Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

Sveikos,

siek tiek per daug mesos uzsipirkom doh.gif tai susiruosiau uzmarinuoti saslykus. Tik pirma karta tai darysiu, tai man iskilo klausimas, ar nesuges jie per 4 dienas saldytuve marinuoti su actu (zadu det 4 saukstus ant kokiu 1,2kg)? nes anksciau suvalgyt galimybiu nebus :/
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 05 27, 14:30)
Sveikos,

siek tiek per daug mesos uzsipirkom  doh.gif  tai susiruosiau uzmarinuoti saslykus. Tik pirma karta tai darysiu, tai man iskilo klausimas, ar nesuges jie per 4 dienas saldytuve marinuoti su actu (zadu det 4 saukstus ant kokiu 1,2kg)? nes anksciau suvalgyt galimybiu nebus :/

Saldytuve keturias dienas tikrai isstoves mirksiukas.gif .Tik ipilk aliejaus,jis naturalus konservantas ir mesyte tuo paciu paminkstins.
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2010 05 27, 22:16)
Saldytuve keturias dienas tikrai isstoves  mirksiukas.gif .Tik ipilk aliejaus,jis naturalus konservantas ir mesyte tuo paciu paminkstins.

Taip reikia aliejau įpilti,tikrai paminkštės thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.Perskaiciau receptelius visus,radau gana idomiu,atrodo isbandzius buvau viska,bet pasirodo ne visai...,idesiu receptuka,kuri as daugiausia paskutini karta naudoju.Gal ingridientu ir nemazai,bet manau verta.Kas valge,tas prase receptelio.


Apie 1 kg minkštos kiaulienos mėsos (sprandinės, išpjovos).
Marinatui:
3 šaukštų sojų padažo,
5-6 šaukštų sauso raudonojo vyno,
2 geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų tarkuotos šviežio imbiero šaknies,
3 stambiai sutarkuotų svogūnų,
2 šaukštų medaus
5-6 susmulkintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų garstyčių,
druskos, maltų pipirų,
žalumynų (krapų, čiobrelių, raudonėlių, kalendrų ir pan. – pagal skonį).
Į dubenį sudėti visus marinatui skirtus produktus ir viską gerai sumaišyti.

Mėsą supjaustyti, užpilti paruoštu marinatu, sumaišyti, uždengti ir laikyti šaldytuve apie 4 val. arba per naktį.

Marinuotą mėsą verti ant aliejumi pateptų iešmų ir kepti grilyje arba ant žarijų.



Atsakyti
QUOTE(bobute369 @ 2010 05 25, 22:44)
Idomiai čia dauguma marinuoja su mineralke, ketčupu ir majonezu, actu. Mineralkė manau tik dėl sūrumo, o marinavimas su ketčupu, majonezu ir actu atėjo ir rusų laikų. Tokiu būdu paslėpdavo pašvinkusią mėsą. Atstas užmuša betkokį skonį ir lieka sausas, rūgštus mėsgalis be jokios maistinės vertės.
Įmesiu seną armėnišką receptėlį, skirtas 5 kg mėsos. Tinka ir veršio kumpiui, paukštienai ir kt.
5 kg sprando, 1 kg svogūnų galvų, 1 arb.š. juodųjų pipirų, 1 arb.š. čili arba kajeno pipirų, 1 arb.š. baziliko, drusko pagal skonį. Svogūnas nulupamas, supjaustomas griežinėliais ir sumaišomas su mėsos gabalais ir prieskoniais, laikyti 1-3 paras. Viskas, kuo ilgiau marinuojasi tuo minkštesnė mėsa ir geresnis skonis.  Galima paimprovizuoti pridedant aliejaus ir kitokių NATŪRALIŲ  prieskonių. Jokiu būdu nedėkit minkštiklių ir visokių prieskonių su E.  Visu išgirtieji Santa marija mišiniai taip pat pripildyti visokių E skonio aromatų ir t.t. Reikia skaityti etiketes ir galvoti ką dedam į pilvą, nes vėliau teks galvoti kokias piliules pirkti.

smile.gif  smile.gif  smile.gif

mes marinaujam panašiai, tik supjaustom mėsą, laaaaabai daug svogūnų (svogūnus galima supjaustyt pirma, tada ranka suspaudyt, kad išsiskirtų sultys, nes mėsa tose jų sultyse ir marinuojasi). ir paliekam kelioms valandoms. prieš kepant užberiam druskos ir pipirų. viską sumaišom ir ant iešmo. nieko nėr skaniau wub.gif
Atsakyti
Siūlau vištienos tokį neblogą receptuką.
jam reikės:
čili pipiriukai{nepadauginkite}
česnakas,
imbieras,
vynas,
apelsinų sultys,
sojos padažiuko,
Sudedame vštieną ir marinuojame.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 15, 11:40)
Siūlau vištienos tokį neblogą receptuką.


bent apytiksliu proporciju nebus? Vynas koks - baltas, raudonas (siaip manau, kad raudonas...), sultys naturalios ar is pakelio?
Atsakyti
1 kg kiaulienos sprandinės
1 didelis svogūnas
1 citrina
0,5 stiklinės pomidorų padažo
1 v.š. medaus
2 v.š. aliejaus
1 stiklinės vandens
druskos
juodųjų pipirų
raudonųjų aitriųjų paprikų

Sprandinę supjaustyti stambokais gabalais. Svogūnus, citrinas supjaustyti griežinėliais ir, truputėlį pamaigant, sudėti ant mėsos gabaliukų. Supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius, druską, medų, aliejų. Viską permaišyti. Užpilti vandens ir dar kartą permaišyti. Laikyti parą ne šaldytuve. Kepti virš žarijų.Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
gal zinote kas nors kiek kg sprandines reikia 4 asmenims šašlykams? 1kg gal maža?
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2010 06 17, 16:29)
gal zinote kas nors kiek kg sprandines reikia 4 asmenims šašlykams? 1kg gal maža?

kazkur esu girdejus, kad porcija yra 300gr zalios mesos. tai 4asmenim mazdaug 1,2kg
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 06 17, 19:14)
kazkur esu girdejus, kad porcija yra 300gr zalios mesos. tai 4asmenim mazdaug 1,2kg


lotuliukas.gif Kokios dideles porcijos, as sakiciuoju 150-200 g. zmogui. Juk dar garnyras buna, salotos ryziai smile.gif Kazin kaip jausciausi suvartojus biggrin.gif 300 g. mesos su garnyrais smile.gif Zalia mesa iskepusi tikrai labai daug svorio nepraranda smile.gif
Va radau technologinese kortelese, kad svorio pokytis buna apie 30-50 g., bet reiktu atsizvelgti i tai, kad dar marinuojasi ir prisigeria skysciu... smile.gif
As taip manyciau, bet kiekvieno valgymo iprociai skirtingi, kitas gal ir 500 g, sugeba suvalgyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 18 birželio 2010 - 10:55
QUOTE(AkvileZ @ 2010 06 18, 11:52)
lotuliukas.gif  Kokios dideles porcijos, as sakiciuoju 150-200 g. zmogui. Juk dar garnyras buna, salotos ryziai  smile.gif  Kazin kaip jausciausi suvartojus  biggrin.gif  300 g. mesos su garnyrais smile.gif Zalia mesa iskepusi tikrai labai daug svorio nepraranda  smile.gif
Va radau technologinese kortelese, kad svorio pokytis buna apie 30-50 g., bet reiktu atsizvelgti i tai, kad dar marinuojasi ir prisigeria skysciu...  smile.gif
As taip manyciau, bet kiekvieno valgymo iprociai skirtingi, kitas gal ir 500 g, sugeba suvalgyti smile.gif

as skaiciuoju, kad nepritruktu wink.gif vieni gal maziau, kiti daugiau suvalgys, o gamtoj prie alucio tai tikrai daugiau susivartoja wink.gif
kaip pvz galiu pasakyti. pirkau jau padarytu saslyku pardej. i kibiriuka tilpo apie 1,2kg. as juos kepiau orkaitej. man isejo 4iesmeliai mediniai. valgem 3zmones. tikrai nesijauciau persivalgius ax.gif
Atsakyti