buvau kriksto mama 10 men mergaitei, tai ceremonija atsimeno kaip baisoka, nes ji jau svere nemazai, verke, blaskesi - nulaikyti buvo sunku. O ir pati apsirengusi graziai, ir mergaite papuosta, nesinori visiskai susikuisti... Zodziu, baznycioje linksma nebuvo; ir i ceremonijos esme sunku buvo isigilinti per ta chaosa. Tai, sakau, gal geriau krikstyti visai maza vaika arba jau paaugusi
kas krikstijot vaikuti,gal galit papasakot kaip tai vyksta,turiu galvoje jau ieinant i baznycia,kur reikia eiti,kam laikyti vaika,kam zvake,kada iduot pinigelius,ar galima prasyti pasventint amuleta.....<>?ir kiek tai trunka ar ilgai<>?
ir man toks pat klausimas iskilo :)si savaitgali krikstysiu savo angeleli,tad labai idomu kaip viskas vyksta.
Kai pildziau visus duomenis, kunigas sake, kad viskas uztruks maximum pusvalandi. Bet uztruko beveik visa valanda. Is pradziu jis pravede tokias sutrumpintas misias, tuo tarpu vaikutis galejo but pas bet ka ant ranku. Veliau perejom nuo altoriaus i sona, kur krikstateviai turejo paimti vaika ant ranku. tada buvo trumpa procesija-maldu kalbejimai , vandens uzpylimas vaikui ant galvos. Veliau mes, tevai, paemem vaika, o krikstateviai uzdege zvakute nuo zvakes esancios baznycioje. na, galiausiai, paprasiau ir pasventino rozanciu. Tada oficiali dalis baigesi.. Pakalbejom su kunigu, pakvietem atvykt i vaises, sumokejom jam, asmeniskai ir baznyciai atskirai. Ir viskas baigesi...Zodziu, viskas uztruko galima sakyt valanda
O man idomu pasidare kiek mokama kunigui asmeniskai ir baznyciai atskirai?
as niekad krikstynose nebuvus o dabar teks buti kriksto mama tai smalsu labai
Na savo mazyle mes jau pakrikstinom liepa , buvo labai idomi ir smagi svente . Mes krikstinom Soboro baznycioje, baznycioje uztrukome apie 30 min. Del mokescio galeciau pasakyti tiek, kad nemanau, kad reikia moketi kunigui asmeniskai ir dar papildomai baznyciai! Mano manymu kunigas ir tarnauja baznyciai....
QUOTE(Ribosiuke @ 2006 08 10, 18:25)
O man idomu pasidare kiek mokama kunigui asmeniskai ir baznyciai atskirai?
Na mano pazistami dave 50 baznyciai ir viskas, tipo kunigui irgi nereikia, kaip kad Raflezija parase. Mes davem 100 baznyciai ir 100 kunigui. Ne taip daznai paaukojam pinigu, tad si karta nors... O kunigai irgi zmones gyvent jiem reikia. Nera privaloma jiem duoti, bet grazu is musu puses. Cia mano nuomone
o pas mus viskas vyko trumpai labai. Max pusvalandukas buvo. Krikštyjo tik mūsų pipirą prie mažojo altoriaus, skaitė viską iš knygos, kurią vaikui labai rūpėjo patampyt krikštatėvis laikė bernužėlį ant rankų, tada užpylė vandens, uždėjo skraistę, uždegė žvakę, kalbėjom porą maldų. tada tėveliai turėjo laikyt savo vaikiuką. Ir viskas
QUOTE(Isila @ 2006 08 14, 15:23)
o pas mus viskas vyko trumpai labai. Max pusvalandukas buvo. Krikštyjo tik mūsų pipirą prie mažojo altoriaus, skaitė viską iš knygos, kurią vaikui labai rūpėjo patampyt krikštatėvis laikė bernužėlį ant rankų, tada užpylė vandens, uždėjo skraistę, uždegė žvakę, kalbėjom porą maldų. tada tėveliai turėjo laikyt savo vaikiuką. Ir viskas
o tai ką , į bažnyčią einama be skraistės, ir tik vėliau, eigoje uždedama?Ar aš kažko nesupratau?
QUOTE(gvidaa @ 2006 08 10, 12:48)
ar galima prasyti pasventint amuleta.....<>?ir kiek tai trunka ar ilgai<>?
o vat šito negalima...amuletai kad ir kaip norėtųsi, su katalikišku tikėjimu niekaip nederinami ir laikomi stabmeldyste, o ji savo ruožtu - nuodėme.
Jei kalba apie kryželio, medalikėlio ar pan. religinio krikščioniško simbolio pašventinimą - kas kita. Tokie pašventinti dalykai laikomi sakramentalijomis, bet jei kalba iš tiesų apie amuletus, kurie turėtų sėkmę, laimę ar dar kažką nešt - ne
QUOTE(Indula @ 2006 08 15, 16:03)
o tai ką , į bažnyčią einama be skraistės, ir tik vėliau, eigoje uždedama?Ar aš kažko nesupratau?
Skraistė paprastai uždedama jau pakrikštijus vaiką, kaip naujo žmogaus ir naujo gyvenimo ženklas.
QUOTE(mazhulia @ 2006 08 10, 16:33)
Is pradziu jis pravede tokias sutrumpintas misias, tuo tarpu vaikutis galejo but pas bet ka ant ranku.
Kokias dar sutrumpintas mišias? Arba yra mišios arba ne...o čia kas? Tiesa būna, kad krikštijama Mišių metu (prieš Velykas pvz., bet tai būna pačių mišių metu, o ne po jų). Na būna ilgesnės - iškilmingos, bet kad sutrumpintos....na sakykim girdėti neteko .
kaskur skaiciau, kad kriksto mama turi uzdegti ant torto 12 zvakuciu ... gal kas nors zinote ka tai reiskia ?
QUOTE(Isila @ 2006 08 14, 16:23)
ir pas mus taip buvo, trumpai, greitai bet graziai...