Mamytes, o kur patartumet Vilniuj vaikuti krikstyt?
QUOTE (miau @ 2004 06 08, 11:33) |
Man taip pat aktuali tema, nes uzvakar musu paprase buti kriksto tevais. Bliamba, nieko nezinau, nei kas, nei kur, nei uz kiek O kaip suprast, kad kriksto tevas aukoja baznyciai? Tipo kunigui babkes paduoti? O kada paduoti? Pries kriksta ar po? |
aš tik galiu pasakyt, kaip mums katedroj buvo prieš krikštynas pinigų nespėjom paduoti, nes lakstėm pirmyn atgal ir ... nespėjom . o po krikštijimo visi sugalvojo dar pasifotografuot bažnyčioj, pasidžiaugti, o kunigas tuo tarpu dingo nešėm pinigus į zakristiją, o ji užrakinta tai įdėjom į aukų dėžutę..
kiaulės mes
Iš tiesų, tam tikrą kainininką, nors ir neoficialų, visi kunigai turi.
Gal tokiu atveju būtų geriau paklausti zakristijoje, prieš krikštynas arba tik kreipiantis dėl krikštynų, pvz. kiek tokia proga priimtina paaukoti, kiek jų nuomone būtų nepermažai. Viską galima aptarti. Kunigai - irgi tam tikra prasme tiekia paslaugą, kurios kainą reikia žinoti. Tada nebūtų nesusipratimų su krikštatėviais.
Gal tokiu atveju būtų geriau paklausti zakristijoje, prieš krikštynas arba tik kreipiantis dėl krikštynų, pvz. kiek tokia proga priimtina paaukoti, kiek jų nuomone būtų nepermažai. Viską galima aptarti. Kunigai - irgi tam tikra prasme tiekia paslaugą, kurios kainą reikia žinoti. Tada nebūtų nesusipratimų su krikštatėviais.
Ir dar, mes su diedu susituoke tik CMB, tai reiskia, kad negalesim but krikstateviais, ane ?
QUOTE (miau @ 2004 06 08, 15:50) |
Ir dar, mes su diedu susituoke tik CMB, tai reiskia, kad negalesim but krikstateviais, ane ? |
galesit, galesit...
Dar ma toks klausymas iskilo. Vaikuti aisku kuom aprengti, o ka turetu apsirengti teveliai, kad nebutu taip labai issaukianciai, o tiesiogf normaliai?
QUOTE (SuperBaba @ 2004 06 09, 14:15) |
Dar ma toks klausymas iskilo. Vaikuti aisku kuom aprengti, o ka turetu apsirengti teveliai, kad nebutu taip labai issaukianciai, o tiesiogf normaliai? |
Tėveliai turėtų būti pasipuošę, vaiko krikštynos vis tik. Nors mačiau, kaip vieni vaikelį krikštijo, tėvas ir krikštatėvis su kostiumais,o mama ir krikštamotė, kaip pamergės iš vestuvių pabėgusios. Kažkaip man, per daug pasirodė.
Krikstynos pas Teva Stanislova visada buna labai nuosirdzios tik va kas man asmeniskai nepatinka kad vienu metu krikstijama daug vaikuciu ir nelieka to oficelumo bet jei jusm tai neproblema tai ll rekomenduociau nes tokio nuosirdumo reiktu paeiskoti o atligi jam veza maista bet jau anksciau taip budavo kai jis Akademijoj dirbo .Mano sesuo ten savo maziu krikstyjo.
QUOTE (SuperBaba @ 2004 06 09, 13:15) |
Dar ma toks klausymas iskilo. Vaikuti aisku kuom aprengti, o ka turetu apsirengti teveliai, kad nebutu taip labai issaukianciai, o tiesiogf normaliai? |
Nu tai pasakoju gi buvom mes antrradieni visi nuvare su kriksto tevais i ta paskaita , kazkokia nisamone, valand a laiko pasakojo nuo adomo ir ievos laiku kazka tais, o apie pacia ceremonija tik 15 min.
Zodziu tik isiaiskinau kuo rengtis ir ka tureti...
Rengtis sake tipo vyrai su kostiumais, o moteros pasipuose, ta prasme bet kuo, bet tvarkingai... ( xiiixxii) as tai rengsiuos tokiu kostiumeliu, kuris kiaurai matosi neturiu kitokio
Reikes tureti zvake, skraiste vaikui, jei berniukas - su ruzavu, o jei mergyte - su zydru.... O del pinigeliu tai manau reikes pries visas apeigas duot, tik nzn kiek??? 50 arba 100 (neisivaizduoju)
Per kriksta kunigas tipo kalusines tai tevu tai kriksto tevu, kazko tais ( nepamenu tiksliai, bet surista su tuo tipo ar pasizadate ar prisiekiate, ar tikite , nu teip vo)
Taigis ryt ta Didzioji diena, paziuresim kaip bus...butinai parasysiu kaip sekesi
Doma rasei, kad jei mergyte tai su zydru, o jei berniukas tai su ruzavu. Cia taip is tikruju, ar kazka sumaisei