dabar kaip tik sededama plaku baltymus dubenelyje su 3 sakutem
ziuresiu
nieko neisejo nusipirkau mikseri ir isziovinau normalius morengus
4val dziovinau.
4val dziovinau.
QUOTE(mėlynė @ 2007 12 03, 18:59)
Gal gali parašyti išsamų receptą ir kepimo temperatūrą ir laiką, nes man jie visai nepavyksta. Jau buvau padėjusi tašką jų gamyboje, bet dabar vėl atsirado viltis, jei gausiu išsamų receptą. Ačiū
Man irgi niekada nesigavo, kiek bebandžiau
Kažkaip iš aprašymų, gyvai nemačius kaip daroma, nevisai aišku kokio standumo ten tie suplakti baltymai turi būti- atrodo ilgai plaku, bet neaišku ar gerai susiplaka, nes išsileidžia beveik visada kepant, pasidaro ne balti, o tokie gelsvai rusvi, nelaiko jokios formos, ir gaunasi kažkokie nemalonūs- kieti labai, nepurūs- o gerai iškepti morengai juk turi tirpti burnoje ir būti labai lengvi- man kaip plastmasės gabalai beformiai, išskydę ir rusvi gaunasi...
Beje, pastebėjau, kad ir prekybos vietose retai kada pavyksta nusipirkti skanius morengų gaminius- tokius, kurie lengvi, nekieti, tarsi su oro burbuliukais, tirpsta burnoj..
Ir niekaip nesuprantu ką darau ne taip- gal kalta sena tarybinė orkaitė -ji elektrinė, o durelės neužsidaro sandariai ...
Vienžo, morengai ir man keiksmažodžiu tapo
Kažkaip iš aprašymų, gyvai nemačius kaip daroma, nevisai aišku kokio standumo ten tie suplakti baltymai turi būti- atrodo ilgai plaku, bet neaišku ar gerai susiplaka, nes išsileidžia beveik visada kepant, pasidaro ne balti, o tokie gelsvai rusvi, nelaiko jokios formos, ir gaunasi kažkokie nemalonūs- kieti labai, nepurūs- o gerai iškepti morengai juk turi tirpti burnoje ir būti labai lengvi- man kaip plastmasės gabalai beformiai, išskydę ir rusvi gaunasi...
Beje, pastebėjau, kad ir prekybos vietose retai kada pavyksta nusipirkti skanius morengų gaminius- tokius, kurie lengvi, nekieti, tarsi su oro burbuliukais, tirpsta burnoj..
Ir niekaip nesuprantu ką darau ne taip- gal kalta sena tarybinė orkaitė -ji elektrinė, o durelės neužsidaro sandariai ...
Vienžo, morengai ir man keiksmažodžiu tapo
Duretes ir neturi ussidaryti ,jos turi visa laika buti apie 10 cm praviros ,o parunda nes per auksta temperatura . Kad gerai issiplaktu cukraus dedasi geriau daugiau negu per mazai .nezinau normu visada darau is akies ir visada gaunasi super ,O plakti reikia gan ilgokai ,net mikseris velniskai ykaista
Oj kiek daug kartų sugadinau tą visą maisę Geriau sakan pačius moringus. Guminiai išeidavo, bet paskui draugę vieną patarimą davė. Ten irgi panašiai, kaip receptėlis, reikės vėliau parašyti, tai labai puikūs išeidavo. Dabar jau kepam tokį riešutų pyragą, o ant viršaus kaip moringai
As baltymus plaku kazkur apie 20min didziausiu greiciu, gal daugiau, tai irgi mikseris gerai ikaista O cukraus tai irgi reikia nepagaileti, beto bepradedant plakti reikia truputeli ilasinti citrinos sulciu, iberti ziupsneli druskos ir jeigu norit labai puriu morengu tai - truputeli kepimo milteliu Stai ir viskas, o jeigu nenorite, kad jie ne pataptu rusvi tai dziovinkite max 100C temperaturoj
Nu va, reiškiasi ir kepimo miltelių reikia dėti, ir plakti dvidešimt minučių Ir orkaitė pravira net dešimt centimetrų turi būti- o aš galvojau kad tik kokius penkis O pas mane matyt tarybinė orkaitė kaitina stipriau nei turėtų pagal mano nustatomą temperatūrą- nes nustatau šimtą, bet matyt kaista stipriau- tai matyt reikia nustatyti ant kokių devyniasdešimt ar net aštuoniasdešimt Nu reiks bandyti vėl Dar, matyt aš nedacukrindavau- nes nemėgstu saldžiai, tai į viską mėgstu dėti mažiau nei reikia pagal receptus, cukraus Gal kada pavyks
Nu va, pabandžiau dar kartą- ir gavosi guminiai ir apdegę Bet pažanga buvo vien tai, kad pavyko suplakti iki tos blizgančios standokos masės, ir kepant nepavirto balute -nors šiek tiek vis vien pasmego nuo karščio.
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
Nu velnias ,kodel jie tau nesigauna .Zinai as morengus darau tik is kiausiniu ir cukraus ,pabandyk dar karta tik nieko daugiau nedek nei ruksties nei kepimo milteliu .Jagu nesigaus duosiu recepta ,ten baltymai isplakami karstu budu is sio recepto darau reciau nes ilgiau uztrunka ,bet visada gaunasi
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 08 01, 16:10)
Nu va, pabandžiau dar kartą- ir gavosi guminiai ir apdegę Bet pažanga buvo vien tai, kad pavyko suplakti iki tos blizgančios standokos masės, ir kepant nepavirto balute -nors šiek tiek vis vien pasmego nuo karščio.
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
Manau kad per mazai gal cukraus cejai