Sveikos,
siek tiek per daug mesos uzsipirkom tai susiruosiau uzmarinuoti saslykus. Tik pirma karta tai darysiu, tai man iskilo klausimas, ar nesuges jie per 4 dienas saldytuve marinuoti su actu (zadu det 4 saukstus ant kokiu 1,2kg)? nes anksciau suvalgyt galimybiu nebus :/
QUOTE(orienturiste @ 2010 05 27, 14:30)
Sveikos,
siek tiek per daug mesos uzsipirkom tai susiruosiau uzmarinuoti saslykus. Tik pirma karta tai darysiu, tai man iskilo klausimas, ar nesuges jie per 4 dienas saldytuve marinuoti su actu (zadu det 4 saukstus ant kokiu 1,2kg)? nes anksciau suvalgyt galimybiu nebus :/
siek tiek per daug mesos uzsipirkom tai susiruosiau uzmarinuoti saslykus. Tik pirma karta tai darysiu, tai man iskilo klausimas, ar nesuges jie per 4 dienas saldytuve marinuoti su actu (zadu det 4 saukstus ant kokiu 1,2kg)? nes anksciau suvalgyt galimybiu nebus :/
Saldytuve keturias dienas tikrai isstoves .Tik ipilk aliejaus,jis naturalus konservantas ir mesyte tuo paciu paminkstins.
QUOTE(Neryte @ 2010 05 27, 22:16)
Saldytuve keturias dienas tikrai isstoves .Tik ipilk aliejaus,jis naturalus konservantas ir mesyte tuo paciu paminkstins.
Taip reikia aliejau įpilti,tikrai paminkštės
Sveikos.Perskaiciau receptelius visus,radau gana idomiu,atrodo isbandzius buvau viska,bet pasirodo ne visai...,idesiu receptuka,kuri as daugiausia paskutini karta naudoju.Gal ingridientu ir nemazai,bet manau verta.Kas valge,tas prase receptelio.
Apie 1 kg minkštos kiaulienos mėsos (sprandinės, išpjovos).
Marinatui:
3 šaukštų sojų padažo,
5-6 šaukštų sauso raudonojo vyno,
2 geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų tarkuotos šviežio imbiero šaknies,
3 stambiai sutarkuotų svogūnų,
2 šaukštų medaus
5-6 susmulkintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų garstyčių,
druskos, maltų pipirų,
žalumynų (krapų, čiobrelių, raudonėlių, kalendrų ir pan. pagal skonį).
Į dubenį sudėti visus marinatui skirtus produktus ir viską gerai sumaišyti.
Mėsą supjaustyti, užpilti paruoštu marinatu, sumaišyti, uždengti ir laikyti šaldytuve apie 4 val. arba per naktį.
Marinuotą mėsą verti ant aliejumi pateptų iešmų ir kepti grilyje arba ant žarijų.
Apie 1 kg minkštos kiaulienos mėsos (sprandinės, išpjovos).
Marinatui:
3 šaukštų sojų padažo,
5-6 šaukštų sauso raudonojo vyno,
2 geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų tarkuotos šviežio imbiero šaknies,
3 stambiai sutarkuotų svogūnų,
2 šaukštų medaus
5-6 susmulkintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų garstyčių,
druskos, maltų pipirų,
žalumynų (krapų, čiobrelių, raudonėlių, kalendrų ir pan. pagal skonį).
Į dubenį sudėti visus marinatui skirtus produktus ir viską gerai sumaišyti.
Mėsą supjaustyti, užpilti paruoštu marinatu, sumaišyti, uždengti ir laikyti šaldytuve apie 4 val. arba per naktį.
Marinuotą mėsą verti ant aliejumi pateptų iešmų ir kepti grilyje arba ant žarijų.
QUOTE(bobute369 @ 2010 05 25, 22:44)
Idomiai čia dauguma marinuoja su mineralke, ketčupu ir majonezu, actu. Mineralkė manau tik dėl sūrumo, o marinavimas su ketčupu, majonezu ir actu atėjo ir rusų laikų. Tokiu būdu paslėpdavo pašvinkusią mėsą. Atstas užmuša betkokį skonį ir lieka sausas, rūgštus mėsgalis be jokios maistinės vertės.
Įmesiu seną armėnišką receptėlį, skirtas 5 kg mėsos. Tinka ir veršio kumpiui, paukštienai ir kt.
5 kg sprando, 1 kg svogūnų galvų, 1 arb.š. juodųjų pipirų, 1 arb.š. čili arba kajeno pipirų, 1 arb.š. baziliko, drusko pagal skonį. Svogūnas nulupamas, supjaustomas griežinėliais ir sumaišomas su mėsos gabalais ir prieskoniais, laikyti 1-3 paras. Viskas, kuo ilgiau marinuojasi tuo minkštesnė mėsa ir geresnis skonis. Galima paimprovizuoti pridedant aliejaus ir kitokių NATŪRALIŲ prieskonių. Jokiu būdu nedėkit minkštiklių ir visokių prieskonių su E. Visu išgirtieji Santa marija mišiniai taip pat pripildyti visokių E skonio aromatų ir t.t. Reikia skaityti etiketes ir galvoti ką dedam į pilvą, nes vėliau teks galvoti kokias piliules pirkti.
Įmesiu seną armėnišką receptėlį, skirtas 5 kg mėsos. Tinka ir veršio kumpiui, paukštienai ir kt.
5 kg sprando, 1 kg svogūnų galvų, 1 arb.š. juodųjų pipirų, 1 arb.š. čili arba kajeno pipirų, 1 arb.š. baziliko, drusko pagal skonį. Svogūnas nulupamas, supjaustomas griežinėliais ir sumaišomas su mėsos gabalais ir prieskoniais, laikyti 1-3 paras. Viskas, kuo ilgiau marinuojasi tuo minkštesnė mėsa ir geresnis skonis. Galima paimprovizuoti pridedant aliejaus ir kitokių NATŪRALIŲ prieskonių. Jokiu būdu nedėkit minkštiklių ir visokių prieskonių su E. Visu išgirtieji Santa marija mišiniai taip pat pripildyti visokių E skonio aromatų ir t.t. Reikia skaityti etiketes ir galvoti ką dedam į pilvą, nes vėliau teks galvoti kokias piliules pirkti.
mes marinaujam panašiai, tik supjaustom mėsą, laaaaabai daug svogūnų (svogūnus galima supjaustyt pirma, tada ranka suspaudyt, kad išsiskirtų sultys, nes mėsa tose jų sultyse ir marinuojasi). ir paliekam kelioms valandoms. prieš kepant užberiam druskos ir pipirų. viską sumaišom ir ant iešmo. nieko nėr skaniau
Siūlau vištienos tokį neblogą receptuką.
jam reikės:
čili pipiriukai{nepadauginkite}
česnakas,
imbieras,
vynas,
apelsinų sultys,
sojos padažiuko,
Sudedame vštieną ir marinuojame.
jam reikės:
čili pipiriukai{nepadauginkite}
česnakas,
imbieras,
vynas,
apelsinų sultys,
sojos padažiuko,
Sudedame vštieną ir marinuojame.
QUOTE(regna @ 2010 06 15, 11:40)
Siūlau vištienos tokį neblogą receptuką.
bent apytiksliu proporciju nebus? Vynas koks - baltas, raudonas (siaip manau, kad raudonas...), sultys naturalios ar is pakelio?
1 kg kiaulienos sprandinės
1 didelis svogūnas
1 citrina
0,5 stiklinės pomidorų padažo
1 v.š. medaus
2 v.š. aliejaus
1 stiklinės vandens
druskos
juodųjų pipirų
raudonųjų aitriųjų paprikų
Sprandinę supjaustyti stambokais gabalais. Svogūnus, citrinas supjaustyti griežinėliais ir, truputėlį pamaigant, sudėti ant mėsos gabaliukų. Supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius, druską, medų, aliejų. Viską permaišyti. Užpilti vandens ir dar kartą permaišyti. Laikyti parą ne šaldytuve. Kepti virš žarijų.Skanaus
1 didelis svogūnas
1 citrina
0,5 stiklinės pomidorų padažo
1 v.š. medaus
2 v.š. aliejaus
1 stiklinės vandens
druskos
juodųjų pipirų
raudonųjų aitriųjų paprikų
Sprandinę supjaustyti stambokais gabalais. Svogūnus, citrinas supjaustyti griežinėliais ir, truputėlį pamaigant, sudėti ant mėsos gabaliukų. Supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius, druską, medų, aliejų. Viską permaišyti. Užpilti vandens ir dar kartą permaišyti. Laikyti parą ne šaldytuve. Kepti virš žarijų.Skanaus
gal zinote kas nors kiek kg sprandines reikia 4 asmenims šašlykams? 1kg gal maža?
QUOTE(letuciukas @ 2010 06 17, 16:29)
gal zinote kas nors kiek kg sprandines reikia 4 asmenims šašlykams? 1kg gal maža?
kazkur esu girdejus, kad porcija yra 300gr zalios mesos. tai 4asmenim mazdaug 1,2kg
QUOTE(vassara @ 2010 06 17, 19:14)
kazkur esu girdejus, kad porcija yra 300gr zalios mesos. tai 4asmenim mazdaug 1,2kg
Kokios dideles porcijos, as sakiciuoju 150-200 g. zmogui. Juk dar garnyras buna, salotos ryziai Kazin kaip jausciausi suvartojus 300 g. mesos su garnyrais Zalia mesa iskepusi tikrai labai daug svorio nepraranda
Va radau technologinese kortelese, kad svorio pokytis buna apie 30-50 g., bet reiktu atsizvelgti i tai, kad dar marinuojasi ir prisigeria skysciu...
As taip manyciau, bet kiekvieno valgymo iprociai skirtingi, kitas gal ir 500 g, sugeba suvalgyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 06 18, 11:52)
Kokios dideles porcijos, as sakiciuoju 150-200 g. zmogui. Juk dar garnyras buna, salotos ryziai Kazin kaip jausciausi suvartojus 300 g. mesos su garnyrais Zalia mesa iskepusi tikrai labai daug svorio nepraranda
Va radau technologinese kortelese, kad svorio pokytis buna apie 30-50 g., bet reiktu atsizvelgti i tai, kad dar marinuojasi ir prisigeria skysciu...
As taip manyciau, bet kiekvieno valgymo iprociai skirtingi, kitas gal ir 500 g, sugeba suvalgyti
Va radau technologinese kortelese, kad svorio pokytis buna apie 30-50 g., bet reiktu atsizvelgti i tai, kad dar marinuojasi ir prisigeria skysciu...
As taip manyciau, bet kiekvieno valgymo iprociai skirtingi, kitas gal ir 500 g, sugeba suvalgyti
as skaiciuoju, kad nepritruktu vieni gal maziau, kiti daugiau suvalgys, o gamtoj prie alucio tai tikrai daugiau susivartoja
kaip pvz galiu pasakyti. pirkau jau padarytu saslyku pardej. i kibiriuka tilpo apie 1,2kg. as juos kepiau orkaitej. man isejo 4iesmeliai mediniai. valgem 3zmones. tikrai nesijauciau persivalgius