QUOTE (SuperBaba @ 2004 09 20, 22:38) |
Susimasciau, gal ir mums duoti antra varda nu taip graziai man skamba Gustas-Pijus |
Jei nori gali duoti, bet Dominykas ir taip sventas vardas ir dar reiksme jo tokia grazi
Galvoju, kad gal reikia ir man savo suneli pakrikstyt... Bet, kad as pati nekrikstyta
Nuo ko reiketu pradet, organizuojant krikstynas? To straipsnio apie krikstynu tradicijas, apie kuri kalbejo Supermama, kazkaip niekur neradau... O cia, ziuriu visi daugiausiai kalba apie drabuzelius... Turbut visiems aktualiausia Kadangi as nezinau, kas ir kaip turi buti, tai ir nekrikstiju kol kas... Vis, atseit, laiko nera
Nuo ko reiketu pradet, organizuojant krikstynas? To straipsnio apie krikstynu tradicijas, apie kuri kalbejo Supermama, kazkaip niekur neradau... O cia, ziuriu visi daugiausiai kalba apie drabuzelius... Turbut visiems aktualiausia Kadangi as nezinau, kas ir kaip turi buti, tai ir nekrikstiju kol kas... Vis, atseit, laiko nera
Sveikutes mamytes,
norejau paklausti gal kas zino apie tuos prietarus kanors....
Norim krikstyti savo dukryte ir noriu ,kad butu kriksto mama mano drauge . Jii nescia ,o pagal senoves prietarus tipo nescia moteris kriksto mama negali buti,nes tipo prarasti savo vaikeli gali ar pagimdyti mirusi ar kaip ten
Nu nzn gal jus ka zinot...Kaskaip kiek va senyvo amziaus zmoniu klausiau tai tipo negali ir taskas
Mano mama man pasakojo kai buvo nescia tai sake jai net kunigas neleido kristyti vaikelio
Tai cia teisybe ar prasimanymai ?kaip jus manot?
Norim krikstyti savo dukryte ir noriu ,kad butu kriksto mama mano drauge . Jii nescia ,o pagal senoves prietarus tipo nescia moteris kriksto mama negali buti,nes tipo prarasti savo vaikeli gali ar pagimdyti mirusi ar kaip ten
Nu nzn gal jus ka zinot...Kaskaip kiek va senyvo amziaus zmoniu klausiau tai tipo negali ir taskas
Mano mama man pasakojo kai buvo nescia tai sake jai net kunigas neleido kristyti vaikelio
QUOTE(Zora @ 2005 06 14, 05:16)
Sveikutes mamytes,
Čia prietarai.
Joks kunigas to negali pasakyti, nes tikėti prietarais pagal Bažnyčios mokymą yra nuodėmė (tą ir reikėtų paaiškinti bobutėms), o kūdikis tiek laukiamas, tik gimęs - Dievo dovana. Krikštas irgi dovana. Apie tai jau nemažai kalbėta kitose temose (krikštynų prietarai pvz. ir kitur). Čia
O čia tema apie nėščias krikštamotes. Protu nesuvokiama, kiek mūsų žmonėse dar to prietarinio mąstymo. Tuo labiau kai tai atmeta tiek teologija, tik pasaulietiniai mokslai. Bet ne - bobutė pasakė ir viskas
labukas,einu i kūmas jau šį šeštadieni tai nupirkau vaikui grandinėlę dovanu,bet nežinau kada ja padovanoti,kad pašventintu ,gal kas patartu,Ir dėl tos skraistes labai idomu ,skaičiau kad reikia po visos ceremoninjos uždėti
merginos kur jus
QUOTE(Prince @ 2005 06 21, 09:38)
labukas,einu i kūmas jau šį šeštadieni tai nupirkau vaikui grandinėlę dovanu,bet nežinau kada ja padovanoti,kad pašventintu ,gal kas patartu,Ir dėl tos skraistes labai idomu ,skaičiau kad reikia po visos ceremoninjos uždėti
Savo kriksto dukrai irgi padariau tokia dovana ir paprasiau kunigo ja pasventinti per pacias krikstynas, kai jis mus visus sventino. Ir tada is karto po kriksto baznycioje iteikiau mazylei
QUOTE(*Džela* @ 2005 06 22, 13:22)
Savo kriksto dukrai irgi padariau tokia dovana ir paprasiau kunigo ja pasventinti per pacias krikstynas, kai jis mus visus sventino. Ir tada is karto po kriksto baznycioje iteikiau mazylei
Ot tao ačiū už atsakyma
QUOTE(Zora @ 2005 06 14, 05:16)
Sveikutes mamytes,
Cia tikrai tik prietarai. As pati buvau kriksto mama, kai laukiaius. Dukryte gime sveika ir tikrai nieko neatsitiko. O kunigas nieko nesake, nos jau pilvelis akivaizdziai matesi.
QUOTE(jovka @ 2005 06 25, 17:28)
O kunigas nieko nesake, nos jau pilvelis akivaizdziai matesi.
O paskaičius šitą (ar kažkurią kitų šio skyriaus temų ) temą galima rasti ir atvejį, kai kunigas (Arkikatedros klebonas berods) pagyrė, kad krikšto mama labai graži (nes akivaizdžiai matėsi nėštumas)
Merginos o kaip tiksliai skamba- kas yra krikstynos.? Gal kas zinote ta toki tarsi "apibrezima"
QUOTE(Atlante @ 2005 07 13, 11:30)
Merginos o kaip tiksliai skamba- kas yra krikstynos.? Gal kas zinote ta toki tarsi "apibrezima"
Krikstynos - tai jei zinai visus sakramentus yra -SAKRAMENTAS