Patarkite, kaip pasidaryti slyvų kompotą.
laba as irgi internete ieskaujau kaip galima butu isvirti kompotuko:) tai zinaok dariau is galvos:
i 3 l stiklaini dedu nuplautas uogas, sirupa verdu: 3l vandens 2 kg cukraus ir ziupsnelis cinamono,
sirupu apipilu uogas esancias stiklainyje ir uzsukus apverciu:)
jau rusyje stovi 2-3 savaites ir dar nenusove
i 3 l stiklaini dedu nuplautas uogas, sirupa verdu: 3l vandens 2 kg cukraus ir ziupsnelis cinamono,
sirupu apipilu uogas esancias stiklainyje ir uzsukus apverciu:)
jau rusyje stovi 2-3 savaites ir dar nenusove
Aš darau labai paprastai
Į 3l stiklainį sudedu nuplautas slyvas (aš dedu daug, beveik pilną, nes po to slyvutes labai skanu valgyti žiemą)...
Tada užverdu vandenį ir užpilu slyvas.
Truputį palaikau (na, kokias 5 min).
Tada vandenį nupilų atgal į puodą, įdedu cukraus (3l maždaug 1 kg cukraus, na, bet čia pagal skonį) ir užverdu.
Sirupą užpilu ant slyvų (iki pat viršaus, kad beveik neliktų tarpo, nes kai sirupas susigeria į slyvas, lieka daug tuščios vietos).
Užsuku pakaitintais dangteliais (dangtelius užvirinu vandenyje).
Taip darau jau kelerius metus ir išstovi visą žiemą
Skanaus
Į 3l stiklainį sudedu nuplautas slyvas (aš dedu daug, beveik pilną, nes po to slyvutes labai skanu valgyti žiemą)...
Tada užverdu vandenį ir užpilu slyvas.
Truputį palaikau (na, kokias 5 min).
Tada vandenį nupilų atgal į puodą, įdedu cukraus (3l maždaug 1 kg cukraus, na, bet čia pagal skonį) ir užverdu.
Sirupą užpilu ant slyvų (iki pat viršaus, kad beveik neliktų tarpo, nes kai sirupas susigeria į slyvas, lieka daug tuščios vietos).
Užsuku pakaitintais dangteliais (dangtelius užvirinu vandenyje).
Taip darau jau kelerius metus ir išstovi visą žiemą
Skanaus
Aciu uz receptus, super
Visada darydavau slyvų kompotą neišimdama kauliukų.Pernai kai slyvos labai kirmijo,tai nuskyniau beveik žalias ir bijodama kad nebūtų prikirmiję -visas iškaulinau,jau kompotas gavosi ...
Daugiau niekada nedėčiau su kauliukais
Daugiau niekada nedėčiau su kauliukais
Ačiū už patarimus, reikia ir man pasigaminti... nu, labai skanu...
QUOTE(Sraigyte @ 2006 09 21, 20:40)
Ačiū už patarimus, reikia ir man pasigaminti... nu, labai skanu...
Nusipirkau 3 kg slyvu, einu gamint kompoto. Magnifica, bandysiu tavo receptuka...
O KA DARYTI JEI SLYVOSE KIRMINAI TIEK DAUG O VISOS SUKIRMIJUSIOS
mergaitės, gal galit kas pagelbėti kaip pasidaryti slyvų uogienę niekad nedariusi, o dabar nusipirkom sodybą su daug daug slyvų, taigi reikia kažką pagamint
Kokį receptuką kas galit pametėt?
Kokį receptuką kas galit pametėt?
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 09:14)
mergaitės, gal galit kas pagelbėti kaip pasidaryti slyvų uogienę niekad nedariusi, o dabar nusipirkom sodybą su daug daug slyvų, taigi reikia kažką pagamint
Kokį receptuką kas galit pametėt?
Kokį receptuką kas galit pametėt?
Aš tai darau taip;
Nuplautas slyvas dedu į puodą ir užvirinu(nublanširuoju),po to per kiaurasamtį pertrinu,kol lieka kauliukai ir odelės.Gautą tyrę užvirinu su cukrumi(dedu pagal skonį)Galima dar maišyti su obuoliais,įdėti cukinijos gabaliukų.
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 11:09)
Aš tai darau taip;
Nuplautas slyvas dedu į puodą ir užvirinu(nublanširuoju),po to per kiaurasamtį pertrinu,kol lieka kauliukai ir odelės.Gautą tyrę užvirinu su cukrumi(dedu pagal skonį)Galima dar maišyti su obuoliais,įdėti cukinijos gabaliukų.
Nuplautas slyvas dedu į puodą ir užvirinu(nublanširuoju),po to per kiaurasamtį pertrinu,kol lieka kauliukai ir odelės.Gautą tyrę užvirinu su cukrumi(dedu pagal skonį)Galima dar maišyti su obuoliais,įdėti cukinijos gabaliukų.
o ką reiškia "nublanširuoju"?
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 11:22)
o ką reiškia "nublanširuoju"?
Kai atskiri odeles ir kauliukus. (verdančiu vandeniu).Nu nežinau kaip vadinasi ,mes tai taip vadinam