Einu statyt ir aš kompotus
esu gėrusi tokį kompotą, kur geltonos ( kaukazietiškos) slyvaitės su cukinijom ( na tų cukinijų skonis tai kaip ananasų gaunasi) gal kuri žinot receptą
QUOTE(voras34 @ 2009 08 12, 14:15)
esu gėrusi tokį kompotą, kur geltonos ( kaukazietiškos) slyvaitės su cukinijom ( na tų cukinijų skonis tai kaip ananasų gaunasi) gal kuri žinot receptą
Labai paprasta , kartu su slyvom dedi pjaustyta cukinija ir užpili išvirtu sirupu, palieki iki ziemos , tada cukinijos prisigeria slyvuku skonio ir kvapo ir gaunasi kaip ananasai nes nuo tos rugsteles jos pasidaro kietos
QUOTE(makausike @ 2009 08 16, 09:38)
Labai paprasta , kartu su slyvom dedi pjaustyta cukinija ir užpili išvirtu sirupu, palieki iki ziemos , tada cukinijos prisigeria slyvuku skonio ir kvapo ir gaunasi kaip ananasai nes nuo tos rugsteles jos pasidaro kietos
Ačiū
Mergaitės jau kaukazo slyvučių metas, sakykit ar galima jas pastatyti į kompotus vienas, be jokių cukinijų?Gal dar kuri patartų kiek į trilitrinį stikalinį kiek ko dėt?
Sveikos, gal gali man paaiskint kokios slyvos kaip vadinas, as pvz namie turiu labai daug dideliu geltonu ir tiek pat dideliu raudonu ale gal daugiau i melynuma ir dideliu slyvu, ir nezinau kur jas panaudot, o kaip vadinas tai net neisivaizduoju ir dar paskaiciau jusu temuke, ir kad labai daug cukraus pasirodo reikia. Ir dar vienas bukas klausimas o tai is tu 3l vandens uzpilui pagaminti reikia daleiskim 3cukraus, tai keliems mazdaug 3l stiklainiams uzteks, ar tik vienam tai tada reiks maiso cukraus
QUOTE(RDA @ 2009 08 29, 10:42)
Sveikos, gal gali man paaiskint kokios slyvos kaip vadinas, as pvz namie turiu labai daug dideliu geltonu ir tiek pat dideliu raudonu ale gal daugiau i melynuma ir dideliu slyvu, ir nezinau kur jas panaudot, o kaip vadinas tai net neisivaizduoju ir dar paskaiciau jusu temuke, ir kad labai daug cukraus pasirodo reikia. Ir dar vienas bukas klausimas o tai is tu 3l vandens uzpilui pagaminti reikia daleiskim 3cukraus, tai keliems mazdaug 3l stiklainiams uzteks, ar tik vienam tai tada reiks maiso cukraus
As darau taip- litrui vandens stikline cukraus.I stiklaini uogu ,vaisiu pridedu apie gera trecdali.Vandeni uzverdu,supilu cukru,tada sirupa pilu ant uogu,palaikau apie 30 min,vel nupilu skysti i puoda ir uzverdu.Supilstau i stiklainius su uogomis ir uzdarau dangteliais.Uzdengiu siltai ir laikau,kol atvesta.Viskas
O dideles slyvas as dalinu pusiau,skiltelemis.Kompota darau kaip ir aprasiau,o uogienei skilteles apipilu cukrumi(nemazai,bet is akies) ir palieku nakciai,ar bent kelioms valandoms.Po to vel pilu cukraus ir verdu uogiene,kol skilteles pasidaro skaidrios.Cukraus kieki uogienei nustatineju pati(arba vaikai) ragaudama,ne pagal receptus.
QUOTE(hilin @ 2009 08 28, 10:11)
Mergaitės jau kaukazo slyvučių metas, sakykit ar galima jas pastatyti į kompotus vienas, be jokių cukinijų?Gal dar kuri patartų kiek į trilitrinį stikalinį kiek ko dėt?
tikrai galima,dazniausiai tik taip ir darau,tik spalva buna sviesi.i svarius trilitrinius dedu svarias uogas,uzpilu puse litro cukraus,tada ant virsaus pilu verdanti vandeni,uzsuku dangtelius,ir apverciu stiklainius.jau 10 metu darau tik sitaip.laiko puikiausiai kompotas buna saldus,mes biski skiedziam vandeniu
Ačiū labai jau pastačiau kompotus, tik ant trilitrinio stiklainio dėjau mažiau nei pusę kaukazo slyvaičių, pirmą kart užpyliau verdančiu vandeniu, palaikiau apie 10-15min., po to nupilu ir įberiu 0,5kg. cukraus, užviriau ir vėl užpyliau, dangtelius užsukau ir aukštyn kojom. Gaunasi saldus, tai atidarius reikia skiesti su vandenuku.
Papildyta:
Kaukazo slyvaitės tai tokios mažos geltonos, o jei pas tave didelės ir mėlynos ir geltonos tai jos jei neklystu vengriškos vadinas. Joms reikia tikrai mažiau cukraus, nes jos saldžios. O kaukazo slyvaitės rūgštokos.
Aš ant trijų litrų stikailio, kiek ten telpa vandens dedu 0,5kg. cukraus, bet čia Kaukazo slyvaitėms. Ir tai kompotas saldus. O vengriškoms reikia mažiau.
Papildyta:
QUOTE(RDA @ 2009 08 29, 10:42)
Kaukazo slyvaitės tai tokios mažos geltonos, o jei pas tave didelės ir mėlynos ir geltonos tai jos jei neklystu vengriškos vadinas. Joms reikia tikrai mažiau cukraus, nes jos saldžios. O kaukazo slyvaitės rūgštokos.
Aš ant trijų litrų stikailio, kiek ten telpa vandens dedu 0,5kg. cukraus, bet čia Kaukazo slyvaitėms. Ir tai kompotas saldus. O vengriškoms reikia mažiau.
o tai su mėlynosiom slyvaitėm darote tą patį kaip ir su geltonosiom?ar galima iš mėlynų slyvų virti uogienę,kompotą pagal tą patį receptą kaip geltonų slyvaičių? gal kuri gali įdėti kokių receptukų būtent tos rūšies slyvaitėms?
Gavau slyvu,tokiu nedideliu melynu su ,sakyciau geltonu su zaliu atspalviu vidumi,jos nera visiskai saldzios,bet skanios.Kazin ar uztektu 3l vandens 1,5 kg.cukraus Noreciau i stikl.deti minimum 1/2,ar net daugiau... kazin ar uzteks cukraus