QUOTE(baltic*girl @ 2005 05 07, 08:33)
As skaiciau, kad po skiepo yra tikimybe apkresti tik seimos narius, jei paskiepytam vaikui per kelias savaites issivysto "rash" (issutimas, pan.). Tikimybe labai maza. Taip kad taip paprastai kitas vaikas nuo vakcinuoto neapsikrecia net gyva vakcina
Beje, jei vakcinuotas vaikas susirgtu sunkia vejaraupiu forma, man kiltu klausimas, kaip jis pakeltu liga visai be vakcinos pagalbos
Beje, jei vakcinuotas vaikas susirgtu sunkia vejaraupiu forma, man kiltu klausimas, kaip jis pakeltu liga visai be vakcinos pagalbos
Po gyvos vakcinos yra galimybė (nedidelė galimybė, bet yra) apkrėsti bet kurį asmenį - faktas tik tas, kad reikalingas glaudus kontaktas, o glaudžiausias jis būtent su šeimos nariais . Na, arba kokiam lopšely-daržely, bet labai jaunų kūdikių - tokių, kurie, sakykim, labiausiai linkę kišti į burną viską iš eilės - gal nuo vėjaraupių tiesiog nevakcinuoja . Užtat nuo gyvos polieomelito vakcinos gali užsikrėsti kokie silpnesnės sveikatos seneliai, keičiantys neseniai vakcinuoto kūdikio sauskelnes, pavyzdžiui.
Mano giliu įsitikinimu žmogus sirgs lengva arba sunkia ligos forma visiškai nepriklausomai nuo jo vakcinavimo statuso .
Patologui: tamstos svaičiojimai yra be jokių pagrįstų įrodymų . O vos ne primygtinai kartojamos rekomendacijos skiepyti(s) nelabai laiku ir nelabai vietoj .