Nu vat- mano morengai pagal cipciuko receptą jau džiūsta orkaitėje
Tik vat nesitikėjau taip greit atsakymo sulaukti

, tai pamaniau pabandysiu daryti kaip pati supratau iš cipciuko duoto bezė recepto- dar niekada masė nebuvo gavusis tokia tiršta ir ilgai išlaikanti savo formą

Pabandžius nuvalyti mikserio korpusą su popierine servetėle, jis nenusivalė- nes buvo apdžiūvęs baltymine mase- man patiko- gal tai ženklas, kad šįkart pavyks ?
Kadangi pastoviai nesigauna, tai šįkart neterliojau su kulinariniu švirkštu, o su šaukštu formavau morengus- kad nebūt perdaug vargo įdėta, jei ką.
Vos pusvalandį palaikius atviroje orkaitėje, pamėginau nugnybti vieno morengo ragą- ir ką- jis jau tada buvo truputį traškus, ir nei kiek netąsus
Tai gal šįkart....
Tik vieno dalyko aš iš recepto nelabai supratau- kokiam kiekiui cukraus yra tie trys šaukštai vandens- jei ten parašyta, kad 120g cukraus vienam baltymui, tai tie trys šaukštai, kaip supratau, buvo irgi 120-čiai gramų cukraus?
-nes pradžioje aš dariau trims baltymams- tai ėmiau 360g cukraus- ir bandžiau tuos tris šaukštus dėti vandens- kažkaip pamaniau, kad geriau mažiau- tai sukaulėjo visa masė bekaisdama, visas cukrus buvo sausas labai, nesilydė, ir pavirto vientisu kietu gabalu- tai dariau per naują, ir tada pyliau šešis šaukštus vandens, ir nusprendžiau, kad tie trys buvo apskaičiuoti ant 120g cukraus, o ne ant 360. Tai dabar nežinau kaip gausis ten kas- be to, pabijojau cukrų visiškai ištirpinti, kad taptų skaidrus sirupas- tai palaukiau, kol užvirs, ir nuėmiau- bet man pasirodė, kad per skysta- ir dar dadėjau cukraus iš akies- užviriau, ir nuėmiau
Tai nežinau dabar kas bus dėl to sirupo- ar nesąmonės kokios nepadariau
Anyway masė gavosi kitokia- daug kietesnė nei seniau- ir man tai teikia vilties- nes dedant šauktu ją į skardą, ji taip tąsėsi, ir nutyso tokie ploni ragai - ir žiūriu, jau džiūsta apie pusvalandį orkaitėj, o ragai nenulinko, nenutyso, nenutirpo- o stovi kaip stovėję
Dabar kad tik orkaitė neperkaitintų- senia kepdavau ant septyniasdešimt , bet paruduodavo, tai dabar bijau- ir nutariau, kad mano orkaitė kaitina stipriau, nei nustatai, ir todė šįkart džiovinsiu mažiau nei penkiasdešimtyje laipsnių- kuo žemesnėje temperatūroje