QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 10, 21:21)
Ezereli , i moremgus geriau tinka sausi , milteliu tipo dazai , bet as turiu ir amerikansku , kurie laaaaabai tirstos konsistencijos , skysti nelabai tinka , nebent vos vos ilasinti , nes kiausinio baltymai namegsta dregmes
o ar toleruoja ta masė kakavos miltelius?
sveikos
patarkit prasau, niekaip nesusigaudau kas kaip
daraiu morengus, ka tik paragavau ir virsus toks atskiras, nutrupa, vidus tasus, nzn kodel taip galejo atsitikti.
orkaite ikaitinau iki 150 laipsniu, tada idejau morengus ir iskart sumazinau iki 140 laipsniu, kepaiu 20 min. ir tada isjungaiu orkaite ir laikiau 2.5 val, kol neiskenciau ir paragavau viena issiemus kiti dar dziusta
tai at ir nezinau kas tas dziovinimas, kaip dziovinasi po 5 val. 70 laispniu orkaitej, vis reikia ja ijungti kas kiek laiko, ar as viska ne taip suprantu
patarkit prasau, niekaip nesusigaudau kas kaip
daraiu morengus, ka tik paragavau ir virsus toks atskiras, nutrupa, vidus tasus, nzn kodel taip galejo atsitikti.
orkaite ikaitinau iki 150 laipsniu, tada idejau morengus ir iskart sumazinau iki 140 laipsniu, kepaiu 20 min. ir tada isjungaiu orkaite ir laikiau 2.5 val, kol neiskenciau ir paragavau viena issiemus kiti dar dziusta
tai at ir nezinau kas tas dziovinimas, kaip dziovinasi po 5 val. 70 laispniu orkaitej, vis reikia ja ijungti kas kiek laiko, ar as viska ne taip suprantu
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 02 04, 22:04)
nu kokie faini, o kaip tu padarei tuos ruzavus?
idejau dazu,ir gavosi ruzavi
QUOTE(Pelenne @ 2006 09 04, 14:01)
Morengai daromi taip:
Proporcijos svoriu vienai daliai baltymu, dvi dalys cukraus (na truputi gali buti maziau).
Cukru i isplaktus baltymus pilti dalimis, isplakus cukrus neturi jaustis. Baltymu-cukraus mase plakama iki tokios konsistencijos, kol pradeda "vaiksciot gabalais" (nezinau, kaip tiksliau apibudinti ).
Kepama, tiksliau dziovinama, nekarstoje orkaiteje, geriau, kai ji elektrine ir kaista virsus ir apacia.
Per karstoje paruduoja, o vidus lieka "guminis.
Proporcijos svoriu vienai daliai baltymu, dvi dalys cukraus (na truputi gali buti maziau).
Cukru i isplaktus baltymus pilti dalimis, isplakus cukrus neturi jaustis. Baltymu-cukraus mase plakama iki tokios konsistencijos, kol pradeda "vaiksciot gabalais" (nezinau, kaip tiksliau apibudinti ).
Kepama, tiksliau dziovinama, nekarstoje orkaiteje, geriau, kai ji elektrine ir kaista virsus ir apacia.
Per karstoje paruduoja, o vidus lieka "guminis.
kaip suprasti dziovinama? ikaitinti orkaite, sudeti ir isjungti? ijungti ventiliatoriu ar kaip?
gal galite kas pasakyti keik galima laiko laikyti iskeptus morengus? pasidariau ju nes atliko daug kiausinio baltymu,turiu desreto recepta su jais,bet darysiu ne dabar... sudejau i sandaru inda ,tik nezinau kiek laiko galiu juos ten laikyti aciu
viskas aisku manieji sistovejo savaite,neiskentem-darem deserta
turiu klausimeli,nes nesuprantu reiskinio su mano morengais
sudejau kepti/dziuti... anksciau turejau orkaite su fenu,tai morengai budavo gatavi po valandos,dabar orkaite elektrine ,bet be feno,tai dziusta jau dvi val ir kas keisciausia ir morengu sunkiasi bespalvis skystis ir is kart lyg tai karamelizuojasi sakyciau neistirpes cukrus,bet kad su cukraus pudra dariau
sudejau kepti/dziuti... anksciau turejau orkaite su fenu,tai morengai budavo gatavi po valandos,dabar orkaite elektrine ,bet be feno,tai dziusta jau dvi val ir kas keisciausia ir morengu sunkiasi bespalvis skystis ir is kart lyg tai karamelizuojasi sakyciau neistirpes cukrus,bet kad su cukraus pudra dariau
QUOTE(kaar @ 2010 02 05, 17:03)
sveikos
patarkit prasau, niekaip nesusigaudau kas kaip
daraiu morengus, ka tik paragavau ir virsus toks atskiras, nutrupa, vidus tasus, nzn kodel taip galejo atsitikti.
orkaite ikaitinau iki 150 laipsniu, tada idejau morengus ir iskart sumazinau iki 140 laipsniu, kepaiu 20 min. ir tada isjungaiu orkaite ir laikiau 2.5 val, kol neiskenciau ir paragavau viena issiemus kiti dar dziusta
tai at ir nezinau kas tas dziovinimas, kaip dziovinasi po 5 val. 70 laispniu orkaitej, vis reikia ja ijungti kas kiek laiko, ar as viska ne taip suprantu
patarkit prasau, niekaip nesusigaudau kas kaip
daraiu morengus, ka tik paragavau ir virsus toks atskiras, nutrupa, vidus tasus, nzn kodel taip galejo atsitikti.
orkaite ikaitinau iki 150 laipsniu, tada idejau morengus ir iskart sumazinau iki 140 laipsniu, kepaiu 20 min. ir tada isjungaiu orkaite ir laikiau 2.5 val, kol neiskenciau ir paragavau viena issiemus kiti dar dziusta
tai at ir nezinau kas tas dziovinimas, kaip dziovinasi po 5 val. 70 laispniu orkaitej, vis reikia ja ijungti kas kiek laiko, ar as viska ne taip suprantu
Parašykit Cipciukui, manau tikrai atsakys. Čia Jums nieks nepatars, nes visos rašinėja kas į galvą šauną, tik savo morengus rodo, kad bent patartų.
QUOTE(kaar @ 2010 02 05, 18:03)
sveikos
patarkit prasau, niekaip nesusigaudau kas kaip
daraiu morengus, ka tik paragavau ir virsus toks atskiras, nutrupa, vidus tasus, nzn kodel taip galejo atsitikti.
orkaite ikaitinau iki 150 laipsniu, tada idejau morengus ir iskart sumazinau iki 140 laipsniu, kepaiu 20 min. ir tada isjungaiu orkaite ir laikiau 2.5 val, kol neiskenciau ir paragavau viena issiemus kiti dar dziusta
tai at ir nezinau kas tas dziovinimas, kaip dziovinasi po 5 val. 70 laispniu orkaitej, vis reikia ja ijungti kas kiek laiko, ar as viska ne taip suprantu
patarkit prasau, niekaip nesusigaudau kas kaip
daraiu morengus, ka tik paragavau ir virsus toks atskiras, nutrupa, vidus tasus, nzn kodel taip galejo atsitikti.
orkaite ikaitinau iki 150 laipsniu, tada idejau morengus ir iskart sumazinau iki 140 laipsniu, kepaiu 20 min. ir tada isjungaiu orkaite ir laikiau 2.5 val, kol neiskenciau ir paragavau viena issiemus kiti dar dziusta
tai at ir nezinau kas tas dziovinimas, kaip dziovinasi po 5 val. 70 laispniu orkaitej, vis reikia ja ijungti kas kiek laiko, ar as viska ne taip suprantu
Kepu juos iki 120º C įkaitintoje orkaitėje 1 val - nei ilgiau, nei trumpiau. Viskas gaunasi super.