QUOTE(delfinas @ 2005 05 06, 05:04)
Mirtys, ko gero, būna ne nuo vėjaraupių, o nuo vėjaraupių komplikacijų. O komplikacijos būna dėl įvairių priežasčių - gan dažnai nuo neteisingo (ne)gydymo. Niekas nežino, ar yra stipriai susirgusių nuo šios vakcinos, nes ilgailaikio jos poveikio kol kas tiesiog negalima pamatyti - nauja (sąlyginai) juk vakcina. O skiepyti vaiko vien tam, kad jis persirgtų "lengvesne" (tokia šiek tiek mutavusia galbūt) ligos forma mano logika man tiesiog neleistų
. Be to, visai nebūtinai skiepytas vaikas sirgs lengvesne forma (nors visuotinai daugmaž priimta nuomonė (ar įsitikinimas?) yra būtent tokia
.
Aš kreivai nežiūriu į vakcinuotus vaikus (nes tai būtų tiesiog kvaila ir nelogiška) - man šiek tiek graudu, kad labai daug tėvų nesusieja ir niekuomet galbūt nesusies povakcininių komplikacijų su vakcinom, kad ir tų pačių vėjaraupių. Todėl, kad visuotinė nuomonė yra tokia, jog vakcinos saugios. O kokios jos yra iš tiesų nėra žinoma, bet gan daug "kylančių balsų" apie jų ne tik kad nesaugumą, bet didesnio blogio nei gėrio darymą
.
Net jeigu dirbtinis imunitetas ir būtų sukuriamas po tokio vėjaraupių skiepo apytiksliai 10-12 metų, tai o kas toliau?
Suaugusiajam (skirtingai nuo vaiko) tokie vėjaraupiai yra gerokai liūdniau pasibaigti galinti liga.
Taigi labai daug svaiciojimu
net sunku neatsakyti
1. Imunitetas po vakcinos nuo vejaraupiu susidaro visam gyvenimui,-revakcinacija nerekomenduojama. beje jei isimtinais atvejais skiepytas individas susirgs,- bent dalini imuniteta tures,- todel sirgs labai lengva forma,- greiciausiai be jokiu simptomu, taip pat apsisaugoma ir nuo komplikaciju
tas pats ir apie suaugusius, jei isimtinais atvejais imunitetas po skiepo susilpnes po 10 tarkim metu,- individas sirgs labai lengva forma be komlikaciju.
2. Komplikacijos po skiepo pasitaiko reciau ir yra lengvesnes nei ligos komplikacijos,- mirtinu komplikaciju po skiepo nestebeta,- nuo ligos komplikaciju zmones mirsta.
3.Skiepai apsaugo ir nuo juostines puslelines.
4. Ne visada savo vaikui sveikata gali nupirkti, sis atvejis tai retas pavyzdys kai kazkiek gali.
5. Beje skiepyji vaika,- nera berimo - nera randu po berimo...sios kosmetines problemos daug kam irgi aktualios.
Kaip gydytojas rekomenduoju skiepytis
Savo abu vaikus butinai skiepysiu.