skiepysiu 1m. 3 mėn., nenoriu, kad ji be reikalo kankintųsi. Man pačiai nuo šios ligos dar ir lyg šiol yra likę randų ir ant veido. Jeigu yra tokia galimybė, tai kodėl ja nepasinaudojus. :-)
Nesuprantu kodel gydytoju konsultaciju skyrelyje negalima rasyti kitiems.Gydytojai juk nera sventos karves, beje labai daznai pasiduoda farmacijos kompaniju papirkinejimui ir skleidzia butent ju nuomone
Gydytoja parase, kad pasiskiepijus nuo vejaraupiu imunitetas igyjamas visam gyvenimui, kas yra akivaizdi netiesa...
Tuom neseniai teko skausmingai isitikinti mano draugei.Ji paskiepijo dukra nuo vejaraupiu pries du metus, o va dabar dukra eme ir susirgo. Po kiek laiko susirgo ir ji pati-ir labai sunkiai Dabar bando ieskot teisybes, skambineja i vakcina platinancias firmas-visos nusiplauna rankas-imunitetas mazdaug desimciai metu, 20 proc. atveju skiepas gali nesuveikti.
Aisku, kai jums siulys skiepytis, bus giedama visai kitaip
Gydytoja parase, kad pasiskiepijus nuo vejaraupiu imunitetas igyjamas visam gyvenimui, kas yra akivaizdi netiesa...
Tuom neseniai teko skausmingai isitikinti mano draugei.Ji paskiepijo dukra nuo vejaraupiu pries du metus, o va dabar dukra eme ir susirgo. Po kiek laiko susirgo ir ji pati-ir labai sunkiai Dabar bando ieskot teisybes, skambineja i vakcina platinancias firmas-visos nusiplauna rankas-imunitetas mazdaug desimciai metu, 20 proc. atveju skiepas gali nesuveikti.
Aisku, kai jums siulys skiepytis, bus giedama visai kitaip
Virtualios gydytojos konsultacija niekada neatstos realaus bendravimo su vaiko pediatru. Mūsų gydytoja prieš skiepą nuo vėjaraupių minėjo, jog imunitetas įgyjamas 20 metų (taip, beje, ir rašoma anotacijoje). Be to, skiepas 100 % neapsaugo nuo vėjauraupių. Tačiau paskiepyto vaiko liga lengvesnė ir trumpesnė. O skiepyti ar ne - sprendžia konkrečiu atveju tėvai.
Vaikai ir taip vejaraupiais paprastai serga lengvai
Tai klausimas tada-kam tie skiepai reikalingi, kam uz juos moketi 120 lt.Beje, jei imunitetas ne visam gyvenimui, sita skiepa reikes vel kazkada kartoti, o jei pamirsit ir pan..Jei paskui dukra susirgs nestumo metu ir pan.
Aisku, jei nepersirgs vaikystej, rizika susirgt isliks bet kokiu atveju, bet bent nebus tada taip pikta...
Tai klausimas tada-kam tie skiepai reikalingi, kam uz juos moketi 120 lt.Beje, jei imunitetas ne visam gyvenimui, sita skiepa reikes vel kazkada kartoti, o jei pamirsit ir pan..Jei paskui dukra susirgs nestumo metu ir pan.
Aisku, jei nepersirgs vaikystej, rizika susirgt isliks bet kokiu atveju, bet bent nebus tada taip pikta...
Ne visi juk serga vaikystėje. Ir ne visi serga lengvai. Be to, yra dar ir rizikos grupė, kuriems gydytojai patys pataria skiepyti. Jei jau atrodo, kad nebūtina ir nereikia, kam suki sau galvą - juk tai nėra privaloma.
o as kai paklausiau gydytojos ar yra skiepu nuo vejaraupiu, tai ji paklause manes kodel as bijau...juk persirgus imunitetas igyjamas visam gyvenimui, o skiepa reikia kartoti ir jis neapsaugo 100 procentu. pasirodo patare protingai. visai neseniai mano 10men mazius susirgo raudoniuke, gal buciau ir skiepijus, nes yra skiepu pase, bet nespejau, nes tas skiepas tik 15men, o dabar is dalies dziaugiuosi, kad mazius persirgo, nes pernesem tai gana lengvai, na, neminint labai aukstos temperaturo (40C). imuniteta igavom visam gyvenimui, ateity nereikes del to jaudintis ir nemanau, kad skiepysiu nuo vejaraupiu-jau geriau vaikas persirgtu, nei suauges, nes vaikai pernesa sias ligas lengviau-tup pati isitikinau.
QUOTE (svetima @ 2004 11 03, 11:42) |
Gydytoja parase, kad pasiskiepijus nuo vejaraupiu imunitetas igyjamas visam gyvenimui, kas yra akivaizdi netiesa... |
As staciai apakus! Net nulindau isitikinti, ar tikrai tokius vejus gali rasyti zmogus laikantis save profesionaliu pediatru! Truksta zodziu apie tokio pediatro kvalifikacija. Neduokdie kada pas toki kada papulti... Tokiu elementariu dalyku nezinojimas...
http://www.supermama...showtopic=13955
Vėjaraupiai, raudonukė, kiaulytė - tai ligos, kuriomis geriausia persirgti vaikystėje. Skiepijimas be jokių garantijų ilgalaikiam imunitetui neretai tik atitolina ligą, perkelia ją į daug pavojingesnį amžių (pvz., moteris, vaikystėje paskiepyta raudonuke, vėliau vis tiek ja gali susirgti, būdama nėščia daug sunkiau suaugęs serga vėjaraupiais, kiaulyte...). Man atrodo, kad skiepyti nuo šių ligų tikslinga paauglystės amžiuje, jei vaikas jomis nesirgo...
Na, Amerikoje visus privalomai nuo vejaraupiu skiepija. Del to, kad vaikysteje persirgama lengvai- taip, bet gal 1 is 1000000 si liga gali baigtis encefalitu, sepsiu, nefritu, miokarditu, pneumonija ir net mirtimi. Na, kiekvieno teise rinktis- tarkim, jusu vaikas tikriausisi netures sunkiu komplikaciju ir persirgs lengvai. Bet- nedarbingumas, nemigos naktis, prasta vaiko savijauta manau kainuoja ne maziau nei 120 lt. O jei imsite nedarbingumo lapeli- tikrai ne pigiau. Kad imunitetas tik20 metu- tiesa, bet pagal naujausius duomenis- ir persirgti vejaraupiai vaikysteje neapsaugo nuo pakartotinos ligos vyresniame amziuje. mano nuomone, jei yra nors viena galimybe apsaugoti vaika nors ir nuo retu, bet tikrai galimu vejaraupiu komlikaciju, o 120 lt ne mirtina suma, manau kodel ta galimybe nepasinaudojus. jei ne duok Dieve, susirgus vejaraupiais bus encefalitas- smegenu pakenkimas-gali daug branggiau tada jo gydymas- ir toli grazu nevisada veiksmingas- nei 120 lt kainuoti.