Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie krikštynas

QUOTE(Svajūnė @ 2011 02 27, 02:26)
Jūsų vyro sesers šeima negalėtų krikštyti katalikų bažnyčioje. Juolab, kaip kad Jūs sakot, jie priešiškai nusiteikę prieš katalikų bažnyčią. O iš savo patirties galiu pasakyti, kad jei jie tikrai įsitraukę į Jahovos liudytojų tarpą, tai labai tikėtina, kad anksčiau ar vėliau ryšiai nutrūks (taip mūsų giminėje nutikę ne su viena giminaičių šeima). O ir patys pagalvokit- ar norėtumėt, kad jie tapę krikštatėviais mokytų Jūsų vaikutį Jahovos tikėjimo tiesų?

Na o dėl draugų, tai ne visada draugai nutolsta. Nenusiteikit iškart tokiai baigčiai.  mirksiukas.gif

Linkiu surasti gerus ir mylinčius krikštatėvius savo dukrytei  4u.gif

Dėkui Svajūne už komentarą. Mano nuomonė tokia pati, tad teks ieškoti krikšto tėvų draugų tarpe.
Atsakyti
QUOTE(asorty @ 2011 02 26, 17:52)
Pas mus situacija tokia: vasara norime krikštyti savo mergytę, tačiau nežinau kieno prašyti, kad būtų krikšto tėvais.  Vyras kategoriškas prieš šeimos draugus: sako dabar bendrauji, bet gali susipykti ir taip keliai išsiskirs, vaikas liks be krikštatėvių. Mes norėtume prašyti vyro sesers šeimos, tačiau jie yra jahovos tikėjimo atstovai. Ir visiškai priešiškai žiūri į Katalikų Bažnyčios nuostatas. .. Jie ignoruoja visas religines šventes, Nors tikrai žinau, kad jie labai mylėtų krikšto dukrą, bet ... Ar jie , būdami kito tikėjimo gali būti krikštatėviais,( kiek žinau jos vyras net nekrikštytas).

manau jums reiketu pasiskaityti apie kriksta, jo esme ir prasme, tai juk nera tik grazi svente!
Kriskto tevai yra tie zmones kurie turi padeti vaika vesti doros ir krikscionybes keliu, o ne tik dovanoti dovanas gimtadieniu ar kitu svenciu proga!

is savo patirties galiu pasakyti kad tiek su draugais tiek su giminemis gali nutrukti rysiai. Juk gimines jungia tik kraujo rysys, o jei glaudaus bendravimo ner tai koks tada tikslas?!
Atsakyti
Turiu tokį klausimą, gal kas žino, ar cerkvėje vaiką pilnai išmaudo vandenyje? nuogą? unsure.gif o jei šalta g.gif
Atsakyti
QUOTE(olcik dolcik @ 2011 03 31, 16:35)
Turiu tokį klausimą, gal kas žino, ar cerkvėje vaiką pilnai išmaudo vandenyje?  nuogą? unsure.gif o jei šalta g.gif

Nežinau tiksliai kaip Lietuvoje, bet Rusijoje krikšto metu vaiką pilnai nardina į vandenį krikštykloje. Ir nardina 3 kartus. Vaikas visiškai nuogutis, be jokių drabužėlių ir juo labiau sauskelnių. Vėlgi, pati nesu buvusi pravoslavų krikšto apeigose, bet kaip suprantu, krikštykla stovi atskiroje patalpoje, kuri dažniausiai prieš krikštą yra labiau pašildoma, ypač jei krikštijamas mažas vaikas. Ir šiaip laikoma, kad po krikšto vaikas negali susirgti.

Ir turbūt žinote, kad pas pravoslavus krikšto tėvais negali būti susituokusi ar planuojanti tuoktis pora, nes laikoma, kad pakrikštijus vaikutį krikšto tėvai tampa kaip brolis su sese ir santuoka tarp jų būtų prilyginama kraujomaišai.
Atsakyti

Ir turbūt žinote, kad pas pravoslavus krikšto tėvais negali būti susituokusi ar planuojanti tuoktis pora, nes laikoma, kad pakrikštijus vaikutį krikšto tėvai tampa kaip brolis su sese ir santuoka tarp jų būtų prilyginama kraujomaišai.
[/quote]
Ačiū. Pas mus kaip tik krikšto tėvai susituokusi pora verysad.gif Reikia kažką kitą ieškoti. Dukrą krikštijome bažnyčioje, o sunų vyro tėvai nori cerkvėje, aš tam neprieštarauju, bet esu katalikė ir apie tai nieko neišmanau, reikėtų daugiau pasidomėti. doh.gif
Atsakyti
[quote=olcik dolcik,2011 04 01, 14:41]
[/quote]
Ačiū. Pas mus kaip tik krikšto tėvai susituokusi pora verysad.gif Reikia kažką kitą ieškoti. Dukrą krikštijome bažnyčioje, o sunų vyro tėvai nori cerkvėje, aš tam neprieštarauju, bet esu katalikė ir apie tai nieko neišmanau, reikėtų daugiau pasidomėti. doh.gif
[/quote]

sveiki noreciau paklausti :noriu pakrikstyti savo vaikucius tris vienu metu bet stai su kriksto teveliais problema,ar gali vieni kriksto tevai krikstyti visus vaikelius ,arba dvi mergaites vieni kriksto tevai o berniuka kiti,dvi poras turiu teveliu na va treciosios jau metai kaip ieskau bet nieko nepritaikau doh.gif (mes katalikai)
dar viena problemele mano mergaite vyriausia 12metu berniukui 11 (turejau tam tikru priezasciu jog negalejau ju maziuku pakrikstyt)kaip apsilankiau Kauno Vytauto baznycioje pas kuniga susitarti del krikstynu tas mus pravijo sako yra mazesniu vaiku krikstynom blink.gif taip jis pareiske,dabar bijau dar kad mano vaikuciu niekas nekrikstys ar jie turi tam teise?as manau jog krikstytis gali ir 80-metis ? g.gif
Atsakyti
[quote=zaukus,2011 04 05, 11:55]
[/quote]

sveiki noreciau paklausti :noriu pakrikstyti savo vaikucius tris vienu metu bet stai su kriksto teveliais problema,ar gali vieni kriksto tevai krikstyti visus vaikelius ,arba dvi mergaites vieni kriksto tevai o berniuka kiti,dvi poras turiu teveliu na va treciosios jau metai kaip ieskau bet nieko nepritaikau doh.gif (mes katalikai)
dar viena problemele mano mergaite vyriausia 12metu berniukui 11 (turejau tam tikru priezasciu jog negalejau ju maziuku pakrikstyt)kaip apsilankiau Kauno Vytauto baznycioje pas kuniga susitarti del krikstynu tas mus pravijo sako yra mazesniu vaiku krikstynom blink.gif taip jis pareiske,dabar bijau dar kad mano vaikuciu niekas nekrikstys ar jie turi tam teise?as manau jog krikstytis gali ir 80-metis ? g.gif
[/quote]
kazkokia nesamoke,tai kas ten per kunigas,jei taip sneka.krikstijimo amziui ribu tikrai nera. is mano pazystamu yra pasikrikstyjes tik 25m
Atsakyti
Pasieskokit kitos baznycios 4u.gif Eilini karta Vytauto baznycia mano akyse dar viena minusa uzsidejo cool.gif
Atsakyti

[/quote]

Tikrai nesamonė Eikite į kita bažnyčia ir vaikus tikrai pakrikštins Yra žmonių ir keičenčiu savo tikėjimą ir pasikrikština kaip priima kataliku tikejimą O kaip jie tai nusprendžia ?? Jiems tikrai būna metu ne 12-11 o kur kas daugiau blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Aš su tokiu klausimeliu blush2.gif Krikstateviams yra toks isakymas: 6. Nepamirškite, kad ir aš pretenduoju į Jūsų turtą (Lietuvos įmonių katalogas, advokatų skyrius); pati neturiu fantazijos, gal galetumete patarti, pasidalinti savo mintimis ka vietoj imoniu katalogo butu galima iteikti prie tokio isakymo rolleyes.gif
Dėkoju smile.gif
Atsakyti
Taip ,daugiau as i ta baznycia nebeeisiu nie-ka-da!!! rasiu koki miela kuniga, gal kas rekomenduos?noriu kad vaikam liktu malonus prisiminimai sios sventes.sako Sv.Terezos koplycioje labai mielai vienuoles suruosia apeiga tik ten savo kunigeli reikia atsivesti,gal taip bandysiu...tik labai prasau gal kas zinot kaip del tu kriksto tevu ar gali vieni kriksto tevai krikstys dvi mergaites o kiti berniuka?labai svarbus man sis klausimas blush2.gif ir dar gal kas patartumes gal yra tokiu organizaciju privaciu kas organizuoja krikstynas,na viska sutvarko sale,maista,transporta,fotografa,gal vaikam kokia atskira salele kas su jais uzsiims kokiais zaidimais(bus daug vaiku),nu taip suruostu,kad vaikam liktu ispudis grazus,as gyvenu uzsienyje butu saunu jei atvaziuoji o viskas organizuota! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zaukus @ 2011 04 07, 22:04)
Taip ,daugiau as i ta baznycia nebeeisiu nie-ka-da!!! rasiu koki miela kuniga, gal kas rekomenduos?noriu kad vaikam liktu malonus prisiminimai sios sventes.sako Sv.Terezos koplycioje labai mielai vienuoles suruosia apeiga tik ten savo kunigeli reikia atsivesti,gal taip bandysiu...tik labai prasau gal kas zinot kaip del tu kriksto tevu ar gali vieni kriksto tevai krikstys dvi mergaites o kiti berniuka?labai svarbus man sis klausimas  blush2.gif ir dar gal kas patartumes gal yra tokiu organizaciju privaciu kas organizuoja krikstynas,na viska sutvarko sale,maista,transporta,fotografa,gal vaikam kokia atskira salele kas su jais uzsiims kokiais zaidimais(bus daug vaiku),nu taip suruostu,kad vaikam liktu ispudis grazus,as gyvenu uzsienyje butu saunu jei atvaziuoji o viskas organizuota! thumbup.gif

Vyresni nei 7 metų vaikai, norintys priimti krikštą, turi lankyti paskaitėles savo parapijoje. Vienu žodžiu, ruoštis panašiai, kaip ruošiasi vaikai pirmai komunijai. Ir tokio pasiruošusio vaiko joks kunigas pravyti negali, privalo pakrikštyt. Gal jūsų vaikučius vien dėl šios priežasties atsisakė krikštyti g.gif
Atsakyti