O man labai skanu saslykai uzmarinuoti taip-ivairiu prieskoniu,citrinos sultimis apslakstyt,cesnakas ir kecupas,viska ismaisyt ir per nakti arba nebutinai palikt kad pasimarinuotu.Skonis
šiandien pirmą kartą gyvenime marinuosiu
vakar nusipirkau šviežios vištienos - sparnelių ir šlaunelių.
Marinuosiu taip - įtrinsiu vištienos prieskoniais ir paruošiu marinatą iš majonezo, kečupo ir citrinos sulčių.
Norėčiau paklausti, kiek laiko laikyti ??????????
Jeigu vakare marinuosiu, tai šeštadienį dieną ir vakare nebus per vėlu valgyti ??????
vakar nusipirkau šviežios vištienos - sparnelių ir šlaunelių.
Marinuosiu taip - įtrinsiu vištienos prieskoniais ir paruošiu marinatą iš majonezo, kečupo ir citrinos sulčių.
Norėčiau paklausti, kiek laiko laikyti ??????????
Jeigu vakare marinuosiu, tai šeštadienį dieną ir vakare nebus per vėlu valgyti ??????
Paprastai mėsa su prieskoniais gali išstovėti pakankamai ilgai, tik geriau tada majonezo nedėti, o užpilti 2-3 val. prieš kepant, pilnai pakaks
QUOTE(Ladute @ 2005 07 14, 10:21)
Paprastai mėsa su prieskoniais gali išstovėti pakankamai ilgai, tik geriau tada majonezo nedėti, o užpilti 2-3 val. prieš kepant, pilnai pakaks
tai kaip man tada marinuoti?????????
tiesa, pamiršau pridėti jog dar svogūnai bus
tagi mano marinatas: vištienos prieskoniai, majonezas, kečupas, citrinos sultys, tarkuoti svogūnai
Iš karto viską dėti????????? Ar kaip??????????
Laukiu patarimų
QUOTE(Bajm @ 2005 07 14, 09:29)
tai kaip man tada marinuoti?????????
tiesa, pamiršau pridėti jog dar svogūnai bus
tagi mano marinatas: vištienos prieskoniai, majonezas, kečupas, citrinos sultys, tarkuoti svogūnai
Iš karto viską dėti????????? Ar kaip??????????
Laukiu patarimų
tiesa, pamiršau pridėti jog dar svogūnai bus
tagi mano marinatas: vištienos prieskoniai, majonezas, kečupas, citrinos sultys, tarkuoti svogūnai
Iš karto viską dėti????????? Ar kaip??????????
Laukiu patarimų
Siaip as darau, tokius vistienos krutineles kepsnius, tai dedu prieskoniu ir majonezo, tai 3-4 dienas stovi ir nuo to majonezo jie tik minsktesni darosi, manau tikrai nieko neatsitiks jei viska iskart sudesi.
QUOTE(Bajm @ 2005 07 14, 09:29)
tai kaip man tada marinuoti?????????
tiesa, pamiršau pridėti jog dar svogūnai bus
tagi mano marinatas: vištienos prieskoniai, majonezas, kečupas, citrinos sultys, tarkuoti svogūnai
Iš karto viską dėti????????? Ar kaip??????????
Laukiu patarimų
tiesa, pamiršau pridėti jog dar svogūnai bus
tagi mano marinatas: vištienos prieskoniai, majonezas, kečupas, citrinos sultys, tarkuoti svogūnai
Iš karto viską dėti????????? Ar kaip??????????
Laukiu patarimų
Visada darau taip, ir būna skanu: pripjaustau daug svogūnų, česnakų, dedu daug prieskonių (šašlykų / vištienos), vegetos, išspaudžiu citriną. Jei kepam tą pačią dieną - iš karto maišau ir majonezą, o jei ruošiamės kepti vėliau - majonezą uždedu kelias valandas prieš kepimą (kažkas sakė, kad ilgai laikant su majonezu mėsa gali "aprūgti").
QUOTE(Ladute @ 2005 07 14, 10:49)
Visada darau taip, ir būna skanu: pripjaustau daug svogūnų, česnakų, dedu daug prieskonių (šašlykų / vištienos), vegetos, išspaudžiu citriną. Jei kepam tą pačią dieną - iš karto maišau ir majonezą, o jei ruošiamės kepti vėliau - majonezą uždedu kelias valandas prieš kepimą (kažkas sakė, kad ilgai laikant su majonezu mėsa gali "aprūgti").
nu tai ir darysiu taip
Ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū
Aš taij kalakutieną marinuoju.....
Dedu dažniausia česnakų, vištienos prieskonių, citrinos sulčių, svogūno tarkuoto bulvine tarka šiek tiek, mėsą minkštinančios druskytės ir majonezo.
Kečupo nededu. Kažkodėl jis man nepatinka
O valgau su šviežiu agurku :
Dar labai skanu buvo marinuota baltame sausame vyne + citrina + druskytė + pipiriukai. gal dar kažkas, bet nebeatsimenu mano geras draugas kulinaras....
Dedu dažniausia česnakų, vištienos prieskonių, citrinos sulčių, svogūno tarkuoto bulvine tarka šiek tiek, mėsą minkštinančios druskytės ir majonezo.
Kečupo nededu. Kažkodėl jis man nepatinka
O valgau su šviežiu agurku :
Dar labai skanu buvo marinuota baltame sausame vyne + citrina + druskytė + pipiriukai. gal dar kažkas, bet nebeatsimenu mano geras draugas kulinaras....
QUOTE(filifjonka @ 2005 07 14, 12:43)
pirmą kartą girdžiu, kad mėsa genda nuo majonezo
kaip tik mėsytė minkštesnė pasidaro
kaip tik mėsytė minkštesnė pasidaro
nu ką man daryti ???????Kada dėti majonezą?????????????
šiandien noriu marinuoti, o valgyti šeštadienį dieną
QUOTE(Bajm @ 2005 07 14, 12:47)
nu ką man daryti ???????Kada dėti majonezą?????????????
šiandien noriu marinuoti, o valgyti šeštadienį dieną
šiandien noriu marinuoti, o valgyti šeštadienį dieną
sudėk šeštadienį ryte ir nesiparink