Nu dėjau daug cukraus- daugiau jau būtų vienas cukrus. Nors kepiau ant kokių 70 laipsnių, matyt orkaitė vis tiek per karšta buvo, nes tarybinė, ir tikriausiai kaitina stipriau nei nustatai. Kitą kartą bandysiu džiovinti ant visai lėtos ugnies- gal net ant minimumo. Bet man jie guminiai ėmė darytis dar tada, kai nebuvo apdegę- aš vis vieną pabaksnodavau su šaukšteliu, ir jausdavosi, kad masė guminė. Neįsivaizduoju, kas tą gumą sudaro, kodėl ji atsiranda .... Senovinėje knygoje, kur receptai dar pateikti gaminimui kaimiškoje krosnyje, o ne elektrinėse visokiose- vėliau radau morengų receptų-taiten siūlo pusdieniui palikti krosnyje, betspecialiai krosnies nekaitinti, o dėti į jau pravėsusią, kokia liko po pietų gaminimo, ir taip laikyti pusdienį
Tai gal taip džiovinti geriau . Nes aš jau taip pas save įpratusi, kad niekada nekepu tokioje t-roje, kokia nurodyta recepte, o visada viską kepu ant kuo lėtesnės ir ilgai, nes kitaip viršus apdega, o vidus lieka žalias- tai pyragai visi pas mane kepa labai ilgai, ir visada ant 90 laipsnių, ne daugiau.
Tai belieka džiovinti tuos morengus vos ne kaip kokius obuolius, taip vos ne visą dieną ir vos kaitinant
Kažkas čia minėjo, kad įdės receptėlį savo draugės, pagal kurį visada gaunasi, o prieš tai gaudavosi irgi guminiai- tai gal pagal jį pavyktų