Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(katiniuks @ 2009 07 08, 12:18)
o gal kas žinot kaip marinuoti lašišą(čia radau tik kelis receptėlius per visą temą,gal kas kitokių žinot).Valgėm pas draugus ant grotelių keptą, bet jie neišdavė recepto. schmoll.gif

Įmetu porą puslapiu:
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2009 07 08, 08:57)
Tada užvirinų vandens, į puodelį pilu šiek tiek acto, dedu pora šaukštų cukraus ir užpilu virintu vandeniu, tada šiuo skysčiu užpilu svogūnus (skystį reik ragauti, turi būti saldžiarūgštis)  thumbup.gif



ačiū 4u.gif

o vandenį karštą reikia pilt? ilgai marinuojasi?


Radau tokį dar:

Lašišos šašlykas
600 g. lašišos
5 VŠ medaus
6 VŠ sojų padažo
1 čili pipiras

1. Supjaustyti žuvį gabaliukais.
2. Puode sumaišyti medų, supjaustytą čili pipirą, sojos padažą; pašildyti ir dar šiltą padažą užpilti ant žuvies, sumaišyti.
3. Sumauti ant iešmukų, kepti ant folijos palaistant medumi. Kepti 5 min.
4. Druskinti prieš valgant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazira: 09 liepos 2009 - 12:16
QUOTE(Jazira @ 2009 07 09, 13:02)
ačiū  4u.gif

o vandenį karštą reikia pilt? ilgai marinuojasi?
Radau tokį dar:

jo karštą, jis suminkština svogūnus. o marinuotis užtenka 1-2 valandas. Nors gal ir tiek nereikia, bet pas mane taip gaudavosi visada panašiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2009 07 08, 09:57)

as irgi taip pat marinuoju, tik dar pipiriuku pabarstau, gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 07 07, 21:35)
Kaip as darau biggrin.gif :supjaustau svogunus,pipiriukai,druskyte,truputukascukraus,aliejaus,citrinos sulciu ir butinai smulkiai supjaustytu petrazoliu.Viska sumaisau ir paspaudau ranka .



Mano vyras daro panašiai, tik dar paprasčiau. Ta prasme, kad nereiktų rankomis spaudyti, visus ingridientus sudeda į stiklainį, uždaro dangteliu ir jį gerai sukrato ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2009 07 25, 22:30)
Mano vyras daro panašiai, tik dar paprasčiau. Ta prasme, kad nereiktų rankomis spaudyti, visus ingridientus sudeda į stiklainį, uždaro dangteliu ir jį gerai sukrato  ax.gif

as tai saukstu juos su citrina apslakscius paminkau, o veliau jau su visu skysciu i stiklainuka smile.gif
Atsakyti
Snd darau eksperimenta..marinuoju kiaulienos sprandine su vocesterio padazu ir kefyru..nz kas gausis biggrin.gif
Atsakyti
Merginos,gal kuri žinot ryžių su daržovėm rec prie šašlų-nes nuo paprastų visi dantis atkandę-dukra valgė pas draugus-sakė skanu nerealiai.
Mainais -kepto ant laužo viščiuko receptas biggrin.gif
Viščiuką reikia ruošti prieš dvi dienas-pirmiausiai sausai ištrinti norimais prieskoniais-jei darot pačios-tai imat druskos,cukraus truputį,česnako,juodų ir kvapių pipirų,truputį kario ir kmynų.
Arba galit savo mėgstamais pirktiniais,svarbu,kad su druska būtų.
Po paros viščiuką merkiat į čefyrą ir paliekat iki pat kepimo.Kepat arba ant grotelių,dažnai pavartant,arba perveriat per kelis iešmus.Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Po paros viščiuką merkiat į čefyrą ir paliekat iki pat kepimo.

Gal galima tiksliau?????? 4u.gif
Atsakyti
[quote=lututė,2009 08 18, 10:56]
Merginos,gal kuri žinot ryžių su daržovėm rec prie šašlų-nes nuo paprastų visi dantis atkandę-dukra valgė pas draugus-sakė skanu nerealiai.
Mainais -kepto ant laužo viščiuko receptas biggrin.gif
Viščiuką reikia ruošti prieš dvi dienas-pirmiausiai sausai ištrinti norimais prieskoniais-jei darot pačios-tai imat druskos,cukraus truputį,česnako,juodų ir kvapių pipirų,truputį kario ir kmynų.
Arba galit savo mėgstamais pirktiniais,svarbu,kad su druska būtų.
Po paros viščiuką merkiat į čefyrą ir paliekat iki pat kepimo.Kepat arba ant grotelių,dažnai pavartant,arba perveriat per kelis iešmus.Skanaus 4u.gif
[/quote
pasakyk,čefyras -tai stipri arbata?
Jeigu,tu kepsi šašlykus ant griliaus,tai gali iškepti grily pomidorų,kitokių turimų daržovių ant iešmo gal geriau,bet aptepk aliejumi įbėrus prieskonių,gali iškepti baklažanų griežinėlių .
su obuoliais.
Jeigu tau toks varijantas netiko,paimk ant aliejaus su sviest pakepink svogūno,česnako morkos,pomidorų,bebaigiant įpilk grietinėlės,prieskonių,druskytės.
Gali sumaišyti su ryžiais,gali tiekdama užpilti ant ryžių,tavo šventa valia.
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2009 08 18, 23:34)
Po paros viščiuką merkiat į čefyrą ir paliekat iki pat kepimo.

Gal galima tiksliau?????? 4u.gif

taip,čia svetimybė smile.gif čefyras-tai laaabai stipri juoda arbata-imi pakelį palaidų arbatžolių,ir užplikini litru vandens.Apytiksliai.
Regna,ačiū už receptuką. 4u.gif Bet ten kažkaip kitaip buvo daryta-nors mielai išmėginsdiu ir šitą .Ten kažkas su šaldytom daržovėm,sviestu-dar kažkas dėta buvo-nžn...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 19 rugpjūčio 2009 - 12:49
Su šašlyku raugimu eksperimentavau įvairiai. O dabar raugiu pagal vienintelį receptą. Supjaustytą mėsą sluoksniuoju su svogūnais, o kiekvieną sluoksnį pabarstau kaukazietiškais prieskoniais, šašlyko prieskoniais, džiovintais krapais ir džiovintomis petražolėmis. Tada rankomis viską gerai išmaišau ir paslegiu. Po poros valandų šašlykai bus minkštutėliai. Prieš kepimą reikia įberti šiek tiek druskos ir išmaišyti. Pabandykit, tikrai nenusivilsit.
Atsakyti