Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo vėjaraupių

O mes skiepijome nuo vėjaraupių, gydytoja rekomendavo ir paskiepijom, tikiuosi viskas į gerą thumbup.gif
Atsakyti
Oi kaip įdomu, parašykit plačiau apie tą nemokamo skiepo akciją...Prisiskaičiau, kad vėjarapių labai bjaurios komplikacijos, pati sirgau sunkiai, tai nutariau, kad reikia paskiepint dukrytę, jai metukai su trupučiu. Mūsų gydytoja kažkaip apie akciją nieko nesako, gal ji ne visur vyksta, o gal tokiem maziukam negalioja akcijos, man sakė kad kainuos apie 100 Lt. Iki kada ta akcija, gal reiktų paskubėti?
Atsakyti
Na nežinau...Keistai skamba - ,,akcija" g.gif Skiepai gi ne išpardavimas kokių šmutkių, tai ne vartojimo prekė. Skiepyti vaikus ar ne - atsakingas sprendimas, kurį, mano supratimu, tėvai turėtų priimti, atsižvelgdami į kitus faktorius, o ne užkibdami ant ,,akcijos" kabliuko...
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2005 12 30, 13:16)
Na nežinau...Keistai skamba - ,,akcija"  g.gif Skiepai gi ne išpardavimas kokių šmutkių, tai ne vartojimo prekė. Skiepyti  vaikus ar ne - atsakingas sprendimas, kurį, mano supratimu,  tėvai turėtų priimti, atsižvelgdami į kitus faktorius, o ne užkibdami ant ,,akcijos" kabliuko...

Jeigu jau esi apsisprendęs skiepinti ir išgirsti žodelį "akcija" neatkreiptum į jį jokio dėmesio tai turėtum būt kvailas, na nebent 100 Lt. nėra pinigai....."Akcija" šiuo atveju gali būti ir skiepo reklama ir kažkos tyrimas,nebūtina tapatinti su "šmutkių išpardavimu"
Atsakyti
Aš norėčiau irgi sužinot, kur nemokamai skiepija, nes mes ir planuojam skiepyt, tai man visai smgu būtų sutaupyti 100 biggrin.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu, kad jei planuoji skiepyti vaikutį, kodėl nesutaupius? Mes kai skiepijome savo mažių- skiepas kainavo 120lt. ax.gif
Atsakyti
MES IRGI NOREJOM SKIEPYTI SAVO DUKRYTE,BET MUS ATKALBEJO MUSU TEROPEUTE.JI SAKO,KAD PO SKIEPO VAIKAS GAUNA IMUNITETA TIK 2-3 METAIS,O JEI PRASIRGS TAI VISAM GYVENIMUI.
Atsakyti
Imunitetas igaunamas 20 m.,poto reikia kartot
Atsakyti
Jezau o nepagalvojate kodėl ta akcija rengiama? Kodel nemokama? Blyn juk tai tarsi bandymas su zmonėmis, o tiksliau jūsų vaikais, stebima kaip vaikas reaguos į vakciną ar ji pasiteisins. Jau ko ko bet savo vaiko gyvenime nepadaryčiau eksperimentiniu triušiuku. O jūs mielosios eksperimentuokite ir paskubėkite, kad tik neduok dieve akcija pasibaigs, o jei dar ir nepatvirtins tos vakcinos, tokią progą būsit pražiopsojusios...
Atsakyti
QUOTE(reflex @ 2005 12 30, 21:44)
MES IRGI NOREJOM SKIEPYTI SAVO DUKRYTE,BET MUS ATKALBEJO MUSU TEROPEUTE.JI SAKO,KAD PO SKIEPO VAIKAS GAUNA IMUNITETA TIK 2-3 METAIS,O JEI PRASIRGS TAI VISAM GYVENIMUI.

Mano kriksto dukters darzelyje, mergaite persirgusia vejaraupiais,tarp kitko labai lengva forma, atvedus i darzeli po ligos-supalerizavo viena puse veido.Tiesiog aukletoju akivaizdoje keitesi mergaites veidukas.Nuostabaus grozio mergyte.Gydytojai pasake, kad tai vejaraupiu komplikacjia.Tai vat tas persirgimas visam gyvenimui, kad tik nebutu su tokiais padariniais.Tam ir skiepas, kad apsaugo nuo galimu komplikaciju.Bet neapsaugo nu pacios ligos.(kaip ir visi skiepai)
Atsakyti
QUOTE(madlen @ 2005 12 21, 14:09)
thumbup.gif Siuo metu vyksta akcija nemokamas vejaraupiu skiepas prijungiamas prie 1,3men priklausomu skiepu,tai dar kaip ir tyrinejimams skirta akcija ,taciau mes pasiskiepijome ir esam patenkinti.Skirta sustiprinta gydytoju prieziura stebejimas.Tik nezinau ar tai visose poliklinikose g.gif

QUOTE(Šmigija @ 2006 01 11, 16:19)
Jezau o nepagalvojate kodėl ta akcija rengiama? Kodel nemokama? Blyn juk tai tarsi bandymas su zmonėmis, o tiksliau jūsų vaikais, stebima kaip vaikas reaguos į vakciną ar ji pasiteisins. Jau ko ko bet savo vaiko gyvenime nepadaryčiau eksperimentiniu triušiuku. O jūs mielosios eksperimentuokite ir paskubėkite, kad tik neduok dieve akcija pasibaigs, o jei dar ir nepatvirtins tos vakcinos, tokią progą būsit pražiopsojusios...

Kuo čia dėta akcija blink.gif doh.gif Vyksta klinikinis naujos vakcinos tyrimas, bandoma nauja kombinacija: vėjaraupių vakcina +MMR(tymai, raudonukė, parotitas).Kiekviena šeima turi teisę nuspręsti, ar dalyvauti tyrime ar ne.Bet tai nėra jokia dovana, nuolaida ar akcija.Beje pasirašydamos po atitinkamais popieriais turėjote perskaityti ir apie galimas rizikas ir pavojus.
Neesu nusistačiusi prieš skiepus, savo vaiką skiepiju visais privalomais ir kai kuriria papildomais skiepais. Tačiau jei nutarsiu skiepyti vėjaraupių vakcina, skiepysiu mokama monovalentine, kurios efektyvumas jau yra ištirtas.
Atsakyti
Is tiesu, vejaraupiu skiepai prijungti prie 1,3men privalomu skiepu.Tai nauja vakcina.Butina gydytoju prieziura, t.y. paimamas kraujas is venos pries pat skiepijima, 41 diena ir 82 diena. Tik negalima skiepyti vaiku, alergisku pieno baltymui.Mums kaip tik taip ir atsitiko. Buvau nusiteikusi paskiepyti vaiki, bet gal taip ir geriau.
Atsakyti