Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie krikštynas

As jau turiu kriksto dukrele. Pries krikstynas viska aptariau su jos mamyte. Pirkau kriksto suknele, kriksto skraiste ( pasiuvau pati ),batelius, maikute, pedkelnes, megztuka, jei butu salta diena., t.y. vaika aprengiau nuo galvos iki koju. Taip pat nupirkau zvake ( kuri turi islikti iki pirmos komunijos ). Taip pat nesiau dovana, torta, geliu. Baznycioje kriksto tevelis paaukojo auka. Sako, kad krikstyjant maza vaikeli, reikia padovanoti sidabrini sauksteli, kad laimingas ir turtingas gyvenimas butu. clap_1.gif
Atsakyti
Mano vyresnėlis jau pakrikšytas, mažių planuojam šią vasarą krikštyti. Vyresnėlį krikštijom per vienerių metų gimtadienį - tiesiog gimęs rugsėjo pradžioj, dar būna geras oras, o ir šventę didesnę norėjom pasidaryti. Nuėjom į norimą bažnyčią, sutarėm su kunigu datą, taip pat susitarėm laiką foto ateljė. Su krikšto tėvais sutarėm, kad vaiką aprengsiu aš pati, tik krikšto mama nupirko krikšto skraistę ir žvakę, o krikšto tėtis paaukojo bažnyčiai (50 Lt). Taip pat vaikas nuo krikšto tėvų gavo dovaną - buvo mūsų atsiklausta ko vaikui reikėtų, paprašėme automobilinės kėdutės (tiesiog ji tuo metu buvo reikalingiausia smile.gif ). Į bažnyčią atėjo nemažai giminių, kurie norėjo vaiką pasveikinti, atnešė jam dovanų. Krikšto mama buvo paruošusi atvirutę, į kurią visi atėjusieji surašė sveikinimus ir linkėjimus. Po apeigų prie bažnyčios išgėrėme šampano (irgi krikšo tėtis pasirūpino biggrin.gif ) ir vykome į foto ateljė. Po to veiksmas persikėlė į namus, kur laukė vaišės bei tortas (juk ir gimtadienis wink.gif ).
Taip vyko mūsų krikštynos. Kažkas panašaus bus ir šiemet vasarą... biggrin.gif
Atsakyti
Saviske krikstijom triju men-pernai per Jonines smile.gif
Kiek zinau tai drabuzeliais rupinasi kriksto mama, aukoja baznyciai kriksto tetis smile.gif
Reikia is anksto uzsirasyti kada nori krikstytis smile.gif
Daugiau tien nieko nera jokiu ypatumu smile.gif
Atsakyti
Ir mums shi tema aktuali .. mat krikstynos bus liepos pradzioj smile.gif thumbup.gif

O skubam mes, tiksliau neskubam, o pagal seimos tradicijas krikshtijam..
Norisi nusviesti vaikuciui kelia biggrin.gif pati buvau krikshtyta dvieju savaiciu cool.gif

Tik va toks klausimukas iskilo.. gal kas zino ar gali krikshtatevis buti nepilnametis? g.gif rolleyes.gif

Mat vyru stygius mano giminej ir mano mylimas pusbrolis, kuris ir bus baznytinis tevelis, dar tik penkiolikos unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Dikė @ 2004 06 06, 13:23)
Svarbiausia, kad krikstateviai butu susituoke baznycioje (aisku jei jie is viso susituoke) smile.gif

na mes buvom krikstateviais nesusituoke smile.gif . matyt tikrai cia viskas labiausiai nuo kunigo priklauso...
Atsakyti
o ar gali krikstamote buti issiskyrus? baznytine santuoka buvo.
Atsakyti
QUOTE (Leliuka @ 2004 06 07, 09:02)

Tik va toks klausimukas iskilo.. gal kas zino ar gali krikshtatevis buti nepilnametis? g.gif rolleyes.gif

Mat vyru stygius mano giminej ir mano mylimas pusbrolis, kuris ir bus baznytinis tevelis, dar tik penkiolikos unsure.gif biggrin.gif

Mano brolis krikshtijo vaika pats budamas kokiu 14 ar panasiai.
Atsakyti
Man taip pat aktuali tema, nes uzvakar musu paprase buti kriksto tevais. Bliamba, nieko nezinau, nei kas, nei kur, nei uz kiek biggrin.gif O kaip suprast, kad kriksto tevas aukoja baznyciai? Tipo kunigui babkes paduoti? O kada paduoti? Pries kriksta ar po?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miau: 08 birželio 2004 - 10:36
O kur švenčiate pačias krikštynas po bažnyčios? Namie ir taip dažnai baliai būna.Gal ką įdomiau esat sugalvoję? g.gif
Atsakyti
QUOTE (san @ 2004 06 06, 14:38)
o mums aktualus klausimas: ar neiskyla problemu krikstyjant, jei tevai baznytiskai nesusituoke?

Tikrai neiskyla. Turiu konkreciu pavyzdziu, kad jokiu problemu del to nekilo - tevai baznycioje nesusituoke, o bau vaikai be vargo pakrikstyti
Atsakyti
Neturi reikšmės, ar tėvai bažnyčioje tuokėsi, ar ne, taip pat neturi reikšmės, kad krikšto mama išsiskyrusi. Aišku, nuo kunigo daug kas priklauso- gali koks senų pažiūrų kunigas pasikabinėti, paklausinėti ir pan.
Jei kam Kaune aktualu - labai rekomenduočiau k.Kęstutį Vytauto bažnyčioje. Labai gražiai bendrauja su tėvais, ir palabina, pakalbina svečių vaikus- visiems, kiek žinau, padaro įspūdį.
Tikrai moka savo darbą dirbti ( jei taip galima pasakyti, gal Dievas nesupyks )
Bet galite ir pasitarti dėl procedūros, dėl vaiko aprangos- taip pat. Be to nedaro jokių problemų iš nieko - mes, pvz krikštijom 3m.8 mėn.vaiką. Pagal įprastinius kanonus -lygtai vėlokai, bet pati esmė, kad vaikas ateina į Dievo glėbį, taip, kad negali atsisakyti priimti.
Dėl atsidėkojimo - pagal aplinkybes galima ir atėjus iškarto prieš procedūrą į zakristiją paaukoti, galima pabaigoje.
O laiką, aišku, reiktų suderinti iš anksto, geriausia-kreiptis prieš kokį mėnesį, tada tikrai bus garantuotai jūsų norimu laiku. Nors čia, aišku, gali būti įvairiai.
Atsakyti
QUOTE (Balanda @ 2004 06 08, 13:05)
Jei kam Kaune aktualu - labai rekomenduočiau k.Kęstutį Vytauto bažnyčioje. Labai gražiai bendrauja su tėvais, ir palabina, pakalbina svečių vaikus- visiems, kiek žinau, padaro įspūdį.
Tikrai moka savo darbą dirbti ( jei taip galima pasakyti, gal Dievas nesupyks )
Dėl atsidėkojimo - pagal aplinkybes galima ir atėjus iškarto prieš procedūrą į zakristiją paaukoti, galima pabaigoje.
O laiką, aišku, reiktų suderinti iš anksto, geriausia-kreiptis prieš kokį mėnesį, tada tikrai bus garantuotai jūsų norimu laiku. Nors čia, aišku, gali būti įvairiai.

Tai va, mes ir krikštijom Vytauto bažnyčioje pas kunigą Kęstutį. Šiaip aš viskuo patenkinta, bet kai vaiko krikštatėvis, nežinodamas kiek reikia "aukoti", į paduotą lėkštelę įdėjo 20 Lt, tai kunigas pasakė, pažodžiui neatkartosiu, bet esmė ta kad buvo padėta per mažai. Krikštatėvis susierzinęs prie tų 20 Lt padėjo dar 50 Lt, tai kunigas tuos 20 Lt atidavė. g.gif sad.gif unsure.gif
O šiaip prieš krikštynų apeigas mus pakvietė užeiti į zakristiją ir ten susitvarkė visus likusius reikalus.
Atsakyti