Studijavau teologiją 5 metus ir TIKRAI bažnyčia nedraudžia krikštyti vaikų,kurių tėvai nėra susituokę. Mano pačios brolis turi sukuręs antrą šeimą (su antra žmona nepriėmęs santuokos sakramento) krikštijo abu vaikus ir jokių problemų. Reikalavimai yra tik krikštatėviams. Jeigu krikštatėviai yra vyras ir žmona jie privalo būti susituokę bažnyčioje.
Reikėtų pas kunigą nueiti ir pašnekėt, paaiškinti kokia situacija, jei sakytų kad negalima - pas kitą nueiti. Daug kas nuo kunigo pažiūrų priklauso. Mano pažistama mamytė klausė, nes atsižadėjo vaiko krikšto mama
Turiu klausimėlį. Savaitgalį važiuojam į draugų dukrelės krikštynas. Mano vyriokas bus krikšto tėtis. Tai dabar pasimetęs liepė man sužinot kokios yra krikštynų apeigos ir ką ten reikia krikštatėviams daryti . Aš kiek prisimenu, kad per savo krikštynas dovanų gavau, o kokios ten apeigos ir ką tie krikštatėviai daro tai nieko nepamenu. Ar reikia eiti išpažinties ir pan. papasakokit
Vaika is tikruju krikstyti reikia pagal Betliejaus tradicijas. Rūbai, panašūs į Kristaus devėtuosius Jo paties krikštijimo Jordano upėje metu, yra išsiuvinėti Šventajai Žemei būdingais raštais. Tunika tinka ir mergaitei, ir berniukui. Galite pasirinkti spalvotą, baltą arba auksinį raštą. Medziaga turi buti is naturalaus pliuosto,ta prasme pagal Biatlieju -drobele,arba musuose naturalus silkas.
Prieš krikstijant rūbelis turi buti pašventinamas bažnyčioje. O ziuriu cia pas prisiuna arba priperka atsiprasau be rysio is tiuliu ,organzu ir kitu sintetiku.Kas taip puosia vaika krikstynoms,kur tai matyta.Siaubas kazkoks.