Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie krikštynas

man iškilo toks klausimas. Pas ką krikšto metu būna ant rankų krikštijama mergaitė, ar pas krikštomamą ar krikšto tėvą? nes pas toks variantas kad tik būsimą krikšto tėvelį turim. tai dabar nežinau, kaip čia bus. g.gif
Papildyta:
QUOTE(mano_svajone @ 2008 10 28, 02:22)
Turiu klausimeli - ar gali krikstint vaika kito tikejimo zmones,na krikscionys,tik provoslavai?

katalikų bažnycioje tikrai negali krikšto tėvais būti ne katalikai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolla @ 2008 10 29, 15:05)
katalikų bažnycioje tikrai negali krikšto tėvais būti ne katalikai schmoll.gif

Bet tai ir krikscionys ir provoslavai yra katalikai ar as kazka maisau blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2008 10 30, 23:53)
Bet tai ir krikscionys ir provoslavai yra katalikai ar as kazka maisau blush2.gif  doh.gif

nea katalikai, provoslavai, dar protestantai (liuteronai, babtistai ir kt.) yra visi krikščionys, tik skirtingu šakų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2008 10 28, 18:18)
Siaip as gyvenime netikiu jokiais prietarais,tiesiog neapsunkinu sau gyvenimo jai,cia butu tiksliau.
Na,belieka issiaiskint kaip ten su tais staciatikiais ar gali krikstint musu baznycioje? Jauciu reiktu iki kokio kunigo nuvaziuot pasiklausinet g.gif

krikstysim Petro ir Povilo baznycioje (Vilniuje) Lapkrycio 22, situacija ta pati - krikstatevis- staciatikis ax.gif snekejau su kunigu, sako kad galima.
Atsakyti
QUOTE(Nolla @ 2008 10 31, 22:23)
nea katalikai, provoslavai, dar protestantai (liuteronai, babtistai ir kt.) yra visi krikščionys, tik skirtingu  šakų.  mirksiukas.gif

Aciu uz paaiskinima,geda,bet primaisiau doh.gif blush2.gif
QUOTE(SnaigėS @ 2008 11 01, 17:14)
krikstysim Petro ir Povilo baznycioje (Vilniuje) Lapkrycio 22, situacija ta pati - krikstatevis- staciatikis  ax.gif  snekejau su kunigu, sako kad galima.

Zinosiu,tai gal ir galima.Reiks tikrai gerai apgalvot dar karteli del tinkamumo krikstateviu,tada nuvaziuot tiesiai pas kuniga paklaust,o jau tada pas busimus krikstatevius.

Belieka klausimas del to numatomos krikstamotes nevaisingumo g.gif
Atsakyti
[quote=Nolla,2008 10 29, 15:05]
man iškilo toks klausimas. Pas ką krikšto metu būna ant rankų krikštijama mergaitė, ar pas krikštomamą ar krikšto tėvą? nes pas toks variantas kad tik būsimą krikšto tėvelį turim. tai dabar nežinau, kaip čia bus. g.gif
Papildyta:

mergyte laiko kriksto tevas, o berniuka- k.mama mirksiukas.gif
Atsakyti
Nebutinai, as savo mazaji laikiau pati, nes nei vienas is kriksto tevu nebutu jo islaikes, mat nepripazista kitu, tik mane...o jei prisipratint tai reikia laiko...
siais laikais jau nebe esme kas vaikiuka laiko ant ranku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katcia @ 2008 11 07, 14:56)
Nebutinai, as savo mazaji laikiau pati, nes nei vienas is kriksto tevu nebutu jo islaikes, mat nepripazista kitu, tik mane...o jei prisipratint tai reikia laiko...
siais laikais jau nebe esme kas vaikiuka laiko ant ranku  mirksiukas.gif

taip taip, ir aš pati laikiau, nes buvo labai neramus 4u.gif
Atsakyti
is tikruju ir mano situacijoj lelyte laike mama, bet pries krikstynas kunigas sake taip kaip rasiau smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2008 11 08, 10:30)
is tikruju ir mano situacijoj lelyte laike mama, bet pries krikstynas kunigas sake taip kaip rasiau  smile.gif  smile.gif

O, kai mes krikstyjome savo berniuka, tuo paciu metu buvo krikstyjama ir mergaite. Krikstavaikius laike kriksto mamytes (kunigas taip pasake), o kai sventa vandeni pyle, tai laike kriksto teveliai. Taigi, pagal lyti niekas neliepe laikyti mergaites kriksto teciui , o berniuko- kriksto mamai. ax.gif
Cia, matyt, kaip kurioj baznycioj... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(airina @ 2008 11 09, 23:54)
O, kai mes krikstyjome savo berniuka, tuo paciu metu buvo krikstyjama ir mergaite. Krikstavaikius laike kriksto mamytes (kunigas taip pasake), o kai sventa vandeni pyle, tai laike kriksto teveliai. Taigi, pagal lyti niekas neliepe laikyti mergaites kriksto teciui , o berniuko- kriksto mamai.  ax.gif
Cia, matyt, kaip kurioj baznycioj...  blush2.gif

na gal pas jus buvo didesni berniukas ir mergyte smile.gif
nes kai musiskis buvo, tai nieko neprisileido isskyrus mane... kriksto tetis paeme tik kai pyle ant galvytes vandenuka, o poto vel as paemiau, nes kitaip ten butu baznycia visa taip skambejus kad oj biggrin.gif
Atsakyti
mums kunigas sake jei yra galimybe,ta prasme jei prisileidzia vaikas kita zmogu,tai maze laikyti ant ranku krikstomamai.puse ceremonijos laike ji.paskui peremiau as nes verke.
Atsakyti