Įkraunama...
Įkraunama...

Slyvų kompotas

Patarkite, kaip pasidaryti slyvų kompotą.
Atsakyti
laba as irgi internete ieskaujau kaip galima butu isvirti kompotuko:) tai zinaok dariau is galvos:
i 3 l stiklaini dedu nuplautas uogas, sirupa verdu: 3l vandens 2 kg cukraus ir ziupsnelis cinamono,
sirupu apipilu uogas esancias stiklainyje ir uzsukus apverciu:)

jau rusyje stovi 2-3 savaites ir dar nenusove
Atsakyti
Aš darau labai paprastai smile.gif
Į 3l stiklainį sudedu nuplautas slyvas (aš dedu daug, beveik pilną, nes po to slyvutes labai skanu valgyti žiemą)...
Tada užverdu vandenį ir užpilu slyvas.
Truputį palaikau (na, kokias 5 min).
Tada vandenį nupilų atgal į puodą, įdedu cukraus (3l maždaug 1 kg cukraus, na, bet čia pagal skonį) ir užverdu.
Sirupą užpilu ant slyvų (iki pat viršaus, kad beveik neliktų tarpo, nes kai sirupas susigeria į slyvas, lieka daug tuščios vietos).
Užsuku pakaitintais dangteliais (dangtelius užvirinu vandenyje).

Taip darau jau kelerius metus ir išstovi visą žiemą smile.gif

Skanaus ax.gif
Atsakyti
Aciu uz receptus, super thumbup.gif
Atsakyti
Visada darydavau slyvų kompotą neišimdama kauliukų.Pernai kai slyvos labai kirmijo,tai nuskyniau beveik žalias ir bijodama kad nebūtų prikirmiję -visas iškaulinau,jau kompotas gavosi ... thumbup.gif
Daugiau niekada nedėčiau su kauliukais doh.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus, reikia ir man pasigaminti... nu, labai skanu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraigyte @ 2006 09 21, 20:40)
Ačiū už patarimus, reikia ir man pasigaminti... nu, labai skanu...  4u.gif

Nusipirkau 3 kg slyvu, einu gamint kompoto. Magnifica, bandysiu tavo receptuka... ax.gif
Atsakyti
O KA DARYTI JEI SLYVOSE KIRMINAI g.gif TIEK DAUG O VISOS SUKIRMIJUSIOS
Atsakyti
mergaitės, gal galit kas pagelbėti kaip pasidaryti slyvų uogienę ax.gif niekad nedariusi, o dabar nusipirkom sodybą su daug daug slyvų, taigi reikia kažką pagamint blush2.gif doh.gif
Kokį receptuką kas galit pametėt? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 09:14)
mergaitės, gal galit kas pagelbėti kaip pasidaryti slyvų uogienę  ax.gif niekad nedariusi, o dabar nusipirkom sodybą su daug daug slyvų, taigi reikia kažką pagamint  blush2.gif  doh.gif
Kokį receptuką kas galit pametėt? mirksiukas.gif

Aš tai darau taip;
Nuplautas slyvas dedu į puodą ir užvirinu(nublanširuoju),po to per kiaurasamtį pertrinu,kol lieka kauliukai ir odelės.Gautą tyrę užvirinu su cukrumi(dedu pagal skonį)Galima dar maišyti su obuoliais,įdėti cukinijos gabaliukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilma27: 27 rugpjūčio 2007 - 09:09
QUOTE(vilma27 @ 2007 08 27, 11:09)
Aš tai darau taip;
Nuplautas slyvas dedu į puodą ir užvirinu(nublanširuoju),po to per kiaurasamtį pertrinu,kol lieka kauliukai ir odelės.Gautą tyrę užvirinu su cukrumi(dedu pagal skonį)Galima dar maišyti su obuoliais,įdėti cukinijos gabaliukų.

o ką reiškia "nublanširuoju"? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(artita @ 2007 08 27, 11:22)
o ką reiškia "nublanširuoju"? blush2.gif  blush2.gif

biggrin.gif Kai atskiri odeles ir kauliukus. (verdančiu vandeniu).Nu nežinau kaip vadinasi ,mes tai taip vadinam 4u.gif
Atsakyti