Įkraunama...
Įkraunama...

Morengai

QUOTE(susidomejus @ 2011 12 28, 22:30)
labai aciu! Pries kiek laiko geriausia pasidaryti toki torta?

morenginiam brandinimo nereikia,tiesiog viena diena issikepi,sutepi-sekancia valgai 4u.gif bent jau as taip darau ax.gif
Atsakyti
O sakykit, ar išeitų morengai iš šlapios bezė?
Atsakyti
QUOTE(pirasa @ 2012 02 16, 17:40)
O sakykit, ar išeitų morengai iš šlapios bezė?

Manau kad iseitu, as darau juos is likucio, kad neismest 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 12 28, 15:06)
mano skoniui labiausiai patinka sviestinis kremas su rududu ir stipria kava,galima deti riesutu 4u.gif

O kokios proporcijos ir kaip daryt? As pries menesi valgiau morengini torta, jauciu su tokiu pat kremu, man taaaip patiko rolleyes.gif net db seiles nutyso. Bandyciau pati kazkaip issikept ax.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Kaip gerai , kad rasau temą apie morengus, mmm, laabai megstu, o dabar dar ir gaminti juos išmoksiu. Dėkui merginos thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sanet @ 2012 03 21, 01:58)
O kokios proporcijos ir kaip daryt? As pries menesi valgiau morengini torta, jauciu su tokiu pat kremu, man taaaip patiko  rolleyes.gif net db seiles nutyso. Bandyciau pati kazkaip issikept  ax.gif


Aš visą laiką darau tokį morenginį tortą - sakyčiau pats skaniausias morenginis tortas. O proporcijos tokios: 1 indelis rududu, 1 pakelis sviesto ir puodelis stiprios juodos kavos be cukraus. Rududu ir sviestas turi būti kambario temperatūros. Išsuku sviestą iki baltumo, tada sudedu rududu prieš tai gerai išmaišius ir plaku kol gaunasi vientisa masė, tada pilu kavą. Pilu 2 šaukštus ir gerai išmaišau, po to dar 2 tol kol supilu visą kavą. Aš tirščių nededu, nors sako galima. Tai ir viskas. Dedu morengiukus ir tepu kremą. Kai viskas padaryta dedu į šaldytuvą kokiai porai valandų kol suaušta ir galima jau valgyti. Labai labai skanu. 4u.gif

Visą laiką pirkdavau turgelyje morengo padus tai nereikėdavo vargti, bet dabar esu toliiiiiii unsure.gif prisiskaičiau čia visokių patarimų bandysiu pati kepti, net pradėjau jaudintis, jeigu nesigaus. Man patinka tokie rusvi, darysiu paprasčiausiai tik cukrus ir baltymai, džiovinsiu 100 laipsnių temp. ir dar praversiu dureles. Palinkėkit man sėkmės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 06 25, 12:12)
Aš visą laiką darau tokį morenginį tortą - sakyčiau pats skaniausias morenginis tortas. O proporcijos tokios: 1 indelis rududu, 1 pakelis sviesto ir puodelis stiprios juodos kavos be cukraus. Rududu ir sviestas turi būti kambario temperatūros. Išsuku sviestą iki baltumo, tada sudedu rududu prieš tai gerai išmaišius ir plaku kol gaunasi vientisa masė, tada pilu kavą. Pilu 2 šaukštus ir gerai išmaišau, po to dar 2 tol kol supilu visą kavą. Aš tirščių nededu, nors sako galima. Tai ir viskas. Dedu morengiukus ir tepu kremą. Kai viskas padaryta dedu į šaldytuvą kokiai porai valandų kol suaušta ir galima jau valgyti. Labai labai skanu.  4u.gif

Visą laiką pirkdavau turgelyje morengo padus tai nereikėdavo vargti, bet dabar esu toliiiiiii  unsure.gif prisiskaičiau čia visokių patarimų bandysiu pati kepti, net pradėjau jaudintis, jeigu nesigaus. Man patinka tokie rusvi, darysiu paprasčiausiai tik cukrus ir baltymai, džiovinsiu 100 laipsnių temp. ir dar praversiu dureles. Palinkėkit man sėkmės  blush2.gif

Sekmes ir butinai pasirodyk, nes morengus ar ir megstu, jau sugundei, tik lauksiu pirma tavo rezultato su visom smulkmenom 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Noriu apie morengus paklausti. O su šakute ar šluotele imanoma iki standumo baltyma išplakt ir kiek laiko tai užtruktu? Ar visgi be mikserio neišsiversiu?
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 06 26, 18:09)
Sveikos. Noriu apie morengus paklausti. O su šakute ar šluotele imanoma iki standumo baltyma išplakt ir kiek laiko tai užtruktu? Ar visgi be mikserio neišsiversiu?

Mačiau kaip viena moterėlė plaka, nežinau kiek laiko, na bet greit ji sakyčiau išplakė, per kokias na gal 5 min. Ten buvo 6 baltymai, šluotele plakė. O aš bandžiau tai man ranka pavargsta doh.gif nes ten reikia gan greit plakti. Na bet tai buvo senokai jau kai aš bandžiau, vistik mikseris nepamainomas. Bet tikrai įmanoma ir be mikserio mirksiukas.gif Beje man išplakti tada nepavyko 4u.gif tai niekad ir nebandau daugiau, per dažnai sustojinėjau aš, reikia greit juos palkti ten doh.gif o beto kai mikseris yra tai nėra reikalo kankintis biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai mačiau kaip mano kambariokė grietinėle su šluotele plakė - pasiėmė tarp delnu ir greitai trynė (nu kaip pagaliuka trina kai ugni iskelti nori biggrin.gif ) tai manau tokiu būdu gal ir galima išplakt. Esiu nusipirksiu šluotelę, jei ir nesuplaksiu vistiek naudingas daiktas liks, kiaušinienei suplakti pravers jei morengai nepavyks lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Bandžiau ir aš keptis morengus, bet nesigavo sad.gif Išemus iš orkaitės ir atvėsinus morengai būna gražūs, viršus traškus, o po kiek laiko viršus pasidaro lipnus sad.gif Be to kaip Jūs tuos morengus apie valandą kepate, man jie prie temperatūros 100 laipsnių po 30 min. paruduoja doh.gif
Patarkite kaip juos išsikepti unsure.gif Kokio dydžio morengus formuojate, koks turi būti orkaitės režimas, kurioje lentynoje juos dėti?
Atsakyti
Nesigavo cray.gif tiesą sakant net nesigavo išplakti cray.gif Tikėjausi išplakti su kombainu, pas mane ten yra visokių antgalių ir vienas tipo buvo baltymams, bet tai tik nesamonė gavosi, plakėsi viskas gerai, pabaltavo, sutirštėjo, o po to kai užkaito pats aparatas, žiuriu ten viduje indo aprasoję - nuvalau, bet ten vėl tas pats, turbūt ir prilašėjo ten g.gif Aš net nebandžiau kepti nes ryškiai jie buvo nedaplakti. verysad.gif Susinervinau, nes paprasto mikserio neturiu. Sudėjau atgal trynius ir iškepiau paprastą biskvitą. Nebus skaniausio pasaulyje morenginio torto cray.gif cray.gif
Na bet aš nenuleidžiu rankų, nusipirksiu paprastą mikserį ir dar kartą bandysiu blush2.gif
Atsakyti