Neperskaiciau visos temeles, tai gal kur buvo receptukas, bet paklausiu: Iki parduotuveje buna sonkauliukai melyniu marinate. Ziauriai skanu, bet aisku, dar visokiu parduotuviniu nesamoniu turbut privaryta.. Vis neprisirusiu pati paeksperimentuoti. Gal kas bandete marinuoti mesyte su melynemis? Ko dar dedate i marinata?
Su mėlynėmis nesu nei valgiusi, nei mačiusi, būtų neblogai toks recepčiukas
Kadangi nesu virtuves eksperte, tai ir nepasiriztu pabandyti. Bet siaip parduotuviniai man tikrai skanus. Tik kai apkepa, atrodi kaip apdege, juodi, bet tai ne degesis o tiesiog del marinato.
Na jei kas bandet pacios marinuotis, pasidalinkit patirtim. Arba siaip gal kurios turit daugiau nuovokos gal galite patarti, ko dar reiktu melyniu marinatui
Na jei kas bandet pacios marinuotis, pasidalinkit patirtim. Arba siaip gal kurios turit daugiau nuovokos gal galite patarti, ko dar reiktu melyniu marinatui
QUOTE(harmonija... @ 2010 07 10, 12:58)
Pries savaite dariau siuo receptu, nu sekiau ir dejau visko kiek parasyta. Bet valgem 6 ir nei vienam nepatiko. Blogiausia skoni matyt duoda medus. Aisku, gal kiekvienam skirtingai gaunasi pagal ta pati recepta, bet tai ka padariau as mums nelabai
As pagal sita recepta jau ne pirma karta darau (tik vyno nepilu ir imbiero nededu), man paciai labai labai skanu ir kiti nesiskunde...skonio reikalas
si savaitgali vel darysim...niam niam...
QUOTE(alionuschka @ 2010 08 13, 18:06)
As pagal sita recepta jau ne pirma karta darau (tik vyno nepilu ir imbiero nededu), man paciai labai labai skanu ir kiti nesiskunde...skonio reikalas
si savaitgali vel darysim...niam niam...
si savaitgali vel darysim...niam niam...
Nu ar patiko si savaitgali?
Žiūrim video, gal kokių minčių pasisemsim...?
P.S. Jau ne pirmą kart tenka girdėti,kad druska į marinadą nededama (palaidu būdu)! Jos reik tik tiek,kad iš gausiai pjaustytų cibulių išleist sultis, kuriose mėsa ir marnuosis. (+) prieskoniai,aišku, kaip kas kokius mėgsta...
P.S. Jau ne pirmą kart tenka girdėti,kad druska į marinadą nededama (palaidu būdu)! Jos reik tik tiek,kad iš gausiai pjaustytų cibulių išleist sultis, kuriose mėsa ir marnuosis. (+) prieskoniai,aišku, kaip kas kokius mėgsta...
Dabar toli gražu ne kepsnių metas, bet...
Šią savaitę buvom tokiam keistam seminare. Vedė iš vokietijos atsibeldęs mokslinčius (tipo, profesorius). Apie sveiką maistą ir t.t., ir pan.
Kas mane sudomino ir ko nebuvau dar girdėjus - kad anksčiau lietuviai kepdavo "šašlykus" nė kiek ne prasčiau (logiškai mąstant, gi seniausi kepsniai ir turėjo būti ant laužo, ant kažko pamauti), nei gruzinai. Ir kad visi seniau iš Lietuvos į užsienius išvykę iešmą vadina "akstis" ir šašlyką kažkaip panašiai (bet ne akstinu O "akstinas" sakė būna tada, kai kas nors į užpakalį "akstimi" baksteli )
Taigi, gražus, senas lietuviškas žodis
Gal atgaivinam?
Šią savaitę buvom tokiam keistam seminare. Vedė iš vokietijos atsibeldęs mokslinčius (tipo, profesorius). Apie sveiką maistą ir t.t., ir pan.
Kas mane sudomino ir ko nebuvau dar girdėjus - kad anksčiau lietuviai kepdavo "šašlykus" nė kiek ne prasčiau (logiškai mąstant, gi seniausi kepsniai ir turėjo būti ant laužo, ant kažko pamauti), nei gruzinai. Ir kad visi seniau iš Lietuvos į užsienius išvykę iešmą vadina "akstis" ir šašlyką kažkaip panašiai (bet ne akstinu O "akstinas" sakė būna tada, kai kas nors į užpakalį "akstimi" baksteli )
Taigi, gražus, senas lietuviškas žodis
Gal atgaivinam?
Sveikos supermamos, norėjau paklausti kokį kiekį daržovių skaičiuojat vienam žmogui? Nes mėsytės tai apie 300 gramų gaunasi, o kaip su daržovėm?
QUOTE(Temza @ 2011 04 01, 22:53)
Sveikos supermamos, norėjau paklausti kokį kiekį daržovių skaičiuojat vienam žmogui? Nes mėsytės tai apie 300 gramų gaunasi, o kaip su daržovėm?
Gal 500 gr.?
Sveikos,
Ar esate kuri dariusi, marinavusi ir kepusi jaucio sirdies saslykus ? Turiu ir nezinau, ar gerai butu, ar iskeptu ir ar skanu... Kaip butu geriausia marinuoti? Tiktu citrinos sultys?
Ar esate kuri dariusi, marinavusi ir kepusi jaucio sirdies saslykus ? Turiu ir nezinau, ar gerai butu, ar iskeptu ir ar skanu... Kaip butu geriausia marinuoti? Tiktu citrinos sultys?
QUOTE(Tigriukė@ @ 2010 08 06, 00:21)
Labukas
Norėjau paklausti,straipsnio autorius siulo šašlykus marinuoti su armėniškais chorovačų prieskoniais [/color] Gal kas žino kokie tai prieskoniai,ar yra mūsų parduotuvese?
Sekmadieni mano gimtadienis,sugalvojau užmarinuoti šašlykus pagal šio straipsnio rekomendacijas,bet bijau kad nerasiu šiu prieskoniu Dar klausimėlis,gal kas kepdavo šašlykus orkaitėje,ar skaniai išeina? Suprantu kad gamtoje yra tam tikra aura,bet mes niekur nevažiuosim ,norim namie skaniai pavalgyti
Labanaktis
Norėjau paklausti,straipsnio autorius siulo šašlykus marinuoti su armėniškais chorovačų prieskoniais [/color] Gal kas žino kokie tai prieskoniai,ar yra mūsų parduotuvese?
Sekmadieni mano gimtadienis,sugalvojau užmarinuoti šašlykus pagal šio straipsnio rekomendacijas,bet bijau kad nerasiu šiu prieskoniu Dar klausimėlis,gal kas kepdavo šašlykus orkaitėje,ar skaniai išeina? Suprantu kad gamtoje yra tam tikra aura,bet mes niekur nevažiuosim ,norim namie skaniai pavalgyti
Labanaktis
Taigi rašo jų sudėtį: dž. bazilikas, dž. mėta, mata saldi raudona paprika, malti juodi pipirai, bandysiu ir aš taip užmarinuot savaitgaliui