QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 02 17, 16:28)
Sveikos ..turejau atliekamu baltymu tai bandziau daryti pagal cipsiuka slapia beze..sirupa viriau ir nemaisiau..kai pradejo kunkuliuot plona srovele supyliau i standzius baltymus...plakiau 10min...atrode tempias ta kosele...bet isspaudus su svirkstu nelaike formos ir issileido....kodel?
Pagal Jusu parasyma, panasu, kad ne iki galo isplakete baltymus. Baltymai turi gautis standus ir laikyti "snapa". Aš ir taip vargau, kol atradau, kad metaliniame dubenyje siuo budu man neissiplaka, plaku stikliniame dubenyje. Taip pat sirupa reikia pilti tada kai baltymas bus isplaktas tiek kad nesimatys skystos dalies, na jau buna beveik issiplakes. Tikiuosi aiskiai suurasiau
Papildyta:
QUOTE(Dijura @ 2013 06 04, 10:41)
Praejusi karta 2 val. keliau buvo tik rudesnis bet toks vis tiek siek tiek guminis. Pries menesi bandziau 100 laipsniu kepti irgi rezultatas panasus, gal nereikia ventiliatoriaus jungti? O kokioje temperaturoje geriausia kepti?
Morengus patartina dziovinti 100 -120 c temp. Jeigu virsus pradeda ruduoti, reikia mazinti temp., nes orkaites labai skirtingos. Jeigu dziovinu tik vienoje skardoje, tuomet nenaudoju ventiliatoriaus funkcijos, jeigu dziovinu kelias skardas is karto, naudoju, bet temp. Mazinu 20 laipsniu. Kas pusvalandi pilnai atidarau orkaites dureles ir leidziu iseiti dregmei. Kartais dziovinti uztenka 2 val. Kartais reikia net 3.5 val. Tikrinu pakeldama morenga, jeigu lengvai atlimpa nuo popieriaus - vadinasi isdziuvo. Tuomet isjungiu orkaite ir palieku morenga viduje, kol pilnai atvesta orkaite.