Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

QUOTE(nikvik @ 2004 11 07, 17:05)
Na, Amerikoje visus privalomai nuo vejaraupiu skiepija. Del to, kad vaikysteje persirgama lengvai- taip, bet gal 1 is 1000000  si liga gali baigtis encefalitu, sepsiu, nefritu, miokarditu, pneumonija ir net mirtimi. Na, kiekvieno teise rinktis- tarkim, jusu vaikas tikriausisi netures sunkiu komplikaciju ir persirgs lengvai. Bet- nedarbingumas, nemigos naktis, prasta vaiko savijauta manau kainuoja ne maziau nei 120 lt. O jei imsite nedarbingumo lapeli- tikrai ne pigiau.  Kad imunitetas tik20 metu- tiesa, bet pagal naujausius duomenis- ir persirgti vejaraupiai vaikysteje neapsaugo nuo pakartotinos ligos vyresniame amziuje. mano nuomone, jei yra nors viena galimybe apsaugoti vaika nors ir nuo retu, bet tikrai galimu vejaraupiu komlikaciju, o 120 lt ne mirtina suma, manau kodel ta galimybe nepasinaudojus. jei ne duok Dieve, susirgus vejaraupiais bus encefalitas- smegenu pakenkimas-gali daug branggiau tada jo gydymas- ir toli grazu nevisada veiksmingas- nei 120 lt kainuoti.

Ir kokios mamos galetu nugincyti sia nuomone? Nejaugi nelinkite savo vaikeliams gero???
Atsakyti
visos mes linkem gero, bet skirtingai tai isivaizduojam.smile.gif bet negalima visus vaikus liginti, kas vienam gerai, kitam gali baigtis liudnai.reikia ivertinti visas rizikas , visas galimybes ir padaryti sprendima, bet koks jis butu....
Atsakyti
Pirmadienį ryte skiepijom vaiką (3 metai ir 3 mėn) nuo vėjaraupių. Į darželį leidom, nes nėra kur dėti.
Penktadienį vakare - temperatūra 38,7 ir labai keistas berimas. Ne kaip vėjaraupių, o panašiau į prakaitinį bėrimą. Išbertas visas pilvas mažais raudonais taškučiais, ir jų labai daug. Taip pat išberta palei rankų delnus ir kojų padus - tiesiog ta riba, kur oda pereina į nejautrią saulės spinduliams zoną.
Nekosti - reiškia, ne tymai; gal tridienė karštinė?
Ar čia reakcija į skiepą? Ir ką dabar daryti?!
Atsakyti
Aktyvus cia forumas...
Tuoj baigsim antibiotiku Ospen 400 kursa. Diagnoze - ne skarlatina sad.gif Tiesiog alergine reakcija i vejaraupiu vakcina ir dar kazkokia komplikacija.
Linkiu kitiems su tuo nesusidurti gyvenime...
Atsakyti
QUOTE(Akropolina @ 2006 07 21, 00:21)
Aktyvus cia forumas...
Tuoj baigsim antibiotiku Ospen 400 kursa. Diagnoze - ne skarlatina sad.gif Tiesiog alergine reakcija i vejaraupiu vakcina ir dar kazkokia komplikacija.
Linkiu kitiems su tuo nesusidurti gyvenime...

tai antibiotikai nuo alergijos? pirma karta girdziu...ir jums kaip mamai nepaaiskino KOKIA tai komplikacija? ar jus tenkina atsakimas KAZKOKIA? blink.gif
Atsakyti
Nuo alergijos Clemastin, o antibiotikai nuo streptokoko.
Vaikas pasveiko. O kokia diagnoze galima sestadieni? Arba laukite pirmadienio, kol atidarys laboratorijos tepineliui is gerkles istirti, arba antibiotikai. Atrode situacija prastai - apsnudes, auksta temperatura ir visas kunas nusetas spuoguciu. Isberta buvo ir gekle - nieko negalejo valgyti, viskas grauze.
Atsakyti
nu apsnudes gali buti nuo Clemastino... o streptokoka jums anksciau rasdavo? tai o koki sarysi turi skiepas su jusu infekcija?
Atsakyti
Ruosiausi as savo vaikus paskiepyti ir nespejau. Susirgo abu. Mergaitei 6metu galima sakyti praejo normaliai, nors karsciavo apie 40, na o berniukas vos nenumire, veze greitojoj ir su deguonim ir traukuliai buvo prasideje. Na zodziu buvo labai baisu, po to atsigavo, bet prasidejo komplikacijos, itare meningita, eme smegenu skysti is stuburo, aciu Dievui meningito nerado, po to pulinga angina prasidejo, labai nusilpo imunitetas atsirado mazakraujyste. Siaubu siaubas ir viskas nuo tu vejaraupiu, kad atsukciau laika...
Patarciau tikrai skiepyti. Prisiziurejau kiek guli vaikuciu su meningitais nuo tu vejaraupiu.Kaltinu savo seimos gydytoja, ji buvo uz tai, kad persirgtu naturaliai, na ir kas gavosi? Gaila vaikiuko.
Atsakyti
Kas nori vaika kankinti? niekas...Jei kieno vaikas perserga lengvai, tas bus pries skiepus, o tas, kuris sedejo prie karsciuojancio vaiko naktim kelias savaites, tas nenores antra karta tokios kancios.
As dar neskiepijusi 3 m. dukros, bet intensyviai mastau, kaip geriau pasirinkti. Taip pat klausiau gydytojos nuomones. Ji tiesiog pasake: daugelis praserga iprastai, bet kam papuola, tai su visais priedais. Kaip sakoma - beda viena nevaiksto - ar pl. uzdegimas, ar kojytej nuo pasikasyto spuogo pulinys, kai vos koja medikai issaugo. As tokiu atveju bijau. Nesinori ir tu nervu, ir tu nemiegotu naktu, ir puses menesio nedarbingumo. Siais laikais tai brangiai kainuoja..... Tik gaila, kad tas skiepas ne visam laikui.......tada net negalvodama skiepyciau. Juk skiepas - isvalytas, minimizuotas ligos virusas, o ne kazkokie "branduolinio" tipo vaistai...
Atsakyti
Sveiki, kiek žmonių, tiek nuomonių.
Aš praeitais metais prieš darželį savo vaikelį paskiepijau tongue.gif
Klausinėjau įvairių gydytojų nuomones apie tą skiepą.
Visi pasisakė už.
Reakcijos po skiepo jokios nebuvo. Nei tempos, nei bėrimo, absoliučiai nieko 4u.gif
Pagrindinė skiepijimo priežastis buvo ta, kad aš iki šiol prisimenu, kaip baisiai aš sirgau vaikystėje. Tikrai nelinkiu to savo dukrelei. Ir taip ligų pakanka, imunitetas nusilpęs, tad ir daugiau šansų sirgti su komplikacijom.
Žodžiu aš UŽ smile.gif
Atsakyti
na va mes pries kelias dienas pasiskiepijom nuo vejaraupiu!!! smile.gif reakcijos jokios nebuvo, tik sake nemaudyti ir viskas. uz ta "dziaugsmeli" sumokejom 136lt! smile.gif bet man atrodo verta jei pavyks isvengti tokios nemalonios ligos... tiesa dar paklausiau kiek laiko turesim imuniteta: 12metu sake tai tikrai!!! g.gif o poto bus matyt... smile.gif
Atsakyti

Aš aišku ne apie skiepus pasakysiu, bet vat užkliuvo man Arabės postas smile.gif Dukra sirgo vėjaraupiais, aš maniau kad ji lengva forma persirgo, nes nieko baisaus nemačiau, o vėliau kai gydytoja pamatė visą kūną išbertą, tai pasakė "Ojoj, bet jūs pasirodo labai stipriai ir rimtai sirgot", o aš nieko baisaus ten nemačiau, vargo ir jokio didelio nebuvo, taip kad... kiek žmonių tiek nuomonių wink.gif
Atsakyti