labadien. pasakykit, prašau, kiek maždaug kainuoja kilogramas jau gatavų, užmarinuotų šašlykų?
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2010 06 18, 20:48)
labadien. pasakykit, prašau, kiek maždaug kainuoja kilogramas jau gatavų, užmarinuotų šašlykų?
jei is kumpio tai apie 15lt jei sprandine apie 18-22lt
o kokie skaniausi, geriausiai iškepa? atleiskit, labai žalia aš ant tų visų gaminimų. tikriausiai pačiai marinuotis pigiau. dabar paaiškinkit man, visiškai naujokei kulinarijos srityje:
na tarkim nusiperku aš sprandinę. tai jinai ten mėsos gabalas? kaip man ją supjaustyt? šašlykų forma? sakykim, supjaustau, viskas pavyksta. marinuot kaip? esmė: reikia paprasto (be jokių pričindasų) recepto, pačio nesudėtingiausio. dar vienas dalykas- laiko stygius. jei marinuot galėčiau tik kokias dvi valandas, kaip tada?
ai, beje, kiek tada kainuotų kg sprandinės?
noriu pigaus, paprasto, greitai pasiruošiančio šašlykų recepto.
gelbėkit, mamos, vaiką, kuris žengia pirmuosius žingsnius maisto gaminimo pasaulyje.
ai, dar paskaitinėjau temą, tai vėl iškilo klausimas: na, apvolioju tą mėsytę supjaustytą visame marinate, tai po visko ją palikt tame inde uždengus ir laukt? šaldytuve ar kambary?
na tarkim nusiperku aš sprandinę. tai jinai ten mėsos gabalas? kaip man ją supjaustyt? šašlykų forma? sakykim, supjaustau, viskas pavyksta. marinuot kaip? esmė: reikia paprasto (be jokių pričindasų) recepto, pačio nesudėtingiausio. dar vienas dalykas- laiko stygius. jei marinuot galėčiau tik kokias dvi valandas, kaip tada?
ai, beje, kiek tada kainuotų kg sprandinės?
noriu pigaus, paprasto, greitai pasiruošiančio šašlykų recepto.
gelbėkit, mamos, vaiką, kuris žengia pirmuosius žingsnius maisto gaminimo pasaulyje.
ai, dar paskaitinėjau temą, tai vėl iškilo klausimas: na, apvolioju tą mėsytę supjaustytą visame marinate, tai po visko ją palikt tame inde uždengus ir laukt? šaldytuve ar kambary?
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2010 06 18, 21:07)
o kokie skaniausi, geriausiai iškepa? atleiskit, labai žalia aš ant tų visų gaminimų. tikriausiai pačiai marinuotis pigiau. dabar paaiškinkit man, visiškai naujokei kulinarijos srityje:
na tarkim nusiperku aš sprandinę. tai jinai ten mėsos gabalas? kaip man ją supjaustyt? šašlykų forma? sakykim, supjaustau, viskas pavyksta. marinuot kaip? esmė: reikia paprasto (be jokių pričindasų) recepto, pačio nesudėtingiausio. dar vienas dalykas- laiko stygius. jei marinuot galėčiau tik kokias dvi valandas, kaip tada?
ai, beje, kiek tada kainuotų kg sprandinės?
noriu pigaus, paprasto, greitai pasiruošiančio šašlykų recepto.
gelbėkit, mamos, vaiką, kuris žengia pirmuosius žingsnius maisto gaminimo pasaulyje.
ai, dar paskaitinėjau temą, tai vėl iškilo klausimas: na, apvolioju tą mėsytę supjaustytą visame marinate, tai po visko ją palikt tame inde uždengus ir laukt? šaldytuve ar kambary?
na tarkim nusiperku aš sprandinę. tai jinai ten mėsos gabalas? kaip man ją supjaustyt? šašlykų forma? sakykim, supjaustau, viskas pavyksta. marinuot kaip? esmė: reikia paprasto (be jokių pričindasų) recepto, pačio nesudėtingiausio. dar vienas dalykas- laiko stygius. jei marinuot galėčiau tik kokias dvi valandas, kaip tada?
ai, beje, kiek tada kainuotų kg sprandinės?
noriu pigaus, paprasto, greitai pasiruošiančio šašlykų recepto.
gelbėkit, mamos, vaiką, kuris žengia pirmuosius žingsnius maisto gaminimo pasaulyje.
ai, dar paskaitinėjau temą, tai vėl iškilo klausimas: na, apvolioju tą mėsytę supjaustytą visame marinate, tai po visko ją palikt tame inde uždengus ir laukt? šaldytuve ar kambary?
niu sprandine skaitoma geriausia mesyte ir dar ispjova.
jei nori greitai, tai yra pirkti tokie KOTANY prieskoniai saslykams (o gal marinatas ) kitoj pokelio pusej yra parasytas receptas. kiek esu darius "ant greito" tai visada labai gerai iseidavo. ten dedasi nemazai svogunu ir citrina, viska sumaisai ir palieki bent valandziukei
o su majonezu greit išsimarinuoja? kažkaip galvoju, gal verta bandyt arba majonezinį variantą, arba užpilt mineraliniu. kuriuo atveju greičiau būtų? o priedai( prieskoniai, svogūnai) visu eina tie patys.
beje, marinuočiau pati tik taupumo sumetimais, jei gautųsi pigiau nei pirkt gatavus. tad kiek kg sprandinės kainuoja?
beje, marinuočiau pati tik taupumo sumetimais, jei gautųsi pigiau nei pirkt gatavus. tad kiek kg sprandinės kainuoja?
ai, tada nedidelis skirtumas ar pirkt mėsą, ar šašlyką. ačiū.
QUOTE(Rigoleta @ 2010 06 10, 21:48)
Sveikos.Perskaiciau receptelius visus,radau gana idomiu,atrodo isbandzius buvau viska,bet pasirodo ne visai...,idesiu receptuka,kuri as daugiausia paskutini karta naudoju.Gal ingridientu ir nemazai,bet manau verta.Kas valge,tas prase receptelio.
Apie 1 kg minkštos kiaulienos mėsos (sprandinės, išpjovos).
Marinatui:
3 šaukštų sojų padažo,
5-6 šaukštų sauso raudonojo vyno,
2 geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų tarkuotos šviežio imbiero šaknies,
3 stambiai sutarkuotų svogūnų,
2 šaukštų medaus
5-6 susmulkintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų garstyčių,
druskos, maltų pipirų,
žalumynų (krapų, čiobrelių, raudonėlių, kalendrų ir pan. pagal skonį).
Į dubenį sudėti visus marinatui skirtus produktus ir viską gerai sumaišyti.
Mėsą supjaustyti, užpilti paruoštu marinatu, sumaišyti, uždengti ir laikyti šaldytuve apie 4 val. arba per naktį.
Marinuotą mėsą verti ant aliejumi pateptų iešmų ir kepti grilyje arba ant žarijų.
Apie 1 kg minkštos kiaulienos mėsos (sprandinės, išpjovos).
Marinatui:
3 šaukštų sojų padažo,
5-6 šaukštų sauso raudonojo vyno,
2 geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų tarkuotos šviežio imbiero šaknies,
3 stambiai sutarkuotų svogūnų,
2 šaukštų medaus
5-6 susmulkintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų garstyčių,
druskos, maltų pipirų,
žalumynų (krapų, čiobrelių, raudonėlių, kalendrų ir pan. pagal skonį).
Į dubenį sudėti visus marinatui skirtus produktus ir viską gerai sumaišyti.
Mėsą supjaustyti, užpilti paruoštu marinatu, sumaišyti, uždengti ir laikyti šaldytuve apie 4 val. arba per naktį.
Marinuotą mėsą verti ant aliejumi pateptų iešmų ir kepti grilyje arba ant žarijų.
Vakar kolegų teismų buvo atiduoti šašlykai užmarinuoti šiuo marinatu Kažkaip įdomu ir nedrąsu buvo, nes tokio sudėtingo varianto neesu darius Na bet buvo išgirti, o ir man pačiai labai patiko Noriu padėkoti autorei
Papildyta:
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2010 06 18, 22:17)
ai, tada nedidelis skirtumas ar pirkt mėsą, ar šašlyką. ačiū.
šiaip aš perku sprandinę Vilniuje po 15 lt/kg, o kumpio šašlykas ten kainuoja 12 lt/kg.
Bet ar pirkt mėsą ar šašlyką yra skirtumas. Pirkdama kilogramą sprandinės, Jūs ir gausit kilogramą mėsos, o pirkdama kilogramą jau padaryto šašlyko, mėsos gausit tikrai mažiau, nes didelę dalį svorio ten sudaro marinatas iš neaišku kokių priedų
QUOTE(Spurgitta @ 2010 06 19, 08:09)
Vakar kolegų teismų buvo atiduoti šašlykai užmarinuoti šiuo marinatu Kažkaip įdomu ir nedrąsu buvo, nes tokio sudėtingo varianto neesu darius Na bet buvo išgirti, o ir man pačiai labai patiko Noriu padėkoti autorei
Papildyta:
šiaip aš perku sprandinę Vilniuje po 15 lt/kg, o kumpio šašlykas ten kainuoja 12 lt/kg.
Bet ar pirkt mėsą ar šašlyką yra skirtumas. Pirkdama kilogramą sprandinės, Jūs ir gausit kilogramą mėsos, o pirkdama kilogramą jau padaryto šašlyko, mėsos gausit tikrai mažiau, nes didelę dalį svorio ten sudaro marinatas iš neaišku kokių priedų
Papildyta:
šiaip aš perku sprandinę Vilniuje po 15 lt/kg, o kumpio šašlykas ten kainuoja 12 lt/kg.
Bet ar pirkt mėsą ar šašlyką yra skirtumas. Pirkdama kilogramą sprandinės, Jūs ir gausit kilogramą mėsos, o pirkdama kilogramą jau padaryto šašlyko, mėsos gausit tikrai mažiau, nes didelę dalį svorio ten sudaro marinatas iš neaišku kokių priedų
Smagu girdet,kad patiko Megstu eksperimentuot su maistu,tai ir su saslykais isbandau tokiu variantu,kurie sauna i galva,buna kartais,kad ir nelabai eksperimentas pavyksta,o buna,kad visai neblogai.
Ir pridesiu dar viena recepteli
Kalakutienos saslykas
Kalakutienos krutinele supjaustau nemazais gabaleliais.Imu apelsinu,supjaustau storais griezineliais,isspaudziu lengvai,ir sudedu i supjautyta kalakutiena,beriu gana daug kario ir tada mesyte gerai ismaigau,pilu majonezo,ismaisau viska ir per nakti i saldytuva.Skanaus
na as siandien ir marinuoju saslykus marinata dariau is tu produktu, kas buvo namie: saslyku prieskoniai, druska, pipirai, acto truputi ipyliau, vandens, ipjausciau nemazai svogunu, siek tiek paprikos, isspaudziau apelsino sulciu (apelsinas labai saldus) ir aliejaus ipyliau ir pora lauro lapeliu idejau. ziuresiu kas gausis. labai bijau o sakykit, acto kai ipyli, juk rugstumo truputi jausti turime....?nes bijau, kad bus labai rugstus....
QUOTE(ewacka @ 2010 06 20, 11:36)
na as siandien ir marinuoju saslykus marinata dariau is tu produktu, kas buvo namie: saslyku prieskoniai, druska, pipirai, acto truputi ipyliau, vandens, ipjausciau nemazai svogunu, siek tiek paprikos, isspaudziau apelsino sulciu (apelsinas labai saldus) ir aliejaus ipyliau ir pora lauro lapeliu idejau. ziuresiu kas gausis. labai bijau o sakykit, acto kai ipyli, juk rugstumo truputi jausti turime....?nes bijau, kad bus labai rugstus....
As,tai isspaudziu geriau citrinu sulciu,bet jei neesu ju nusipirkus,tai retai kada,bet dedu acta,marinata visada paragauju(trupuciuka, ant pirsto galo),jis turi but sadziarugstis,jei atrodo,kad jaucias vien actas,ar labai rugstu,dedu cukraus,dar geriau skysto medaus.
dar idejau pora saukstu majonezo tai paragavau, lyg ir visai nieko marinatas. svelnus toks.
o kai kepate saslykus, kuo nors papilate juos. kai kurie zinau alumi papila, kuo dar galima apipilti...?
Papildyta:
gal ir nera. bet paciu pasidaryti saslykai kaip ne kaip skanesni. ir labiau apsimoka, nes kai nusiperki kg mesos tai ir turi kg saslyko. o kai perki kg saslyko, tai i ta svori dar ir marinato svoris ieina....o ir marinatas gali buti senas, plius dar tie saslykai, mesos gabalai su ivairiausiom plevem fuuu, as tai neperku. pati pasidarau, bent jau matau koki gabala mesos valgau, o ne atliekas kazkokias uzmarinuotas....
bent jau man atrodo, kad paciam darytis zymiai naudingiau visasi aspektais. nu tik laiko uzima, bet asmeniskai man tai nedaug. kokiu 20min marinatui paruost nu ir pamarinuoti palaikzti...
o kai kepate saslykus, kuo nors papilate juos. kai kurie zinau alumi papila, kuo dar galima apipilti...?
Papildyta:
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2010 06 18, 21:17)
ai, tada nedidelis skirtumas ar pirkt mėsą, ar šašlyką. ačiū.
gal ir nera. bet paciu pasidaryti saslykai kaip ne kaip skanesni. ir labiau apsimoka, nes kai nusiperki kg mesos tai ir turi kg saslyko. o kai perki kg saslyko, tai i ta svori dar ir marinato svoris ieina....o ir marinatas gali buti senas, plius dar tie saslykai, mesos gabalai su ivairiausiom plevem fuuu, as tai neperku. pati pasidarau, bent jau matau koki gabala mesos valgau, o ne atliekas kazkokias uzmarinuotas....
bent jau man atrodo, kad paciam darytis zymiai naudingiau visasi aspektais. nu tik laiko uzima, bet asmeniskai man tai nedaug. kokiu 20min marinatui paruost nu ir pamarinuoti palaikzti...