QUOTE (aurore @ 2004 07 20, 15:56) |
Kazkur jau buvo tokia tema, paieskok. Kazkaip vadinasi 'Visi i gamta...', ar kazkas panasaus |
Aciu! Buvau kazkaip praziurejusi - dabar radau
Kad ner uz ka! Svarbiausia, kad viskas skaniai gautusi
Bukit geros, parasykit, ar ir zuvi galima marinuoti mineraliniam vandeni, ar geriau tiktu koks kitas budas?Kad po to galima but kepti ant groteliu?????
O gal ja apipilt kecupuir palikt ar majonezu, kaip ten kazkas rase
Nes vientik su citrina ir prieskoniais pabodo..Padekit pasimetusiam zmogui...
O gal ja apipilt kecupuir palikt ar majonezu, kaip ten kazkas rase
Nes vientik su citrina ir prieskoniais pabodo..Padekit pasimetusiam zmogui...
QUOTE (origa @ 2004 06 22, 22:08) |
galiu pasiulyt: vistienos sparnelius apibarstyti santa marijos prieskoniais skirtais vistienai, ipilti majonezo, truputi kecupo, ispausti citrinos sulciu, truputi druskos ( bet atsargiai), nes seniau as truputi padaugindavau , jei mazdaug koks 1 kg spraneliu ar kitos kokios vistienos dalys, tai apie 0,5 kg svogunu. Svogunus sutarkuoti burokine tarka. Tada viska gerai ismaisyti. Uztenka marinuoti 3-4 val, bet as visad islaikau 1 para. Tada dar skaniau. , as visad naudoju tik sitoki marinata, man sitaip labai skanu Skanaus |
O sakykit man neismanelei, vat jei taip uzsimarinuosiu sparnelius ir vesiuos juo i gamta, kur aisku nebus saldytuvo, tai ar jie nepasvinks bent viena diena juos taip karstam ore palaikius?
Sveikutės.Manau vežti į gamtą vištieną ir laikyti parą tai turėtų pašvinkti.
Papildyta @ [mergetime]1092035914[/mergetime]
O aš šašlykus marinuoju iš išpjovų,nu žinokit fantastika gaunasi labai minkšti be jokių kremzlyčių ir t.t.O dedu svogūną sutarkuota,prieskonių šašlykams,pipirų ir citriną išspaudžiu o druskos prieš pat kepimą.
Papildyta @ [mergetime]1092035914[/mergetime]
O aš šašlykus marinuoju iš išpjovų,nu žinokit fantastika gaunasi labai minkšti be jokių kremzlyčių ir t.t.O dedu svogūną sutarkuota,prieskonių šašlykams,pipirų ir citriną išspaudžiu o druskos prieš pat kepimą.
QUOTE (agacaga @ 2004 08 06, 05:15) |
O sakykit man neismanelei, vat jei taip uzsimarinuosiu sparnelius ir vesiuos juo i gamta, kur aisku nebus saldytuvo, tai ar jie nepasvinks bent viena diena juos taip karstam ore palaikius? |
Jei neturit kelioninio saldytuvo, tokios plastmasines dezes, tai galima inda su mesa apdeti plastmasiniais buteliais, pries tai juose susaldzius vandeni i leda. Jie gerai saldo, o kai ledas istirpsta, salta vandeni galima isgerti.
mes labai megstam laika leis gamtoja , nesvarbu ar vasara ar ziema . Pasiskaitinejau receptukus gal ka naujo nebandyto rasiu ogi ziuriu kad nera labai paprasto , skanaus ir daug pastangu nereikalaujancio receptelio . Cia musu firminis patiekalas , jam reikia ismarinuotos vistos ir folgos . Reikia paimti folga ja patepti aliejumi ir deti vistiena , tada vistiena apsuki ja kokius 5 ar 6 sluoksnius gerai uzspaudziant krastus . Kepti ant gerai ikaitintu zariju : viena puse apie 20 min tada apverti kita puse ir vel tiek pat laiko . Gaunasi labai .
As tai va koki receptuka internete radau, kazkaip labai skaniai man skamba
Ilgas sumuštinis
4-6 porcijos
1/3 puodelio supjaustytų šviežių baziliko lapų (Bazilikas)
2 šaukštai alyvų aliejaus
1 šaukštas balto vyno acto
1 ilgas prancūziškas batonas
170 g plonai supjaustyto mozarela sūrio
170 g supjaustytos neriebios rūkytos jautienos
2 slyviniai pomidorai, supjaustyti riekelėmis (Pomidorai)
1/8 šaukštelio juodųjų pipirų
Nedideliame dubenyje sumaišykite baziliką, aliejų ir actą; atidėkite.
Perpjaukite batoną pusiau išilgai. Šaukšto pagalba išgremžkite apatinę batono pusę, palikdami 1 cm storio dugną. Į įdubą įdėkite pusę sūrio, visą jautieną ir visus pomidorus. Ant viršaus supilkite baziliko mišinį; pabarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite likusį sūrį ir viršutinę batono pusę. Suvyniokite į foliją. Pervežkite šaldiklyje.
Įkaitinkite virš laužo ar nedengtame grilyje vidutinėje temperatūroje 20-25 minučių arba kol įkais, apversdami kas 5 minutės. Patiekdami supjaustykite į keturias arba šešias dalis.
Ilgas sumuštinis
4-6 porcijos
1/3 puodelio supjaustytų šviežių baziliko lapų (Bazilikas)
2 šaukštai alyvų aliejaus
1 šaukštas balto vyno acto
1 ilgas prancūziškas batonas
170 g plonai supjaustyto mozarela sūrio
170 g supjaustytos neriebios rūkytos jautienos
2 slyviniai pomidorai, supjaustyti riekelėmis (Pomidorai)
1/8 šaukštelio juodųjų pipirų
Nedideliame dubenyje sumaišykite baziliką, aliejų ir actą; atidėkite.
Perpjaukite batoną pusiau išilgai. Šaukšto pagalba išgremžkite apatinę batono pusę, palikdami 1 cm storio dugną. Į įdubą įdėkite pusę sūrio, visą jautieną ir visus pomidorus. Ant viršaus supilkite baziliko mišinį; pabarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite likusį sūrį ir viršutinę batono pusę. Suvyniokite į foliją. Pervežkite šaldiklyje.
Įkaitinkite virš laužo ar nedengtame grilyje vidutinėje temperatūroje 20-25 minučių arba kol įkais, apversdami kas 5 minutės. Patiekdami supjaustykite į keturias arba šešias dalis.
QUOTE(toja @ 2004 06 09, 09:10)
o as valgaiu saslyka marinuota tik su svogunais. jiems reik kiek mesos tiek ir svogunu, tai jei 1kg mesos, tiek pat ir svogunu, pridedi visokiu prieskoniu, tada marinavo su santa marijos saslyku prieskoniais. taip paruosta laiko kelias paras 3-4, bet saslykas fantastiskas. ir dar as niekada nededu druskos, nes ji is mesos sultis istraukai. o si savaitgali valgem visteinos saslyka. slauneles supjausciau smulkiai, pridejau visokiu prieskoniu: vistienai, paukstienai, saslykam, keptai mesai ant groteliu ir majoneza, berods daumant yra panasus i pasta ar kaip jis ten vadinasi, tokiam indeli, kaip ketciupai buna, baltas indelis, palaikem puse dienos ir kepem ,labai sultingi skanus gavosi.
As saslyka gaminu panasiai, tik "marinuoju" trumpiau
1 kg mesos reikia smulkiai sutarkuoto 1 kg svoguno,papildau druskyte ir pipiriukais.
Laukiu 3 val. ir kepam!
Minksta, sultinga! (is skanumo gali ausis nuplesti)Cia vaiku pastebejimai...
O kaip mielos kulinarės kepsniam pjaustote mėsytę (ta prasme, daugiau išilgai raumens ar skersai raumens) taip pat ir su šašlykais - kaip kepimui veriater iešmą. Žinau, kad nuo to irgi labai pirklauso kepsnių ir šašlykų kokybė, bet va kaip reikia daryti nežinau.
Pati isbandziau - laaaaaaaabai skanu
KVAPNŪS ŠONKAULIUKAI SU VISKIU
1,5 kg šonkauliukų
1 pakuotė universalaus marinato Santa Maria
100 g medaus
50 g viskio
Šonkauliukus marinuokite 1 vai. ir kepkite lauko keptuve apie 20 min. Medų sumaišykite su viskiu ir tuo mišiniu aptepkite iškepusius šonkauliukus. Patiekite su bulvėmis ir salotomis.
KVAPNŪS ŠONKAULIUKAI SU VISKIU
1,5 kg šonkauliukų
1 pakuotė universalaus marinato Santa Maria
100 g medaus
50 g viskio
Šonkauliukus marinuokite 1 vai. ir kepkite lauko keptuve apie 20 min. Medų sumaišykite su viskiu ir tuo mišiniu aptepkite iškepusius šonkauliukus. Patiekite su bulvėmis ir salotomis.
ŽUVIES ŠAŠLYKAS
Jūros lydeka (gali būti ir kita stambi žuvis)
0,5 citrinos
200g rūkytų lašinių
2-3 pomidorai
2 svogūnai
druskos
Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, kepkite ant žarijų.
Jūros lydeka (gali būti ir kita stambi žuvis)
0,5 citrinos
200g rūkytų lašinių
2-3 pomidorai
2 svogūnai
druskos
Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, kepkite ant žarijų.