Dariau ir aš šiande pirmą kartą morengus.
Perskaičiau visą temelę, išsirinkau turbūt patį lengviausią receptuką
6 baltymai
300g cukraus pudros.
Migdolų esencija, nes tokią teturėjau, bet kooooks skanumas migdolinių morengų
Išplakiau baltymus, tada po 100g pudros bėriau ir plakiau su mikseriu.
Džiovinau 70 laipsnių karštumo orkaitėj beveik 5 val
Labai skanūs gavosi, visiems patiko, iškart neliko jų
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 07 27, 09:21)
Bandziau as vakar irgi morengus dziovint. Issiplake rodos neblogai, nors gal ir galejau dar siek tiek paplakt, nes siek tiek issileido dziovinant. na bet issileido nedaug, tai daug plakimo tikrai netruko. Mane labiau sudomino, kodel man parudavo jie. nera visai rudi, bet tokie gelsvoki. Ir tokios spalvos jie jau dziovinimo pradzioj pasidare ir daugiau nerudavo. Gal bloga orkaites funkcija pasirinkau
Ar turit kas kokiu minciu?
Ar turit kas kokiu minciu?
paruduoja kaip per aukšta temp ir manau nedaplakta masė buvo. Aš morengus darau mažiukus, vieno kasnio ir džiovinu apie 2 val.
Indai turi būti sausi, jei šiek tiek drėgmės - morengai nesigaus Visada plaku su paprastu mikseriu, panašiu kur Babetta foto įdėjo ir gaunas Plaku iš karto visus baltymus (4 ), paplakus ir suputojus, tiksliau jau daug baltų putų, po truputį beriu cukraus pudrą. Apvertus indą, baltymai turi nepajudėti iš vietos, tada tikrai jau drąsiai galima kepti morengus
Pas ką senos orkaitės - kepkit pravėrusios dureles.
Niu mergaitės bandysiu ir aš žiūrėsim kas gausis ačiū visom už patarimus
O pas mane morengai visada paruduoja
Gal todėl kad orkaitė sena ir dujinė... tą temperatūrą nustatyt žiauriai sunku...
Gal todėl kad orkaitė sena ir dujinė... tą temperatūrą nustatyt žiauriai sunku...
Jus nepatikesit visa gyvenima parduotuvese ieškodavau torto ar pyrago morenginiu pagrindu, bet visada nusivildavau Man labiau patinka tortas su ne biskvitu, o morenginiu pagrindu.
Kaip as dziaugiuosi uzsukusi cia
Perskaiciau visas jusu mintis.
Bučiau dekinga, jei parašytu koki pertepima, kuris tiktu siam reikalui. Plaktos grietineles nesiulykit. Iš anksto dekoju.
Kaip as dziaugiuosi uzsukusi cia
Perskaiciau visas jusu mintis.
Bučiau dekinga, jei parašytu koki pertepima, kuris tiktu siam reikalui. Plaktos grietineles nesiulykit. Iš anksto dekoju.
ir aš bandysiu kept morengus, einu va dabar žiūrėsiu kas gausis.. ačiū už patarimus
jau kepa pas mane..kol kas labai puikūs pas mane atrodo, gerai išsiplakė, balti neruduoja, žiūrėsim koks skonis bus..
As kepiau morengiukus pirma karta, ir labai sekmingai Viskas daug paprasciau, nei atrode Visas aprasymas mano blog'e stai cia:
http://aj-receptai.b...u-sokoladu.html
O cia mano morengai
http://aj-receptai.b...u-sokoladu.html
O cia mano morengai
O stai musu pirmasis blynas. Sakyciau labai pukiai pavyko, isskyrus tai, kad parudavo - nespejom suziureti - orkaite tai priestvanine.
Saldus, traskus, tirpsta burnoje...
P.S. Tiesiog baltymai isplakti, ideta cukraus ir dar suplakta - viskas - jokiu rugsciu, vandenu, milteliu ar kokiu "aksesuaru"
Kam nepavyksta, gal reiketu pabandyti ne "maximinius" o kokius kitokius kiausinius?
Saldus, traskus, tirpsta burnoje...
P.S. Tiesiog baltymai isplakti, ideta cukraus ir dar suplakta - viskas - jokiu rugsciu, vandenu, milteliu ar kokiu "aksesuaru"
Kam nepavyksta, gal reiketu pabandyti ne "maximinius" o kokius kitokius kiausinius?
Siandien pirma kart kepiau morengus su anyziniais mazais guminukais aplietais sokoladu. Visai patiko. Aisku jei megstate anyzius