Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie krikštynas

o mes davėm prieš krikštynas ir davė vokelį MB rolleyes.gif
Atsakyti
aciu visoms uz info 4u.gif manau,kad uzteks 100lt.jei aisku nepaprasys pats kunigas,na ryt eisiu is ryto i baznycia ,ziuresiu kaip seksis smile.gif
Atsakyti
Aš šiandien irgi buvau bažnyčioje tartis dėl krikštynų laiko.Sutarėm po dviejų savaičių.Tuiu tokį lausimą : mano vaikui jau 4m,ar jam irgi reikalinga skraistė?Jei reikalinga tai kokia spalva turėtu būt siuvinėta g.gif Mėlina spalva tai Marija buvo aprengta,o Jėzus su raudona skraiste.tai ir berniukas turėtu būt su raudonos spalvos siuvinėjimais g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITANA.B @ 2009 08 07, 14:28)
Aš šiandien irgi buvau bažnyčioje tartis dėl krikštynų laiko.Sutarėm po dviejų savaičių.Tuiu tokį lausimą : mano vaikui jau 4m,ar jam irgi reikalinga skraistė?Jei reikalinga tai kokia spalva turėtu būt siuvinėta g.gif Mėlina spalva tai Marija buvo aprengta,o Jėzus su raudona skraiste.tai ir berniukas turėtu būt su raudonos spalvos siuvinėjimais  g.gif

mano sese krikstijo kai jai buvo 6m tai skraiste taipat dejo.... smile.gif o del spatvos tai tu viska teisingai parasej;]
Atsakyti
Sveikos!

Noriu paklausti, o pries kiek laiko reikia baznycioj laika uzsakyti krikstynom? Neisivaizduoju, kaip ten su tuom vietom?
Atsakyti
Cia del tu spalvu tai teisybe, pagal katalikybe berniukui ruzava o mergaitei zydra. Cia tik nesenei is europos "perversmas" atejo mirksiukas.gif

As turiu maza problemele ir dideli prasyma ax.gif buvau radusi kazkur tarp krikstynu sventes graziuju darbeliu tokia nuoroda kaip parsisiusti programa su kuria lengvai ir greitai gali uzdeti fona ir uzrasyt nuotraukele,bet sedziu jau 5val ir niekaip nerandu. o jos savo kompe jau neturiu nes tvarke kompa ir istryne,atseit kam reika jei yra fotoshopas blink.gif bet tokiai meistrei kaip man ta programa buvo pagalbininke unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykele @ 2009 08 07, 21:34)
Cia del tu spalvu tai teisybe, pagal katalikybe berniukui ruzava o mergaitei zydra.

Netiesa - vienintelis reikalavimas kriksto drabuziui, kad jis butu baltas. O tos ruzavos ar zydros spalvos - nebent liaudies tradicija, kurios NEBUTINA laikytis.
Papildyta:
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2009 08 07, 11:04)
...vienas is krikstateviu privalo buti pravoslavas. O pas mane 3 vaikai, bei jau pakvieciau buti kriksto mama, katalike drauge sad.gif Vienu zodziu... jau nebezinau kaip ir ka daryti. Imti i kriksto mamas bet ka, nesinori... o kitaip negalima. sake kunigas kad galima jei jau nebus iseities krikstyti be kriksto tevu, taciau tai jau visai nepatinka man sad.gif Gal kas susidure? O gal kas zino kurioje cerkveje ir pas koki kunigeli galima pakrikstyti neatsizvelgiant i tikejima?

Nera tokios galimybes krikstyti neatsizvelgiant i tikejima, nes tada nera prasmes is viso tai daryt. Tiek kataliku, tiek kitose baznyciose kriksto tevai turi buti to tikejimo, kur krikstija. Kataliku baznycioje baznycioje galima krikstyti tik su vienu krikstateviu (pvz. tik krikstamote). Kito tikejimo zmogus gali buti tik liudininkas.

Krikstatevis prisiekia kriksto metu padeti auginti vaika tame tikejime ir rupintis jo dvasiniais reikalais, taip kad kito tikejimo - niekaip neiseina. Teks imti viena is jusu pasirinktu kriksto tevu.

P.S. Zinau, nes pati pries pora dienu susiduriau su tokia situacija, kad pakviete but krikstamote su zmogum, kuris pravoslavas. Tai teko viska issiaikint. Dabar beliko tevam nusprest, ka darys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svete: 09 rugpjūčio 2009 - 18:38
QUOTE(katee @ 2009 08 07, 17:15)
Sveikos!

Noriu paklausti, o pries kiek laiko reikia baznycioj laika uzsakyti krikstynom? Neisivaizduoju, kaip ten su tuom vietom?

kuo anksciau uzsisakysite,tuo didesnis bus vietu pasirinkimas.Tai ypac aktualu tiems,kurie baznycioje nori dalyvauti vieni mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, o gal kas zino kur galima nebrangiai isigyti 5 metu bernui balta kostiuma???
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2009 08 09, 19:37)
Netiesa - vienintelis reikalavimas kriksto drabuziui, kad jis butu baltas. O tos ruzavos ar zydros spalvos - nebent liaudies tradicija, kurios NEBUTINA laikytis.
Papildyta:
Nera tokios galimybes krikstyti neatsizvelgiant i tikejima, nes tada nera prasmes is viso tai daryt. Tiek kataliku, tiek kitose baznyciose kriksto tevai turi buti to tikejimo, kur krikstija. Kataliku baznycioje baznycioje galima krikstyti tik su vienu krikstateviu (pvz. tik krikstamote). Kito tikejimo zmogus gali buti tik liudininkas.

Krikstatevis prisiekia kriksto metu padeti auginti vaika tame tikejime ir rupintis jo dvasiniais reikalais, taip kad kito tikejimo - niekaip neiseina. Teks imti viena is jusu pasirinktu kriksto tevu.

P.S. Zinau, nes pati pries pora dienu susiduriau su tokia situacija, kad pakviete but krikstamote su zmogum, kuris pravoslavas. Tai teko viska issiaikint. Dabar beliko tevam nusprest, ka darys.

na pas mus kiek kitaip buvo: as esu Evangeliku liuteronu tikejimo, mano vyras-katalikas, tuokemes evangeliku liuteronu baznycioje, vaika krikstyjo evangeliku liuteronu kunigas o kriksto tevai-katalikai, ir visiskai jokiu problemu, nei klausimu nebuvo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2009 08 10, 12:02)
Sveiki, o gal kas zino kur galima nebrangiai isigyti 5 metu bernui balta kostiuma???

siulau turguje paieskoti, nes va as visai netiketai radau nerealu linini kostiuma savo vyruciui, ir tikrai buvo labai graziu ir kokybisku kostiumu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2009 08 10, 12:02)

taip pritariu kad paieskok turguje arba seip kokioje proginiu rubu parduotuveje...
dar neblogu drabuzeliu buna ir paprastose vaiku rubu parduotuvese... 4u.gif
Atsakyti
sveiki, noriu paklasut jusu nuomones, busiu kuma, sugalvojau padaryt aukcijona, padariau laikratuka, saldainiu ir sampana su atvaisdu, sokolada, irdovanosim taupykle, ir kad ne uz dyka dovaneles sveciams, o kad mestu vaikui i taupykle. kaip ar ne per vulgariai?
Atsakyti