Įkraunama...
Įkraunama...

Slyvų kompotas

QUOTE(Dakora @ 2009 09 03, 10:06)
Gavau slyvu,tokiu nedideliu melynu su ,sakyciau geltonu su zaliu atspalviu vidumi,jos nera visiskai saldzios,bet skanios.Kazin ar uztektu 3l vandens 1,5 kg.cukraus g.gif  Noreciau i stikl.deti minimum 1/2,ar net daugiau... kazin ar uzteks cukraus g.gif

as visad i trilitrini dedu puse kg cukraus,buna saldoka.
Atsakyti
Kompotams dedu ant trilitrio 1kg cukraus,o virdama dzema 0.5kg cukraus vienam kilogramui uogienes.
Atsakyti
Tai teko pasidarbuot,pasidariau 14 trilitriniu slyvu kompoto assa.gif kai paskaiciavau i viena stiklaini gavosi po 700gr. cukraus,jauciu bus ok.gif
Atsakyti

Aš irgi šiandien darysiu slyvų kompotą pirmą kartą, bet tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
dar noriu pasidaryt uogenies, bet nežinau ar kas valgys žiemą uogienė?
Atsakyti
QUOTE(Lilija84 @ 2009 09 07, 09:17)
Aš irgi šiandien darysiu slyvų kompotą pirmą kartą, bet tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
dar noriu pasidaryt uogenies, bet nežinau ar kas valgys žiemą uogienė?

Taigi nebūtinai daryk uogienes. Daryk padažus prie mėsos, sūrius vienų slyvų arba su obuoliais.
Atsakyti
Pasidariau is dideliu geltonu slyvu kompoto,ziuresiu kas bus. biggrin.gif
Atsakyti
labas mergaitės.
Žiūriu-gana apmirus tema-turiu gerą receptuką-sakau reik atgaivint...tuo labiau,kad rudeninių slyvų pas daug ką paderėjo smile.gif

Slyvų desertas

reikalingos rudeninių veislių slyvos-Slyvas pjauname perpus,pašaliname kauliukus.Nakčiai užpilame šiek tiek cukraus(dedu nedaug,kad būtų kuo natūralesnės),sumaišome ir paliekame iki ryto.Beje,cukraus galima ir nedėti.Tada labai talpiai dedame į paruoštus 1/2 arba 3/4 ltr stiklainiukus ir iškaitiname-maždaug 15-20min nuo užvirimo.Dar palaikome po antklode,kol atvėsta.
Desertą skanu valgyti su ledais,ar vieną.Galima iš jo ir kompotą pasidaryti,įpylus kiek vandens.Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 09 24, 12:58)
labas mergaitės.
Žiūriu-gana apmirus tema-turiu gerą receptuką-sakau reik atgaivint...tuo labiau,kad rudeninių slyvų pas daug ką paderėjo  smile.gif

Slyvų desertas

reikalingos rudeninių veislių slyvos-Slyvas pjauname perpus,pašaliname kauliukus.Nakčiai užpilame šiek tiek cukraus(dedu nedaug,kad būtų kuo natūralesnės),sumaišome ir paliekame iki ryto.Beje,cukraus galima ir nedėti.Tada labai talpiai dedame į paruoštus 1/2 arba 3/4 ltr stiklainiukus ir iškaitiname-maždaug 15-20min nuo užvirimo.Dar palaikome po antklode,kol atvėsta.
Desertą skanu valgyti su ledais,ar vieną.Galima iš jo ir kompotą pasidaryti,įpylus kiek vandens.Skanaus  4u.gif

Lutute, super idėja! Aš noriu be cukraus daryti, kązin ar laikys per žiema? Ir dar- jeigu be cukraus, tai kaip suprantu nereikia laukti, iskart į stiklainius dėti?
Atsakyti
QUOTE(Motukas @ 2009 09 24, 14:31)
Lutute, super idėja! Aš noriu be cukraus daryti, kązin ar laikys per žiema? Ir dar- jeigu be cukraus, tai kaip suprantu nereikia laukti, iskart į stiklainius dėti?

Gali mėgint,tik jei slyvos sausokos-sulčių gali būt mažai.Aš tik vos vos apibarstau ir palieku.Bet esu girdėjus,kad daro ir be jo.Nu matysi-blogiausiu atveju kaitinant,jei nepasidarys pakankamai sulčių-išsivirsi nestipraus sirupo ir verdantį užpilsi-taigi problemos kaip ir nėra 4u.gif
O šiaip tai pas mane šitos slyvos labai einamos.Tikrai skanu.Per žiemą laikosi gerai-dar vasarą paskutines vietoj kompoto sunaudojom,vandenuku praskiedę.Na,jei laikysi labai šiltai-nežinau,bet man atrodo,kad svarbiausia švariai padaryti,ir viskas bus gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 25 rugsėjo 2009 - 08:30
Na graziausiai stovi geltonuju slyvu kompotas,nors sako is ju nieko negalima daryti.
Atsakyti
Suvartojau didziuju geltonuju slyvu kompoto stiklaini,labai skanus kompotas. ax.gif
Atsakyti

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti