Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(ewacka @ 2010 06 20, 14:01)
dar idejau pora saukstu majonezo tai paragavau, lyg ir visai nieko marinatas. svelnus toks.
o kai kepate saslykus, kuo nors papilate juos. kai kurie zinau alumi papila, kuo dar galima apipilti...?
Papildyta:
gal ir nera. bet paciu pasidaryti saslykai kaip ne kaip skanesni. ir labiau apsimoka, nes kai nusiperki kg mesos tai ir turi kg saslyko. o kai perki kg saslyko, tai i ta svori dar ir marinato svoris ieina....o ir marinatas gali buti senas, plius dar tie saslykai, mesos gabalai su ivairiausiom plevem blink.gif fuuu, as tai neperku. pati pasidarau, bent jau matau koki gabala mesos valgau, o ne atliekas kazkokias uzmarinuotas....
bent jau man atrodo, kad paciam darytis zymiai naudingiau visasi aspektais. nu tik laiko uzima, bet asmeniskai man tai nedaug. kokiu 20min marinatui paruost nu ir pamarinuoti palaikzti...


skaniausia alumi,jei negaila galima raudonu vynu irgi visai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Rigoleta @ 2010 06 10, 22:48)
Sveikos.Perskaiciau receptelius visus,radau gana idomiu,atrodo isbandzius buvau viska,bet pasirodo ne visai...,idesiu receptuka,kuri as daugiausia paskutini karta naudoju.Gal ingridientu ir nemazai,bet manau verta.Kas valge,tas prase receptelio.
Apie 1 kg minkštos kiaulienos mėsos (sprandinės, išpjovos).
Marinatui:
3 šaukštų sojų padažo,
5-6 šaukštų sauso raudonojo vyno,
2 geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų tarkuotos šviežio imbiero šaknies,
3 stambiai sutarkuotų svogūnų,
2 šaukštų medaus
5-6 susmulkintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų garstyčių,
druskos, maltų pipirų,
žalumynų (krapų, čiobrelių, raudonėlių, kalendrų ir pan. – pagal skonį).
Į dubenį sudėti visus marinatui skirtus produktus ir viską gerai sumaišyti.

Mėsą supjaustyti, užpilti paruoštu marinatu, sumaišyti, uždengti ir laikyti šaldytuve apie 4 val. arba per naktį.

Marinuotą mėsą verti ant aliejumi pateptų iešmų ir kepti grilyje arba ant žarijų.



Pries savaite dariau siuo receptu, nu sekiau ir dejau visko kiek parasyta. Bet valgem 6 ir nei vienam nepatiko. Blogiausia skoni matyt duoda medus. Aisku, gal kiekvienam skirtingai gaunasi pagal ta pati recepta, bet tai ka padariau as mums nelabai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(harmonija... @ 2010 07 10, 11:58)
Pries savaite dariau siuo receptu, nu sekiau ir dejau visko kiek parasyta. Bet valgem 6 ir nei vienam nepatiko. Blogiausia skoni matyt duoda medus. Aisku, gal kiekvienam skirtingai gaunasi pagal ta pati recepta, bet tai ka padariau as mums nelabai  verysad.gif


manau skoniai ne visu vienodi...,bet kiek kas dare nenusivyle,as si receptuka radau kazkokiame forume ir mes pagal ji kepam nuo pavasario ir vis dar neatsibosta.Siaip visada darau triju rusiu saslykus,eksperimentuoju:tomate,majoneze,sojoje,kaitalioju,bet su medumi visu buvo nubalsuota,kad saslykai skaniausi. smile.gif
Atsakyti
Perskaiciau visas zinutes, visus receptus ir savaitgali isbandziau toki varianta smile.gif kepiau bulves folijoje ant groteliu su svogunais, pievagrybiais ir rukyta sonine. buvo skanu - neriebu, labai kvapnu. tik bulve pradzioj reiktu apvirti, nes jei idedi zalia, tenka daug laukti, kol ji iskepa smile.gif dar buvo skanu kepti bulve su cukinija irgi folijoje ant groteliu. pameginkit, jei saslykai nusibodo, tikrai rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2010 07 12, 15:07)
...kepiau bulves folijoje ant groteliu su svogunais, pievagrybiais ir rukyta sonine. buvo skanu - neriebu, labai kvapnu. tik bulve pradzioj reiktu apvirti, nes jei idedi zalia, tenka daug laukti, kol ji iskepa smile.gif...

mes kai kepam bulves folijoj, tai dedam i zarijas, priklausomai nuo dydzio iskepa per 15-20 min
Atsakyti
Įdėsiu straipsnio, sulaužančio daugelio populiariausių šašlyko marinavimo receptų kanonus, ištrauką:

"Jei norite sveikai ir ilgai gyventi, kaip gyvena Kaukazo ilgaamžiai, jokio acto, alaus, vyno, majonezo, grietinės, kefyro, jogurto, garstyčių, pomidorų padažo ar parduotuvėse esamų krakmolinių kečupų ruošiant šišlikus dėti negalima, kaip negalima dėti ir parduotuvėse parduodamų „šašlykų“ prieskonių, (net jei jie yra pavadinti „natūraliais kaukaziškais“,- ten nerasite nė vienos žolelės, išaugusios Kaukazo kalnuose) - tai yra šišlikų gamybos profonacija, nes jie ne tik gadina mėsą, bet ir keptoje virš žarijų mėsoje atsiranda nepageidaujamų skoninių ir aromatinių savybių ir netgi vėžį sukeliančių koncerogenų.

Antra vertus, mėsos marinavimas pieno produktuose yra atsiradęs tų virėjų galvose, kurie nieko neskaito, nežino maisto produktų suderinamumo arba šišlikams gaminti naudoja ypatingai prastą galvijų mėsą. „Šašlykų“ marinavimas majoneze Lietuvoje atsirado kooperatyvų vystymosi pradžioje, kai reikėjo paslėpti dvėselienos, katienos arba šunienos, naudojamos pakelės „šašlykų“ kepsninėse, skonį ir dvoką. Šiandien majoneze arba kefyre „šašlykus“ marinuoja „gudrūs“ virėjai, norėdami paslėpti prastos mėsos kokybę, o „kečupuose“ tie, kurie „šašlykų“ gamybai naudoja mėsą „su kvapeliu“...
"

jei norit daugiau, skaitykit čia yra ir rekomendacijų kaip ir ką daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazira: 15 liepos 2010 - 12:17
Sveikos,
kiek daug receptų čia prirašė. Šiandien ruošiuosi marinuoti sprandinę su majonezu.
Tik nežinau ar praleidau skaitydama blush2.gif , bet neradau kiek reikia majonezo. Na pvz. 2 kg mėsos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2010 07 15, 15:33)
Sveikos, 
kiek daug receptų čia prirašė. Šiandien ruošiuosi marinuoti sprandinę su majonezu.
Tik nežinau ar praleidau skaitydama  blush2.gif , bet neradau kiek reikia majonezo. Na pvz. 2 kg mėsos. ax.gif


deciau is akies, kad viskas butu apsitepe, kaip salotose sakykim smile.gif
Atsakyti
Mano receptas:
mesyte (as dariau su versiena vienakarta ypatingai progai blush2.gif bet ir sprandine kiaulenos tinka irgi isbandziau)
rugpienis
suris su melynu pelesiu
garstycios
raudonieji serbentai
prieskoniai

suri, su garstyciom is serbentais sublenderiuoti iki vientisos mases, mesyte su prieskoniais isminkyti, tada uzpilti tuo padazu ir rugpieniu, man ziauriai skanu smile.gif
Atsakyti
Praejusia savaite knygyne radau nauja receptu knygele "Patiekalai ant grotelių" tongue.gif Knygeles kaina nedidele, receptai superiniai thumbup.gif ir lengvai paruosiami... kelis receptus jau ismeginau ir orkaiteje ir ant kepsnines smile.gif artimuosius nustebinau, o pati pasijutau tikra sefe smile.gif
siūlau ir jums išmeginti vieną iš receptukųsmile.gif

"Vištienos kebabas":

3-4 asmenims
Gaminimo trukmė 20 min.

700 g vištų krūtinėlių filė
250 g mėgstamų daržovių
1 šaukštelis raudonosios paprikos prieskonių
1 šaukštelis citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos
maltų juodųjų pipirų

Vištieną ir daržoves supjaustykite stambesniais kubeliais. Verkite 1 gabaliuką vištienos, po to vieną gabaliuką daržovės ir t. t. Pagardinkite raudonąja paprika, druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Abi puses kepkite po 6 minutes. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2010 07 12, 14:07)
Perskaiciau visas zinutes, visus receptus ir savaitgali isbandziau toki varianta smile.gif kepiau bulves folijoje ant groteliu su svogunais, pievagrybiais ir rukyta sonine. buvo skanu - neriebu, labai kvapnu. tik bulve pradzioj reiktu apvirti, nes jei idedi zalia, tenka daug laukti, kol ji iskepa smile.gif dar buvo skanu kepti bulve su cukinija irgi folijoje ant groteliu. pameginkit, jei saslykai nusibodo, tikrai rekomenduoju smile.gif


papasakokit plačiau apie tas bulves labai jau viliojančiai skamba... bet net neisivaizduoju kaip viska padaryt blush2.gif bulve reikia prapjaut ir det ten svogunus su pievagrybiais ar kaip o kaip su prieskoniais??tos bulvės kaip suprantu turi buti gerai išplautos ir su lupenom?? sekmadieni planuojam gamtoj šašlus bet patiko ir šita mintis labai ..prašau plačiau gal kas nors.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2010 07 15, 13:16)
Įdėsiu straipsnio, sulaužančio daugelio populiariausių šašlyko marinavimo receptų kanonus, ištrauką:

"Jei norite sveikai ir ilgai gyventi, kaip gyvena Kaukazo ilgaamžiai, jokio acto, alaus, vyno, majonezo, grietinės, kefyro, jogurto, garstyčių, pomidorų padažo ar parduotuvėse esamų krakmolinių kečupų ruošiant šišlikus dėti negalima, kaip negalima dėti ir parduotuvėse parduodamų „šašlykų“ prieskonių, (net jei jie yra pavadinti „natūraliais kaukaziškais“,- ten nerasite nė vienos žolelės, išaugusios Kaukazo kalnuose) - tai yra šišlikų gamybos profonacija, nes jie ne tik gadina mėsą, bet ir keptoje virš žarijų mėsoje atsiranda nepageidaujamų skoninių ir aromatinių savybių ir netgi vėžį sukeliančių koncerogenų.


Labukas mirksiukas.gif
Norėjau paklausti,straipsnio autorius siulo šašlykus marinuoti su armėniškais chorovačų prieskoniais g.gif blink.gif Gal kas žino kokie tai prieskoniai,ar yra mūsų parduotuvese?
Sekmadieni mano gimtadienis,sugalvojau užmarinuoti šašlykus pagal šio straipsnio rekomendacijas,bet bijau kad nerasiu šiu prieskoniu doh.gif Dar klausimėlis,gal kas kepdavo šašlykus orkaitėje,ar skaniai išeina? Suprantu kad gamtoje yra tam tikra aura,bet mes niekur nevažiuosim ,norim namie skaniai pavalgyti essen.gif
Labanaktis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tėtsi: 05 rugpjūčio 2010 - 23:22