Įkraunama...
Įkraunama...

Morengai

Dariau ir aš šiande pirmą kartą morengus.
Perskaičiau visą temelę, išsirinkau turbūt patį lengviausią receptuką blush2.gif

6 baltymai
300g cukraus pudros.
Migdolų esencija, nes tokią teturėjau, bet kooooks skanumas migdolinių morengų wub.gif

Išplakiau baltymus, tada po 100g pudros bėriau ir plakiau su mikseriu.

Džiovinau 70 laipsnių karštumo orkaitėj beveik 5 val doh.gif

Labai skanūs gavosi, visiems patiko, iškart neliko jų biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 07 27, 09:21)
Bandziau as vakar irgi morengus dziovint. Issiplake rodos neblogai, nors gal ir galejau dar siek tiek paplakt, nes siek tiek issileido dziovinant. na bet issileido nedaug, tai daug plakimo tikrai netruko. Mane labiau sudomino, kodel man parudavo jie. nera visai rudi, bet tokie gelsvoki. Ir tokios spalvos jie jau dziovinimo pradzioj pasidare ir daugiau nerudavo. Gal bloga orkaites funkcija pasirinkau  g.gif

Ar turit kas kokiu minciu?

paruduoja kaip per aukšta temp ir manau nedaplakta masė buvo. Aš morengus darau mažiukus, vieno kasnio ir džiovinu apie 2 val.


Indai turi būti sausi, jei šiek tiek drėgmės - morengai nesigaus doh.gif Visada plaku su paprastu mikseriu, panašiu kur Babetta foto įdėjo ir gaunas g.gif Plaku iš karto visus baltymus (4 ), paplakus ir suputojus, tiksliau jau daug baltų putų, po truputį beriu cukraus pudrą. Apvertus indą, baltymai turi nepajudėti iš vietos, tada tikrai jau drąsiai galima kepti morengus thumbup.gif
Pas ką senos orkaitės - kepkit pravėrusios dureles.
Atsakyti
Niu mergaitės bandysiu ir aš žiūrėsim kas gausis thumbup.gif ačiū visom už patarimus 4u.gif
Atsakyti
O pas mane morengai visada paruduoja doh.gif

Gal todėl kad orkaitė sena ir dujinė... tą temperatūrą nustatyt žiauriai sunku...
Atsakyti
Jus nepatikesit smile.gif visa gyvenima parduotuvese ieškodavau torto ar pyrago morenginiu pagrindu, bet visada nusivildavau schmoll.gif Man labiau patinka tortas su ne biskvitu, o morenginiu pagrindu.
Kaip as dziaugiuosi uzsukusi cia 4u.gif
Perskaiciau visas jusu mintis. bigsmile.gif
Bučiau dekinga, jei parašytu koki pertepima, kuris tiktu siam reikalui. thumbup.gif Plaktos grietineles nesiulykit. doh.gif Iš anksto dekoju. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ir aš bandysiu kept morengus, einu va dabar žiūrėsiu kas gausis.. biggrin.gif ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
jau kepa pas mane..kol kas labai puikūs pas mane atrodo, gerai išsiplakė, balti neruduoja, žiūrėsim koks skonis bus.. biggrin.gif
Atsakyti
As kepiau morengiukus pirma karta, ir labai sekmingai smile.gif Viskas daug paprasciau, nei atrode smile.gif Visas aprasymas mano blog'e stai cia:

http://aj-receptai.b...u-sokoladu.html

O cia mano morengai smile.gif

user posted image
Atsakyti
O stai musu pirmasis blynas. Sakyciau labai pukiai pavyko, isskyrus tai, kad parudavo - nespejom suziureti - orkaite tai priestvanine.

Saldus, traskus, tirpsta burnoje...

P.S. Tiesiog baltymai isplakti, ideta cukraus ir dar suplakta - viskas - jokiu rugsciu, vandenu, milteliu ar kokiu "aksesuaru" smile.gif
Kam nepavyksta, gal reiketu pabandyti ne "maximinius" o kokius kitokius kiausinius?
user posted image
user posted image
Atsakyti
sveikos,noriu paklaust, ar suformuotus morengus iskart reik det i orkaite? ar nieko jei pastoves kambario temperaturoj kazkiek laiko? nes kazkuriam recepte buwau uzmacius kad morengiukus reik det i orkaite palaikius kambario temperaturoj apie valanda ? blink.gif blink.gif g.gif
tiesa ar nesamone ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kapisonas: 20 gruodžio 2009 - 14:38
Siandien pirma kart kepiau morengus su anyziniais mazais guminukais aplietais sokoladu. smile.gif Visai patiko. Aisku jei megstate anyzius
Atsakyti
Mergaites, kepiau ir as cia kazkada morengus, nes dariau kazka ir liko baltymu, grietineles ir sokolado turejau, tai morengus iskepiau.. Va:

user posted image
Atsakyti