Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie krikštynas

QUOTE (Gudri lape @ 2004 07 05, 16:27)
O kas turi buti isgraviruota ant sidabrinio saukstelio?ir ka tas saukstelis reiskia?

Saukstelis kazka reiskia... Ar tai sveikata kudikelio, ar kazka ten tokio, neatsimenu...smile.gif O pas mus ant saukstelio isgraviruota - Viktorui nuo kriksto tevu smile.gif Man labai grazu smile.gif
Atsakyti
O jeigu 2men vaikiuka ideti i balta vokeli? Ar jau jis per didelis?
Atsakyti
Del rubeliu, tai as sugalvojau pasiut is lino tipo toki"kombinezona", mamos paprasysiu wink.gif Nes tie visi prikarkaliuti kostiumeliai man ne prie sirdies..Del rubu mum kunigas sake, kad jei baltai zmogelis aprengtas, tai nereikia ir skraisciu(bet ci Bernardinuose-jie demokratiski smile.gif )
Man iskilo dar kitas klausymas- ka jus kvieciat i krkstynas--pas vienus buna vos ne vestuves, o kiti tik senelius ir krikstatevius kviecia(cia man lyg ir priimtiniau, bet baisu ka izeist)--nezinau kaip daryt, nes giminej jau seniai ka krikstyjo...Patarkit prasau...
O del "baliu", tai noretume kokioj kaimo sodyboj(bet tokiu metu striuka su vietom-visas akis praziurejau i interneta beieskodama) arba siaip kokioj pievoj piknikeli suruost g.gif Vasara prie stalo kambari tunot nesinori...
Atsakyti
Norėjau paklausti, o kiek reikia duoti kunigui, ar ten yra kažkokia suma nustatyta wink.gif Bijau,kad neapsijuoktumėm laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (ramkis @ 2004 07 23, 14:09)
Norėjau paklausti, o kiek reikia duoti kunigui, ar ten yra kažkokia suma nustatyta wink.gif Bijau,kad neapsijuoktumėm laugh.gif

Siap krikstynom duodama 50 Lt. Bet gali duot ir daugiau ir maziau. Tikrai neapsijuoksi laugh.gif Ir dar daug kas nuo kunigo priklauso. Zinau toki atveji kai kunigas isvardino visus ikainius g.gif
Atsakyti
Noriu paklausti mamyciu, kuriu vaikeliai buvo krikstyti Bernardinuose, ar yra prasoma kokiu dokumentu:krikstateviu kriksto liudijimo, santuokos liudijimo, pasu ar pan.Ar grieztai reikalaujama, kad krikstateviai butu sutuokti baznycioje, jei yra vede?Turime numate labai saunius krikstatevius, kurie myletu ir globotu musu vaikeli, tik kad be "sliubo", o teko girdeti, kad tai dabar problema sad.gif
Atsakyti
QUOTE (dange @ 2004 07 25, 09:44)
Noriu paklausti mamyciu, kuriu vaikeliai buvo krikstyti Bernardinuose, ar yra prasoma kokiu dokumentu:krikstateviu kriksto liudijimo, santuokos liudijimo, pasu ar pan.Ar grieztai reikalaujama, kad krikstateviai butu sutuokti baznycioje, jei yra vede?Turime numate labai saunius krikstatevius, kurie myletu ir globotu musu vaikeli, tik kad be "sliubo", o teko girdeti, kad tai dabar problema sad.gif

Mes krikstysim ne Bernardinu baznycioje, bet manau, kad visose baznyciose yra panasi tvarka g.gif o is musu ir is krikstateviu jokiu dokumantu naprase smile.gif
Atsakyti
Kaip patartumėt papuošti 3 mėnesių mažylį? Savo sūnelį žadam krikštyti rugpjūčio gale. Net ne žinau, kaip savo angelėlį reikės papuošti. Ar yra krikšto rūbelių tokio amžiaus mažyliams.Gyvenam Šiauliuose.
Nieko nesu krikštijus, tai man šitie dalykai "tamsus miškas".
Atsakyti
QUOTE (Vasarele @ 2004 07 26, 21:32)
Kaip patartumėt papuošti 3 mėnesių mažylį? Savo sūnelį žadam krikštyti rugpjūčio gale. Net ne žinau, kaip savo angelėlį reikės papuošti. Ar yra krikšto rūbelių tokio amžiaus mažyliams.Gyvenam Šiauliuose.
Nieko nesu krikštijus, tai man šitie dalykai "tamsus miškas".

Na tokių drabužėlių tikrai Vilniuje mačiau. Galima Čipoline ( AKropolyje ) rasti net ir 56 cm ūgiui labai gražių. Beja labai fainų rūbelių mačiau Universalinėje 5 aukšte. Ten parduotuvė vient tik mažų vaiučių rūbeliai. Na tikrai fain ir ne tokie brangūs.
Atsakyti
QUOTE (doma_ @ 2004 06 06, 20:24)

O as siaip darau paprastas be jokiu ten senoviniu paprociu...Kriksto tevai perka vaikui kriksto rubelius ir apmoka uz visas apeigas baznycioj. tongue.gif Tipo pagal paprocius dar kazka turi dovanoti krikstasusniui, bet doh.gif nepamenu ka tiksliai...( jazus kokia tundra)...
O po baznycios tipo vakarelis, lycnas pagerimas teveliu saskaita....

Na vat as irgi taip isivaizduoju savo vaiko krikstynas.. wub.gif
Atsakyti
Mes iš karto nuėjome tartis, tai jokių dokumentų nereikėjo neštis. Raštinės darbuotoja į bažnyčios knygą užrašė kurią dieną ir valandą vyks krikštynos bei į kitą knygą užrašė visus duomenis:
Vaikelio vardą ir pavardę. Gimimo datą
Tėvų vardus ir pavardes (mamos užrašo mergautinę pavardę)
Kokioje bažnyčioje susituokę (jei nesusituokę nieko nerašo)
Krikšto tėvų vardus ir pavardes.

Dar klausė ar krikšto tėvai (nesvarbu kad jie ne pora) susituokę bažnyčioje. Taip pat užrašo krikšto vardą jeigu duodamas kitas vardas. Mes krikštysime savo dukrą tuo pačiu vardu. Taigi ji bus Ugnė Ugnė laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnietux: 14 rugsėjo 2004 - 11:35
Susimasciau, gal ir mums duoti antra varda biggrin.gif nu taip graziai man skamba Gustas-Pijus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti