VAIŽGANTE - aš vėl savo - ar nesat alergiškos kiaušiniui? ir ar vartojot kada antibiotikus?..............
Bet aišku baisu..........
Po tokių pvz noras daryt skiepą mažėja
QUOTE(vaižgantė @ 2006 05 01, 20:46)
Taip, sumokėjau 140 Lt, kad mano dukra susirgtų vėjaraupiais...Gi visais kitais skiepais skiepyta ir buvo normali reakcija- pakarščiuodavo, kaip ir daugumas vaikų, tik ne taip...O po šitų skiepų neturėtų būti temperatūros. Tuo labiau 12-a valandų 40, kurios neįmanoma sumažinti vaistais.
as labai uzjauciu kad taip jums atsitiko, bet istikruju gal jums paparasciausiai negalima buvo del kokiu nors priezasciu daryti to skiepo, gal jusu dukra yra alregiska kokiam nors komponentui? to niekas jums negali iskarto pasakyti...
niekas neneigia ir to fakto kad nuo vakcinozo pasaulyje mirsta kazkiek vaiku bet mano manymu kaltinti vakicina tas pats kaip kaltinti akmeni kuris nukrito ant galvos...bet jeigu vakcia neturi duoti reakcijos bet dave, reikia iki galo istirti kodel taip atsitiko, o siaip jus alergiski kam nors? nes skaiciau kad buten sis skiepas daznai alergizuoja...
Mano dukra alergiška katėms, medžiams,žolei. Daugiau nežinau.
Džiaugiuosi, kad viskas gerai pasibaigė.
Šiandien darbe apie tai kalbėjausi, tai viena kolegė pasakojo, kad tas pats buvo jos anūkui. Visiems buvo šokas, nes vaikas iki tol niekuomet nebuvo sirgęs...
Džiaugiuosi, kad viskas gerai pasibaigė.
Šiandien darbe apie tai kalbėjausi, tai viena kolegė pasakojo, kad tas pats buvo jos anūkui. Visiems buvo šokas, nes vaikas iki tol niekuomet nebuvo sirgęs...
[quote=vaižgantė,2006 05 02, 16:38]
Tai gal tikrai alergiškiems vaikams šis skiepas kažką išprovokuoja
Deja, bet visų organizmai skirtingi..........
Laikykitės
Tai gal tikrai alergiškiems vaikams šis skiepas kažką išprovokuoja
Deja, bet visų organizmai skirtingi..........
Laikykitės
Sveikutės,
Aš manau, kad skiepinti nuo vėjaraupių tikrai nereikalinga, geriau kol vaikutis mažas specialiai užkrėsti, kad jais persirgtų. Juk ar vaikas kai užaugs prisimins, kad jam laikas pakartoti skiepą nuo vėjaraupių? O tada komplikacijos didelės gali būti
Aš manau, kad skiepinti nuo vėjaraupių tikrai nereikalinga, geriau kol vaikutis mažas specialiai užkrėsti, kad jais persirgtų. Juk ar vaikas kai užaugs prisimins, kad jam laikas pakartoti skiepą nuo vėjaraupių? O tada komplikacijos didelės gali būti
reikalas tame, kad niekada nezinai kaip tavo vaikui praeis liga. nuo vejaraupiu irgi buna komplikaciju, nuo mazu tokiu kaip randai iki dideliu tokiu kaip smegenu uzdegimas, butent del to ir buvo israsta vakcina, kad vaikai galetu lengva forma persirgt , nes mano drauges vaikas irgi labai sunkiai sirgo vejaraupiais su labai auksta temperatura, sake kita vaika butinai skiepys... yra procentas vaiku kurie reaguoja i skiepa... sis skiepas nera privalomas ir manau mamoms kuriu vaikai yra alergishki (bet kam, nebutinai baltymui) turetu pagalvoti ar verta ji daryti...
sveikutes. as taip pat zadu paskiepyti savo dukryte nuo vejaraupiu. bet dabar pasiskaiciau ir issigandau!! nes ji yra alergiska keliems antibiotikams... kazin ar nebus kokios reakcijos? nebezinau ka daryti.
kam negalima skepytis nuo vejaraipiu:
1. sergantiems AIDS
2. kam per paskutiniou 3 men. buvo skirti steroidiniai preparatai
3. kam per pask.3 mn. buvo perpiltas kraujas, arba skirti imunoglobulinai
4 kurie per paskutines 4 savaites buvo skiepyti BCZ, OPV, MMR
5 kurie alregiski neamicinui
o kaip jums pasireisia alergija?
patarciau jei jau lbai norit to skiepo, pries kelias dienas pradeti gerti antihistamininius preparatus (tavegil, suprastin...) bet aisku tik gydytojos nurodymu...
1. sergantiems AIDS
2. kam per paskutiniou 3 men. buvo skirti steroidiniai preparatai
3. kam per pask.3 mn. buvo perpiltas kraujas, arba skirti imunoglobulinai
4 kurie per paskutines 4 savaites buvo skiepyti BCZ, OPV, MMR
5 kurie alregiski neamicinui
o kaip jums pasireisia alergija?
patarciau jei jau lbai norit to skiepo, pries kelias dienas pradeti gerti antihistamininius preparatus (tavegil, suprastin...) bet aisku tik gydytojos nurodymu...
mes alergiki ampicilinui ir amoksiciklinui. nuo tu vaistu ja isberia mazais spuogeliais, vemia ir viduriuoja. reikes butinai pasitarti su gydytoja del tavegilio.tiesa o kokie tai yra skiepai bcz opv mmr? ir beje labai aciu uz atsakyma!! labai padejei!!
Manyciau, kad sutapo jog skiepyta buvo nuo vejaraupiu.Siaip jau bet kuri vakcina gali sukelti rekcija,kuri pasireiskia auskta temperatura, galvos skausmais,slogom.Bent jau mano sunus i visas privalomas vakcinas taip reaguodavo.As jau net zinodavau, kad taip bus tai labai bijodavau tu skiepu.Kaip kai zinai komplikacijas-ryztiesi.
O vat i vejaraupiu aciu dievui nesureagavo nei sunus(gal kad dickis jau), nei mazoji.
Kiek as aiskinausi , tai man vis kartodavo, kad imunitetas reiskiasi vaiko silpnas.
O vat i vejaraupiu aciu dievui nesureagavo nei sunus(gal kad dickis jau), nei mazoji.
Kiek as aiskinausi , tai man vis kartodavo, kad imunitetas reiskiasi vaiko silpnas.
QUOTE(renuteg @ 2006 05 23, 22:37)
mes alergiki ampicilinui ir amoksiciklinui. nuo tu vaistu ja isberia mazais spuogeliais, vemia ir viduriuoja. reikes butinai pasitarti su gydytoja del tavegilio.tiesa o kokie tai yra skiepai bcz opv mmr? ir beje labai aciu uz atsakyma!! labai padejei!!
bcž - tuberukiozė, mmr - raudonukė, kiaulytė, tymai, opv- oralinė polio vakcina....visos jos "gyvosios" ... o baltymui jus alergiški?
jei kas dar įdomu, klausk....
QUOTE(nikute @ 2004 09 01, 19:44)
Nuo 12 men.
Nuo 9 mėn galima kūdikėlį skiepyti ir vaikutis geriausiai skiepus perneša iki 1metų. iki 9mėn dažniausiai mamytės imunitetas apsaugo, jei ji pasiskiepijusi ar persirgusi.. jei ne- pasitaiko atvejų kad suserga netgi kūdikiai.. ypač šeimoj jei vyresnėliai užsikrėtę būna