Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(lannasuper @ 2009 09 25, 22:45)
as naudoju paprastesni buda tik nezinau ar geresni,yra pirkti speciali druska minkstinanti mesa,tai jos nedauk uzberiu ant mesos gabaliuku itrinu,ir taisau yprastu marinatu.

o kokia ta druska gal pavadinima galite parasyt 4u.gif
Atsakyti
Nemėgstu moralizuoti, bet siūlau pasiskaityti ir atsargiai naudoti "mėsą minkštinančią druską" (išskyrus gaminamą iš papajų gaunamo natūralaus fermento-papaino)
http://www.sveikasva...execution=e15s1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulyte DD: 19 balandžio 2010 - 16:33
O mūsų šeimyna turi tradicinį šašlyko marinavimo receptą, kurio jau keletą metų joks kitas nepakeičia. Ir visi draugai, draugų draugai, paragavę visuomet stebisi, kad be galo skanu ir prašo recepto biggrin.gif Mėsa dar niekada nebuvo kieta, visuomet minkštutė, ne per sausa, o skaniai sultinga. thumbup.gif
Receptas labai paprastas ir gal net gi daug kur girdėtas, - perkam sprandinę arba kumpį (esam bandę ir su mente, taip pat neblogi gavos, bet geriausia yra sprandinė), pjaustom pakankamai stambiais gabalais, keletas svogūnų galvų keliauja į puodą, tuomet pora pakelių būtent Santa Marios priekonių šašlykams (čia "ant" kokių porą kg mėsos, na, prieskonius galima koreguotis savo nuožiūra), truputuka pipirų (druskos šiek tiek dedam dažniausiai prieš kepant, bet galima berti ir iš anksto), įspaudžiam (reik prašyt vyro rankos, kad išspaustų iki paskutinio) porą gero dydžio citrinų ir savo nuožiūra Vilniaus majonezo (tarkim pusė indelio). Viskas!

Taip paruoštas šašlykas gali būti kepamas jau po valandos ir mėsa bus minkšta bei sultinga. Pabandykit! Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2010 04 26, 21:09)
O mūsų šeimyna turi tradicinį šašlyko marinavimo receptą, kurio jau keletą metų joks kitas nepakeičia. Ir visi draugai, draugų draugai, paragavę visuomet stebisi, kad be galo skanu ir prašo recepto  biggrin.gif  Mėsa dar niekada nebuvo kieta, visuomet minkštutė, ne per sausa, o skaniai sultinga.  thumbup.gif
Receptas labai paprastas ir gal net gi daug kur girdėtas, - perkam sprandinę arba kumpį (esam bandę ir su mente, taip pat neblogi gavos, bet geriausia yra sprandinė), pjaustom pakankamai stambiais gabalais, keletas svogūnų galvų keliauja į puodą, tuomet pora pakelių būtent Santa Marios priekonių šašlykams (čia "ant" kokių porą kg mėsos, na, prieskonius galima koreguotis savo nuožiūra), truputuka pipirų (druskos šiek tiek dedam dažniausiai prieš kepant, bet galima berti ir iš anksto), įspaudžiam (reik prašyt vyro rankos, kad išspaustų iki paskutinio) porą gero dydžio citrinų ir savo nuožiūra Vilniaus majonezo (tarkim pusė indelio). Viskas!

Taip paruoštas šašlykas gali būti kepamas jau po valandos ir mėsa bus minkšta bei sultinga. Pabandykit! Skanaus  smile.gif

As visada taip sasla marinuoju, tik dar mineralkes kartais ipilu ir citrinos sulciu isspaudus dar ir viena citrina menuliukais supjaustau ir viska sumaisau. Po paros,saslai buna minkstuteliai. Taip pat marinuoju ir vistienos slauneles ar sparnelius smile.gif O siaqndien kaip tik ruosiuosi uzsimarinuoti ir vistienos file. thumbup.gif
Atsakyti
Is savo patirties galiu pasakyti, kad nesigautu saslykas sausas gabaliukus geriausia pjaustyti 3cm diametro s8dyti tik prie6 pat kepant marinuoti su priekoniais mazdaug para. Bent jau gruzinai nezinau kodel bet druska pries pat kepant pila ir ant zariju. Vien minkstinancioji druska gali ne tik kad nepagelbeti bet ir sugadinti saslyka, toliau druska istraukia is mesos sultis lygiai ta pati daro ir actas kuo daugiau druskos ir acto tuo mesa bus sausesne ir kieta.
Mane asmeniskai labai domina ivairus prieskoniu misiniai kokius naudojat saslykams, nepripazystu prieskoniu misiniu jau paruostu schmoll.gif As geriau renkuosi naturalius atskirus priekonius ir pati maisausi misinius. Tik va noretusi jau kazko idomesnio atsibodo kario ir cesnako misinys su bazilikais vistienai ir soninei arba paprikos, pipiru ir rozmarino cia viena idomesni su imbieru maciau. Ciobrelis ir jau atsibodes kazkaip kazko jau idomiau noretusi. Dabar vat ir galvoju su kuom geriausiai butu meta maisyti.
Atsakyti
labai norėčiau išsikepti vietoj šašlykų žuvies 4u.gif
gal turit kokių receptų, kaip gaminat?
neįsivaizduoju.. norėčiau pabandyt su šviežiai pagautomis žuvytėmis mirksiukas.gif reiktų kepti folijoj mažesnes žuvytes, pvz. kuojas ir pan su galvomis? o didesnes žuvis galima supjaustyt gabaliukais ir suvert ant iešmo? ar kaip jūs darot? g.gif kokius marinatus galima būtų naudot,pvz. be sojos?
wub.gif jau metas būtų pagaliau atidaryt šiemet griliaus sezoną drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2010 05 13, 22:20)
labai norėčiau išsikepti vietoj šašlykų žuvies  4u.gif
gal turit kokių receptų, kaip gaminat?
neįsivaizduoju.. norėčiau pabandyt su šviežiai pagautomis žuvytėmis  mirksiukas.gif  reiktų kepti folijoj mažesnes žuvytes, pvz. kuojas ir pan su galvomis? o didesnes žuvis galima supjaustyt gabaliukais ir suvert ant iešmo? ar kaip jūs darot?  g.gif  kokius marinatus galima būtų naudot,pvz. be sojos?
wub.gif jau metas būtų pagaliau atidaryt šiemet griliaus sezoną drinks_cheers.gif

Jurgav,
Siūlau tokį marinatą{aš,jame mirkinau lašišų gabalėlius},gal ir tau patiks.
pora a.šaukštelių tarkuotų imbierų{šaknies}
1/2 a.š. aitriosios paprikos,
pora v.š.aliejaus,
v.š. žaliųjų citrinų sulčių,
pora a.šaukštelių žaliųjų citrinos žieveliu.
Supilu marinatą į indą merkiu žuvis ir marinuoju 30-45min.
Po to kepu ant grotelių
Kas liečia žuvyčiūų kepima as jas kepu ant grotelių.
Aš manau kad ir mazutes galima iškepti,tiesa sakant nebandžiau.
Skanių marinatų ir skanių zuvyčių 4u.gif
Atsakyti
Labutes

QUOTE(einareja @ 2008 07 24, 19:09)

Šašlykus marinuoju(apie 1,5kg) su kokiais trimis šaukštais majonezo,pilu mineralinio ir dar ispaudžiu viena citriną,supjaustau 3 didelius svogūnus,truputis pipiriukų,druskos.Nuo mineralinio su majonezu mėsytė būna minkšta ir sultinga..niam niam.Po to atskirai dar pamarinuoju svogūniukus.Taipat su citrina,alyvų aliejaus(galima paprasto),vandenuko,druskos,cukraus,pipiriuku vos vos.Paprastai ragauju.Turi būti saldžiai rūgštu 4u.gif



reiks pabandyti smile.gif
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 22, 13:43)
Sezono atidarymui dariau stai tokius verinukus ax.gif

user posted image

RECEPTAS

vau kaip grazu thumbup.gif

QUOTE(Spurgitta @ 2009 07 08, 08:57)
o aš marinuoju taip-svgūnus supjaustau, išspaudžiu citriną ir svogūnus gerai paminkau,kad citrina susigertų. Tada užvirinų vandens, į puodelį pilu šiek tiek acto, dedu pora šaukštų cukraus ir užpilu virintu vandeniu, tada šiuo skysčiu užpilu svogūnus (skystį reik ragauti, turi būti saldžiarūgštis)  thumbup.gif

ačiu pasinaudosim thumbup.gif
Atsakyti
Idomiai čia dauguma marinuoja su mineralke, ketčupu ir majonezu, actu. Mineralkė manau tik dėl sūrumo, o marinavimas su ketčupu, majonezu ir actu atėjo ir rusų laikų. Tokiu būdu paslėpdavo pašvinkusią mėsą. Atstas užmuša betkokį skonį ir lieka sausas, rūgštus mėsgalis be jokios maistinės vertės.
Įmesiu seną armėnišką receptėlį, skirtas 5 kg mėsos. Tinka ir veršio kumpiui, paukštienai ir kt.
5 kg sprando, 1 kg svogūnų galvų, 1 arb.š. juodųjų pipirų, 1 arb.š. čili arba kajeno pipirų, 1 arb.š. baziliko, drusko pagal skonį. Svogūnas nulupamas, supjaustomas griežinėliais ir sumaišomas su mėsos gabalais ir prieskoniais, laikyti 1-3 paras. Viskas, kuo ilgiau marinuojasi tuo minkštesnė mėsa ir geresnis skonis. Galima paimprovizuoti pridedant aliejaus ir kitokių NATŪRALIŲ prieskonių. Jokiu būdu nedėkit minkštiklių ir visokių prieskonių su E. Visu išgirtieji Santa marija mišiniai taip pat pripildyti visokių E skonio aromatų ir t.t. Reikia skaityti etiketes ir galvoti ką dedam į pilvą, nes vėliau teks galvoti kokias piliules pirkti.

smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
jooo, daug cia visko g.gif
as atradau greita marinavimo buda: mesa, prieskoniai, pipirai, cibuliai, grietine. Uztenka 1-1,5 ir minkstumas thumbup.gif , o skanumas ... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
pabandykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, as gal cia ne visai i tema, bet gal kas galit patarti, kai iskepti saslykus elektrinej orkaitej? skardoj ar ant grorteliu? kokiu rezimu? Is vis, ar imanomas toks dalykas? Nes turejau siandien lauke kepti, bet orelis tai ojojoj.... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 05 26, 13:56)
Merginos, as gal cia ne visai i tema, bet gal kas galit patarti, kai iskepti saslykus elektrinej orkaitej? skardoj ar ant grorteliu? kokiu rezimu? Is vis, ar imanomas toks dalykas? Nes turejau siandien lauke kepti, bet orelis tai ojojoj....  doh.gif  blush2.gif

As tai kepu ant groteliu,o po apacia skarda su vandenuku pastatau,kepu 220 is viirsaus ir apacios.Gerai gaunasi ,nesausi ,tik aisku neapskrunda taip kaip ant malku smile.gif
Atsakyti