QUOTE(sanet @ 2012 03 21, 01:58)
O kokios proporcijos ir kaip daryt? As pries menesi valgiau morengini torta, jauciu su tokiu pat kremu, man taaaip patiko
net db seiles nutyso. Bandyciau pati kazkaip issikept
Aš visą laiką darau tokį morenginį tortą - sakyčiau pats skaniausias morenginis tortas. O proporcijos tokios: 1 indelis rududu, 1 pakelis sviesto ir puodelis stiprios juodos kavos be cukraus. Rududu ir sviestas turi būti kambario temperatūros. Išsuku sviestą iki baltumo, tada sudedu rududu prieš tai gerai išmaišius ir plaku kol gaunasi vientisa masė, tada pilu kavą. Pilu 2 šaukštus ir gerai išmaišau, po to dar 2 tol kol supilu visą kavą. Aš tirščių nededu, nors sako galima. Tai ir viskas. Dedu morengiukus ir tepu kremą. Kai viskas padaryta dedu į šaldytuvą kokiai porai valandų kol suaušta ir galima jau valgyti. Labai labai skanu.
Visą laiką pirkdavau turgelyje morengo padus tai nereikėdavo vargti, bet dabar esu toliiiiiii
prisiskaičiau čia visokių patarimų bandysiu pati kepti, net pradėjau jaudintis, jeigu nesigaus. Man patinka tokie rusvi, darysiu paprasčiausiai tik cukrus ir baltymai, džiovinsiu 100 laipsnių temp. ir dar praversiu dureles. Palinkėkit man sėkmės