Savo pirmaji sunu krikstijom 7 men. Su kunigu susitarem pries menesi, pasakem, kad norime, jog kristytu tik viena vaika, issirinkom data. Krikstateviai pries ceremonija, kunigui dave 50lt.
Galiu patarti tik tiek, jog kuo mazesni vaikuti krikstysit, tuo bus maziau problemu ir su aprengimu, ir su krikstymu. Nezinau, kaip mergaites, bet kuo vyresnis berniukas, tuo sunkiau rasti graziu rubeliu(gariuniniu silkiniu nenorejome), per ceremonija irgi verke, pas krikstatevi buti nenorejo ir t.t. Todel karta pasimoke, mazaji nutareme krikstyti rugpjuti
Linda, kaip smagu, kad esam kaimynės
Mes planuojam surengti krikštynas gal po 2-3 savaičių. Tik dar nenusprendėm kurioj bažnyčioj. Kitą savaitę reiks pavažinėt, pasižiūrėt, kur pavyks greičiau susitarti, kad vaiką tik vieną krikštytų
Leliuka, o kurioj bažnyčioj krikštysit savo vaiką, koks ten kunigas, ar lengvai pavyko susitart?
Mes planuojam surengti krikštynas gal po 2-3 savaičių. Tik dar nenusprendėm kurioj bažnyčioj. Kitą savaitę reiks pavažinėt, pasižiūrėt, kur pavyks greičiau susitarti, kad vaiką tik vieną krikštytų
Leliuka, o kurioj bažnyčioj krikštysit savo vaiką, koks ten kunigas, ar lengvai pavyko susitart?
Mes ruosiames krikstyti savo angeleli liepos 3 d.
As jokiu budu nenorejau bendru krikstynu, todel krikstysim mazoj kaimo baznytelej, pas jauna, modernu kuniga.
Dar norejau paklausti ar per krikstynas puosiat automobilius
Nes praejusia savaite maciau papuostas krikstynu masinas, bet man vyras aiskina, kad tai nesamone. Tai dabar neapsisprendziu
As jokiu budu nenorejau bendru krikstynu, todel krikstysim mazoj kaimo baznytelej, pas jauna, modernu kuniga.
Dar norejau paklausti ar per krikstynas puosiat automobilius
Nes praejusia savaite maciau papuostas krikstynu masinas, bet man vyras aiskina, kad tai nesamone. Tai dabar neapsisprendziu
QUOTE (ragana @ 2004 06 28, 17:52) |
Dar norejau paklausti ar per krikstynas puosiat automobilius Nes praejusia savaite maciau papuostas krikstynu masinas, bet man vyras aiskina, kad tai nesamone. Tai dabar neapsisprendziu |
Pirmą kartą girdžiu, kad per krikštynas puoštų mašinas O gal čia naujovė ir aš kažko nežinau
Del tu masinu puosimo, tai as irgi nebuvau macius, bet va praejusi savaitgali maciau Tai ir klausiu - ar dabar tokia mada, ar cia kaip?
Ieskojau siandien kriksto rubeliu. Rezultatai lygus 0.
nenoriu, kad vaikas atrodytu kaip tortas, o jei normaliau kazkas, tai dydzio tinkamo nera
Ieskojau siandien kriksto rubeliu. Rezultatai lygus 0.
nenoriu, kad vaikas atrodytu kaip tortas, o jei normaliau kazkas, tai dydzio tinkamo nera
Na pagaliau jau mes susitarėm dėl krikštynų Krikštysim savo mažylę Žvėryno bažnyčioj liepos 17 d. Dabar liko surast tinkamus krikšto rūbelius Krikšto mama bus mano sesuo, tai ieškosim kartu
Patarkit kur ir kokia zvake pirkti krykstynom Zinau tik kad turi buti balta Ir kas ten ant jos turi buti uzdeta
O kas turi buti isgraviruota ant sidabrinio saukstelio?ir ka tas saukstelis reiskia?
O kokia turi buti zvake?-kaip supratau balta, ar ne?-tai ja reikia issaugoti, ar kaip?...atleiskite uz mano kiek kvailokus klausimus, nes deja tuose dalykuose nieko neismanau, o savo vaikeli irgi krikstysime sio menesio pabaigoje....
O kokia turi buti zvake?-kaip supratau balta, ar ne?-tai ja reikia issaugoti, ar kaip?...atleiskite uz mano kiek kvailokus klausimus, nes deja tuose dalykuose nieko neismanau, o savo vaikeli irgi krikstysime sio menesio pabaigoje....
Labutis .Per Jonines krikštijom pusbrolio vaikutį .Žvakę pirkau baltą , be jokių ten užrašų ar šventų paveikslėlių .Ją puošiau gyvomis gėlėmis (tiksliau puokštelę dariau ne aš ,o gėlių salone ) .Atrodė tikrai įspūdingai . Tą puokštę komponavo ant ,, mikrofono ,, , jis skirtas puokščių darymui .Labai gražiai atrodo ir patogu laikyti rankoje . Dar vienas privalumas , kad bėgantis vaškas nevarva ant rankų .
QUOTE (Gudri lape @ 2004 07 05, 15:27) |
O kas turi buti isgraviruota ant sidabrinio saukstelio?ir ka tas saukstelis reiskia? O kokia turi buti zvake?-kaip supratau balta, ar ne?-tai ja reikia issaugoti, ar kaip?...atleiskite uz mano kiek kvailokus klausimus, nes deja tuose dalykuose nieko neismanau, o savo vaikeli irgi krikstysime sio menesio pabaigoje.... |
Mes šį savaitgalį krikštijom savo zuikelį.
Šaukštelis sidabris yra dovanojamas krikšto tėvo. Jų būna įvairių. Mes gavome tokį su laikroduku. Ant šaukštelio išgraviruotas Žygimantuko vardas, gimimo data, laikas, svoris, ūgis. Šiaip jau nelabai žinau, ką šaukštelis reiškia. Bet esu girdėjusi, kad tai yra tiesiog atmininmas visma gyvenimui. Šiaip ši šaukštelio dovanojimo tradicija nėra itin paplitusi. Bent jau prieš 100 metų ji buvo tik pasiturinčiose ir kilmingose šeimose. (Pasigirsiu, bet mano giminė turi mėlyno kraujo, tai ir šaukštelių dovanojimo tradicija atėjusi iš senų laikų).
Tai tikrai nėra būtina. Šiaip jau, aišku, tai yra graži dobvana visam gyvenimui, vėliau keliaujanti iš kartos į kartą kaip prisiminimas apie savo šeimos pirmtakus.
Žvakė turi būti balta. Ji yra laikoma iki pirmosios komunijos. Dydis, storis ir paveikslėliai (arba jų nebuvimas) priklauso tik nuo šeimos ir jos norų.
Gražių krikštynų
Patarkit, kur nebrangiai nupirkti vaikui baltus batukus krikstynom
Vat as, tikra vista, ieskau ir nerandu : kazkas kazkur rase, kad Vilniuje prie Ausros vartu yra kazkokia parduotuve, kur galima butu mano busimajam krikstasuniui nupirki zvake. Priminkit, prasau