Sveikos,
skaictinejau tema ale neradau ... As irgi zadu vasara krikstyti, galvoju nueisiu i baznycia pries3-4men ir ...
Ale siandien paskambina padruzke ir sako, kad isejo baznytinis istatymas, jog reikia metu lankyti kursus abiems tevams , kad galetum pakrikstyti?
Gal ka girdejot?
Mane jau dabar nerimas apemes
Aciu
skaictinejau tema ale neradau ... As irgi zadu vasara krikstyti, galvoju nueisiu i baznycia pries3-4men ir ...
Ale siandien paskambina padruzke ir sako, kad isejo baznytinis istatymas, jog reikia metu lankyti kursus abiems tevams , kad galetum pakrikstyti?
Gal ka girdejot?
Aciu
QUOTE(Gyvse @ 2011 02 09, 18:43)
oi prajuokinot, kad negaliu. Pvz. mes norejom kristinti maza kudikeli, tai kada butumem tureje pradeti lankyti kursus Nestumo laikotarpiu? Cia drauge gal sumaise pirmosios komunijos ar sutvirtinimo sakramento kursus Pavasari patys tapome krikstateviais, tai kartu su tevais tik is vakaro ejome isklausyti paskaitos ir apmokymu ka daryti ir kalbeti kriksto metu. Mes savo leliu kai krikstinome tai is viso kunigas dave knygute apie kriksta ir viskas.
QUOTE(Gyvse @ 2011 02 09, 18:43)
Sveikos,
Gal ka girdejot?
Aciu
Gal ka girdejot?
Aciu
Jo yra tokie. Tik ar kursais galima vadinti. Mes jau uzsiraseme Zveryno baznycioj Vilniui, tai ten viena paskaitele yra tevam kartu su krikstateviais.
Ir nieko cia nieks nesumaise. Cia kiekvienoj baznycioj sava tvarka. Nors mes sakem, kad kriksto mama yra is toli (300 km), bet kunigelis pasake, kad gali nueiti i savo parapijos baznytele ir kad ten turetu buti irgi tokios pamokeles.
Dar domejaus ar krikstyja po viena, tai sako jei ta valanda norinciu neatsiras, tai busim vieni, nors kazkaip paminejo, kad baznyciose turetu krikstyt kaip Petro Povilo visus vienoj kruvoj , bet jie tokios tvarkos nesilaiko.
QUOTE(dailele @ 2011 02 12, 18:04)
Krikštuke turi būti viskas taip kaip Jūs to norite, nes tai Jūsų kūrinys ir negali būti jokių privaloma ar negalima
dekui
o man dar vienas klausimas kyla,
kokia yra pareiga tevu, ir krikstateviu per krikstynas?
kas ka turi daryti? aisku pagal susitarima o ka privalo krikstateviai, nes kiek zinau zavakes pirkti tevai negali, gal dar kokie yra dalykai, niekur nerandu, kad butu parasyta...dekoju...
ir dar ar krikstatevai gali tureti antrus krikstasunius(dukras)
QUOTE(rasiuxsss @ 2011 02 12, 19:54)
dekui
kas ka turi daryti? aisku pagal susitarima o ka privalo krikstateviai, nes kiek zinau zavakes pirkti tevai negali, gal dar kokie yra dalykai, niekur nerandu, kad butu parasyta...dekoju...
krikstatevai: perka zvake,rubelius,skraiste. sumoketi kunigui. po ceremonijos kumas turi saldainiu tureti vaikams . daugiau nebepamenu
QUOTE(rasiuxsss @ 2011 02 12, 19:54)
dekui
Visi pirkiniai ir auka bažnyčiai- susitarimo reikalas, nors tradiciškai krikštatėviai perka krikšto rūbą, aukoja bažnyčiai. Pavyzdžiui, mes patys ir rūbelius pirkom (lygiai taip pat ir mano krikšto dukrytės tėveliai patys pasirūpino krikšto rūbeliais), ir bažnyčiai aukojom. Žvakes visais atvejais mes gavome nemokamai bažnyčioje. Nors šiaip nesuprantu ir nesugalvoju, kodėl tėvai negalėtų patys pirkti žvakės?
Krikštatėviai gali turėti tiek krikštavaikių, kiek turės jėgų ir galimybių vykdyti krikštatėvių pareigas. Nėra ribojamas krikštavaikių skaičius.
QUOTE(Svajūnė @ 2011 02 14, 16:56)
Visi pirkiniai ir auka bažnyčiai- susitarimo reikalas, nors tradiciškai krikštatėviai perka krikšto rūbą, aukoja bažnyčiai. Pavyzdžiui, mes patys ir rūbelius pirkom (lygiai taip pat ir mano krikšto dukrytės tėveliai patys pasirūpino krikšto rūbeliais), ir bažnyčiai aukojom. Žvakes visais atvejais mes gavome nemokamai bažnyčioje. Nors šiaip nesuprantu ir nesugalvoju, kodėl tėvai negalėtų patys pirkti žvakės?
Krikštatėviai gali turėti tiek krikštavaikių, kiek turės jėgų ir galimybių vykdyti krikštatėvių pareigas. Nėra ribojamas krikštavaikių skaičius.
Dėkoju,
mas patys pasirupinsime rubeliais, kazkaip noriu savo mažyli apvilgti pati
QUOTE(rasiuxsss @ 2011 02 20, 19:57)
Dėkoju,
sveikos. as is viso suprantu,kad kol pas kunia nenueisi ir jis nepaaiskins kaip ju baznycioje viiskas vyksta,tai nieko ir nesuprasi . pas visus ziuriu skirtingai
QUOTE(videla @ 2011 02 26, 13:31)
sveikos. as is viso suprantu,kad kol pas kunia nenueisi ir jis nepaaiskins kaip ju baznycioje viiskas vyksta,tai nieko ir nesuprasi . pas visus ziuriu skirtingai
Na "bažnytinių" dalykų krikštynose netaip ir daug (krikštijamasis, krikštatėviai, baltas rūbas, žvakė ir atrodo viskas), o visa kita jau tradicijos ir žmonių susitarimo reikalas. Tradicijos turi savybę kisti. Dar ne taip seniai vaiką krikštyti į bažnyčią veždavo tik krikštatėviai, dabar atrodo keista, kaip tėvai nedalyvaus savo vaiką krikštijant. Tas pats ir su kitom tradicijom, kaip vaiko drabužėlių pirkimas, auka bažnyčiai ir pan... Laikai keičiasi ir sau pritaikom kai kurias patinkančias tradicijas, o kitos lieka tik muziejams
Pas mus situacija tokia: vasara norime krikštyti savo mergytę, tačiau nežinau kieno prašyti, kad būtų krikšto tėvais. Vyras kategoriškas prieš šeimos draugus: sako dabar bendrauji, bet gali susipykti ir taip keliai išsiskirs, vaikas liks be krikštatėvių. Mes norėtume prašyti vyro sesers šeimos, tačiau jie yra jahovos tikėjimo atstovai. Ir visiškai priešiškai žiūri į Katalikų Bažnyčios nuostatas. .. Jie ignoruoja visas religines šventes, Nors tikrai žinau, kad jie labai mylėtų krikšto dukrą, bet ... Ar jie , būdami kito tikėjimo gali būti krikštatėviais,( kiek žinau jos vyras net nekrikštytas).
QUOTE(asorty @ 2011 02 26, 19:52)
Pas mus situacija tokia: vasara norime krikštyti savo mergytę, tačiau nežinau kieno prašyti, kad būtų krikšto tėvais. Vyras kategoriškas prieš šeimos draugus: sako dabar bendrauji, bet gali susipykti ir taip keliai išsiskirs, vaikas liks be krikštatėvių. Mes norėtume prašyti vyro sesers šeimos, tačiau jie yra jahovos tikėjimo atstovai. Ir visiškai priešiškai žiūri į Katalikų Bažnyčios nuostatas. .. Jie ignoruoja visas religines šventes, Nors tikrai žinau, kad jie labai mylėtų krikšto dukrą, bet ... Ar jie , būdami kito tikėjimo gali būti krikštatėviais,( kiek žinau jos vyras net nekrikštytas).
Jūsų vyro sesers šeima negalėtų krikštyti katalikų bažnyčioje. Juolab, kaip kad Jūs sakot, jie priešiškai nusiteikę prieš katalikų bažnyčią. O iš savo patirties galiu pasakyti, kad jei jie tikrai įsitraukę į Jahovos liudytojų tarpą, tai labai tikėtina, kad anksčiau ar vėliau ryšiai nutrūks (taip mūsų giminėje nutikę ne su viena giminaičių šeima). O ir patys pagalvokit- ar norėtumėt, kad jie tapę krikštatėviais mokytų Jūsų vaikutį Jahovos tikėjimo tiesų?
Na o dėl draugų, tai ne visada draugai nutolsta. Nenusiteikit iškart tokiai baigčiai.
Linkiu surasti gerus ir mylinčius krikštatėvius savo dukrytei