Aš esu bandžiusi nedėti cukraus, arba dėti nedaug, dar esu bandžiusi vietoj cukraus dėti krakmolo, nes nemėgstu saldžiai, visais atvejais nieko gero nesigavo- nedėti cukraus- niekada nesuplaksi iki reikiamo standumo baltymų, iki blizgios masės niekada irgi nesusiplaks, ir skardoje išsileis į balą. Dedant mažai cukraus- analogiška situacija, gal kiek geresnė, bet iš formos gausis blynas, geriausiu atveju. Bet kokiu atveju cukraus turi būti labai daug- t.y. daug daugiau nei baltymų masės- tai abiem atvejais gaunasi labai saldu, tik kai daugiau- tai man bent jau geriau formą laiko

Nes tik jo pagrindu ir susiformuoja tie morengai, baltymai čia tik kaip priedas prie cukraus, bet ne atvirščiai- man toks vaizdas susidarė per tuos bandymus.
Visaip esu bandžiusi išsisukti be tos galybės cukraus, bet vis tik matyt morengai kaip atrodo cukriniai iš išvaizdos, tai tokie ir yra, ir pagrindą juose sudaro ne tie keli baltymai, o cukrus

Man gavosi morengai tik tada, kai atsisakiau savo eksperimentų, ir įvanojau cukraus tiek, kiek reikia pagal rcipciuko receptą- kažkas minėjo, kad deda perpus mažiau- bet man ar taip ar taip tai labai daug ten jo, ir abiem atvejais mano skoniui tai labai saldu. Bet aš pamėgau bezė ir morengus tik tada, kai pradėjau dėti į juos sausos citrinos rūgšties nemažai- visai kitas reikalas, ir kažkaip nėra poreikio mažinti cukraus kiekį, nes skonis nėra gryno cukraus, kaip būtų be rūgšties- beje, sausa rūgštis daug skaniau į morengus, man bent jau- nes natūrali ir praskiedžia koncistenciją, kas negerai, ir skonis jos netoks ryškus, ir ne taip efektyviai prmuša saldumą. Aš gaminu morengus ir bezė tik su rūgštimi- kitaip man jie būtų nevalgomi, nes atrodytų, jog valgau gryną cukrų iš cukrinės

O vat su rūgštimi- netgi labai skanu gali būti, ir saldumo to baisaus nėr- kitas skonis visai
dar- kai aš dariau su krakmolu vietoj cukraus, ir kai dėdavau kokių nors ingridientų, kurie neįeina į receptą- pvz. skystų maistinių dažų. sulčių padažymui, sausų gėrimų miltelių kad spalvą suteikti, tirpios kavos- visais šiais atvejais morengai gaudavosi daugiau ar mažiau guminiai- matyt jiems tinka tik sausi maistiniai dažai. Esu bandžiusi su americolor- na tokie valgomi, bet kietesni ir gumiškesni nei paprastai gaunasi, o ir jų pilti gali kiek nori- jie baltyminio kremo neima beveik- spalva gaunasi vos vos matoma, tik įsižiūrėjus- nors kiekis dažų supilamas toks, kad kitas produktas nuo jų būtų jau net labai ryškios spalvos- tai aš padariau išvadą, kad jiems reikia tų sausų dažų žūt būt. Šiaip su americolor gaunasi kažkokia vos matoma spalva, ir jie tokie nelabai guminiai, tokie nieko visai, bet vis tiek traškesni ir lengvesni, puresni gaunasi, kai į juos nepilama nieko skysto, ir nededama nieko papildomo, nei pagal receptą, ir kai nepabijoma cukraus.
Aš tai dabar net ir didesnius morengus atradau būdą džiovinti ne orkaitėje- na man jie žymiai skaniau sudžiūsta, nors ir ilgiau trunka, bet irgi tokie puresni, niekada neparuduoja, trapesni- aš juos džiovinu prie elektrinio šildytuvo-vėjelio labai arti pastačusi. Priklausomai nuo storio ir kaip išplakti baltymai- jei labai tvirtai ir idealiai išplakti, nieko papildomo, kas darytų guminius, nedėta, ir sluoksnis plonas- tada per keletą valandų, o kitais atvejais- dieną ar keletą dienų priklausomai nuo storumo ir ko dėta vidun- aišku ne pastoviai kaitinant, o tik periodiškai įjungiant- man baisiai patogu, nes aš ir taip mėgstu šildytuvą naudoti, kad šalta nebūtų, tai man susitaupo elektros, nes nereikia papildomai orkaitės jungti, o ir gaunasi skaniau, ir stebėti nereikia, nesudega niekad- dabar visad tik taip darau morengus