Nu va, pabandžiau dar kartą- ir gavosi guminiai ir apdegę

Bet pažanga buvo vien tai, kad pavyko suplakti iki tos blizgančios standokos masės, ir kepant nepavirto balute

-nors šiek tiek vis vien pasmego nuo karščio.
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.