Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

Vaikų alergiškų kiaušinio baltymui negalima skiepyti nei monovalente vėjaraupių vakcina nei MMR vakcina, nors mūsų medikai teigia kad galima. O ant vakcinos informacinio lapelio užrašyta juodu ant balto, kad skiepyti negalima ne tik jei esi alergiškas kiaušinio baltymui, bet net jei kada anksčiau esi buvęs alergiškas.
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2006 01 12, 09:53)
Vaikų alergiškų kiaušinio baltymui negalima skiepyti nei monovalente vėjaraupių vakcina nei MMR vakcina, nors mūsų medikai teigia kad galima. O ant vakcinos informacinio lapelio užrašyta juodu ant balto, kad skiepyti negalima ne tik jei esi alergiškas kiaušinio baltymui, bet net jei kada anksčiau esi buvęs alergiškas.

va šito tai nežinojau blush2.gif Viskas aišku, vadinasi, mes nesiskiepysim unsure.gif
Atsakyti
moterytės kur ta akcija vyksta-didžiuosiuose miestuose ar tik konkrečioje poliklinikoje?kur kreiptis Šiaulių apskrityje?
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 05 06, 04:02)
Jei vaikas susirgo tik po skiepo - gali buti, kad liga jau buvo organizme, juk jos inkubacinis periodas trys savaites.

Kleo buvo prieš kelias savaites darželyje, po to sirgome rotavirusu ir nėjome. Prieš kelias dienas buvau pas gydytoją, norėjau paskiepyti Kleo, paimti pažymą ir leisti jau į darželį, bet gydytoja sakė, kad nuo buvimo darželyje momento reikia išlaukti 3 savaites ir tik tada skiepyti, nes yra galimybė, kad virusas yra inkubaciniame periode. Tai taip kvailai dabar jaučiuosi, kad reikia vaiką laikyti namie vien dėl to kad paskiepyti.
Na, gerai kad mes dar dėl ligos ir taip dvi savaites namie praleidome, o jei tėvai nori tiesiog paskiepyti vaiką tai jau 3 savaitėms iš darželio "išimti" ir auklę samdyti? blink.gif

Beje mūsų grupėje vėjauraupių šiemet dar nebuvo, kituose tik pavieniai atvėjai.
Bet tada teoriškai negalima vaiko net į parduotuvę su savimi paimti, jei jau pasak gydytojos virusas pro langų ar durų plyšius gali "praeiti". unsure.gif

Atsakyti
Tikrai nesąmonė, jog imunitetas po skiepo susidaro 20 metų, taip sako gydytojai, kurie nori "prakišti" vakciną. Jei nėra vieningos nuomonės kiek vacina metų veikia, tai tikrai reiktų pasvarstyti apie jos naudingumą. Aš tikrai vaiko neskiepyčiau nei mokama, nei nemokama vakcina, kam apkrauti vaiko imuninę sistemą, juk vaikai labai lengvai praserga vėjaraupiais. O komplikacijas gali sukelti kiekviena liga, nuo to niekas neapsaugotas...Linkiu niekam nesirgt...
Atsakyti
QUOTE(širdux @ 2006 01 27, 13:22)
Tikrai nesąmonė, jog imunitetas po skiepo susidaro 20 metų, taip sako gydytojai, kurie nori "prakišti" vakciną.

Jau kokie tie gydytojai siaubūnai, baisūnai, tik ir nori kuo greičiau visus po žemėm pakišti, kad papildytų savo kišenes doh.gif Ir vakcinų išradėjai žmonijos priešai doh.gif
Truputį galvokim prieš rašydami tokias nesąmones, jei nėr svarių argumentų, tai geriau neteršti eterio ir kitų neklaidinti.
Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2006 01 26, 12:46)
Kleo buvo prieš kelias savaites darželyje, po to sirgome rotavirusu ir nėjome. Prieš kelias dienas buvau pas gydytoją, norėjau paskiepyti Kleo, paimti pažymą ir leisti jau į darželį, bet gydytoja sakė, kad nuo buvimo darželyje momento reikia išlaukti 3 savaites ir tik tada skiepyti, nes yra galimybė, kad virusas yra inkubaciniame periode. Tai  taip kvailai dabar jaučiuosi, kad reikia vaiką laikyti namie vien dėl to kad paskiepyti.
Na, gerai kad mes dar dėl ligos ir taip dvi savaites namie praleidome, o jei tėvai nori tiesiog paskiepyti vaiką tai jau 3 savaitėms iš darželio "išimti" ir auklę samdyti?  blink.gif

vienu žodžiu juokas su tais skiepais gavosi ir tiek. Tiek to, apseisime ir be jų.
Išlaukiau pareigingai 3 savaites namie, ateiname vėl šiandien į polikliniką, o ten sako, kad po skiepo dar 2 savaites namie reikia sedėti. blink.gif

Vienu žodžiu ar man tik tokia gydytoja pasitaikė, bet supratau, kad darželinį vaiką paskiepyti - tai labai ilga ir nuobodi istorija ir jei norite paskiepyti, tai reikia 3 savaitės prieš darželį namie laikyti ir dvi po. doh.gif
Atsakyti
Man nieko panašaus su vėjaraupių skiepu nebuvo - tiesiai iš darželio penktadienio popietę nuvedžiau į skiepų kabinetą, kur ir buvo tuomet dvimetė paskiepyta. Pirmadienį vėl mergina ėjo į darželį. Tuo metu niekas darželyje, ne tik grupėje, vėjaraupiais nesirgo.
Atsakyti
Sveiki.Šiandien mano vaikinuką paskėpijo nuo vejaraupių,raudonukės ir nuo kiaulytės,jam dabar 1m 3 mėn.Vaikams daro nemokomai biggrin.gif .
Atsakyti
mes turbūt nesiskiepysim nuo vėjaraupių, girdėjau, kad alergiškiems pieno baltymui, tokio skiepo nedaro g.gif ?
Atsakyti
Žinokit,aš suklydau ax.gif mus paskiepijo nuo tymų,raudonukės ir epideminio parotito,o man pasirodė,kad nuo vėjaraupių.Labai atsiprašau už klaidingą informaciją blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2006 02 01, 16:41)
mes turbūt nesiskiepysim nuo vėjaraupių, girdėjau, kad alergiškiems pieno baltymui, tokio skiepo nedaro  g.gif  ?

ne pieno, o kiaušinio baltymui.
Esu skeptiškai nusiteikusi prieš vėjaraupių vakciną. Bet vaikus sulaukusius 12 metų ir nesirgusius šia liga reikėtų paskiepyti, nes vyresni sunkiau šia liga serga.
Atsakyti