ką tik užmarinavau mėsytę majoneze tokiam įdomiam - su medum jis
dėjau dar žalumynų.
tikiuos, skaniai gausis
QUOTE(kamuflezine @ 2009 06 23, 00:52)
ką tik užmarinavau mėsytę majoneze tokiam įdomiam - su medum jis
dėjau dar žalumynų.
tikiuos, skaniai gausis
dėjau dar žalumynų.
tikiuos, skaniai gausis
Pasakysit kaip gavosi,mums tas majonezas
gal kas bandėte šašlyką su alumi raugti? radau tokį receptą, jei kas anksčiau už mane išbandys - parašykit kaip gavosi
Alaus šašlykas su granatų sultimis
1,5 kg kiaulienos
0,5 l alaus
1 granatas
6 vnt. svogūno galvos
Druska, malti juodi pipirai, čiobrelis.
Supjaustyti mėsą kubeliais, svogūnus - žiedais. Mėsą sudėti į puodą, sumaišyti su druska ir pipirais, ant viršaus dėti svogūnus, tada vėl mėsą ir svogūnus. Taip susluoksniuoti viską. Ant paties viršaus sudėti čiobrelį, aplieti granato sultimis ir alumi. Uždengti puodą ir palikti marinuotis 3-4 val. vėsioje vietoje.
Alaus šašlykas su granatų sultimis
1,5 kg kiaulienos
0,5 l alaus
1 granatas
6 vnt. svogūno galvos
Druska, malti juodi pipirai, čiobrelis.
Supjaustyti mėsą kubeliais, svogūnus - žiedais. Mėsą sudėti į puodą, sumaišyti su druska ir pipirais, ant viršaus dėti svogūnus, tada vėl mėsą ir svogūnus. Taip susluoksniuoti viską. Ant paties viršaus sudėti čiobrelį, aplieti granato sultimis ir alumi. Uždengti puodą ir palikti marinuotis 3-4 val. vėsioje vietoje.
QUOTE(Jazira @ 2009 07 01, 12:55)
gal kas bandėte šašlyką su alumi raugti? radau tokį receptą, jei kas anksčiau už mane išbandys - parašykit kaip gavosi
bandžiau, jau anksčiau rašiau tik be granatų sulčių
gal zinot kaip paruosti barbekiu padaza? prie kepsnio ooooj kaip skanu
QUOTE(aguuu @ 2009 07 02, 18:49)
gal zinot kaip paruosti barbekiu padaza? prie kepsnio ooooj kaip skanu
Tu padazu visokiausiu buna,bet parasysiu koki darau as:
Pasildyti 2 saukstus aliejaus
1 labai smulkiai supjaustytas svogunas
1 saukstas acto
1 saukstas cukraus(jei baltas cukrus-naudoti truputeli maziau)
1 saukstas Worcester'io padazo
4 saukstai kečupo
Jei norima astresnio padazo,galima dadeti Worcester'rio padazo arbatruputeli raudonuju pipiru
Viska pavirti ant labai mazos ugnies 10 min.
Kaip skaniai užsimarinuot tuos svogūnus?
gal kas parašytų receptą su citrinų sultimis. Atsibodo gadint produktus.
gal kas parašytų receptą su citrinų sultimis. Atsibodo gadint produktus.
QUOTE(Jazira @ 2009 07 07, 15:37)
Kaip skaniai užsimarinuot tuos svogūnus?
gal kas parašytų receptą su citrinų sultimis. Atsibodo gadint produktus.
gal kas parašytų receptą su citrinų sultimis. Atsibodo gadint produktus.
Kaip as darau :supjaustau svogunus,pipiriukai,druskyte,truputukascukraus,aliejaus,citrinos sulciu ir butinai smulkiai supjaustytu petrazoliu.Viska sumaisau ir paspaudau ranka .
as ruosiu toki barbekiu marinata kiaulienos(nebutinai)kepsniams:
100g pomidoru pastos(is bedos tinka ir keciupas)
3 saukstai acto
1 saukstas vorcesterio ir tabasko padazu
3-4 saukstai rudojo cukraus(tinka ir paprastas)
5 skilteles cesnako(smulkiai kapotas)
1 svogunas(smulkiai pjaustytas/maltas/tarkuotas per burokine tarka)
1 saukstas garstyciu
viska paverdu ant silpnos ugnies 10 min.ant mesos reikia pilti atsaldyta,tad per ta laika supjaustyta kepsniams,ir ismusta mesyte itrinu santa marios prieskoniais(nes recepte nera druskos).kai marinatas atvesta itrinu juo mesyte(nes man dazniausiai tirstas gaunasi) ir marinuoju saldytuve 12-24h.o kepant apvolioju issimarinavusia mesyte kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose,ir kepu keptuveje arba orkaiteje ir vualia lb skanus kepsniai gaunas
100g pomidoru pastos(is bedos tinka ir keciupas)
3 saukstai acto
1 saukstas vorcesterio ir tabasko padazu
3-4 saukstai rudojo cukraus(tinka ir paprastas)
5 skilteles cesnako(smulkiai kapotas)
1 svogunas(smulkiai pjaustytas/maltas/tarkuotas per burokine tarka)
1 saukstas garstyciu
viska paverdu ant silpnos ugnies 10 min.ant mesos reikia pilti atsaldyta,tad per ta laika supjaustyta kepsniams,ir ismusta mesyte itrinu santa marios prieskoniais(nes recepte nera druskos).kai marinatas atvesta itrinu juo mesyte(nes man dazniausiai tirstas gaunasi) ir marinuoju saldytuve 12-24h.o kepant apvolioju issimarinavusia mesyte kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose,ir kepu keptuveje arba orkaiteje ir vualia lb skanus kepsniai gaunas
QUOTE(Jazira @ 2009 07 07, 16:37)
Kaip skaniai užsimarinuot tuos svogūnus?
gal kas parašytų receptą su citrinų sultimis. Atsibodo gadint produktus.
gal kas parašytų receptą su citrinų sultimis. Atsibodo gadint produktus.
o aš marinuoju taip-svgūnus supjaustau, išspaudžiu citriną ir svogūnus gerai paminkau,kad citrina susigertų. Tada užvirinų vandens, į puodelį pilu šiek tiek acto, dedu pora šaukštų cukraus ir užpilu virintu vandeniu, tada šiuo skysčiu užpilu svogūnus (skystį reik ragauti, turi būti saldžiarūgštis)
o gal kas žinot kaip marinuoti lašišą(čia radau tik kelis receptėlius per visą temą,gal kas kitokių žinot).Valgėm pas draugus ant grotelių keptą, bet jie neišdavė recepto.