O as marinuoju keliais budais, o kuris skaniausias tai nezinau
1- majonezo, keciupo (geriausia astrus), soju padazas prieskoniai, svoguniukas aisku mesyte (mesyte labai sultinga gaunas)
2 obuoliu sultys, truputis coca colos, prieskoniai, svogunas ir mesyte (labai minkstuciai)
3 su labai stipriu mineraliniu, bet manau dauguma zino
as marinoju mesite su majonezu ir prieskoniais o kartais su alum. mano manimu geriausiai tinka tamsus alus pvz. Porteris
reikės su mineraliniu šnd pabandyti tik kazkaip keistai skamba
Sveikutes,
labai gerai bet kokia mesyte simunkstina kivis. Tik daug nereikia deti nes paskui jau labai minskta buna
labai gerai bet kokia mesyte simunkstina kivis. Tik daug nereikia deti nes paskui jau labai minskta buna
Sveikutes,
turiu kulinarem toki klausimuka - kas per vieta yra ta kryzmine. Siandien pirkau mesa sako:"imkite kryzmine, bus labai minksta ir sultinga.." na paemiau, o pasigilinti kas cia per vieta ir kodel ji vertinama - neturejau laiko...Gal zinote? Bandysiu savaitgali kapti, bus matyti aisku, bet siaip idomu...
stai ta Kryzmine
Esu girdejusi, kad jautienos yra kazkokia dali, kuri yra labai skani, sultinga ir pan. bet jos yra nadaug.. nu tai va ir nezinau kuri cia ta stebuklingai skaniojo dalis gaunasi kaip kumpis, tik sultingas ir laabai skanus (visokios sprandines, tai jos sausos buna, raumenines... )
turiu kulinarem toki klausimuka - kas per vieta yra ta kryzmine. Siandien pirkau mesa sako:"imkite kryzmine, bus labai minksta ir sultinga.." na paemiau, o pasigilinti kas cia per vieta ir kodel ji vertinama - neturejau laiko...Gal zinote? Bandysiu savaitgali kapti, bus matyti aisku, bet siaip idomu...
stai ta Kryzmine
Esu girdejusi, kad jautienos yra kazkokia dali, kuri yra labai skani, sultinga ir pan. bet jos yra nadaug.. nu tai va ir nezinau kuri cia ta stebuklingai skaniojo dalis gaunasi kaip kumpis, tik sultingas ir laabai skanus (visokios sprandines, tai jos sausos buna, raumenines... )
KAJA,jautienos ispjova(file) yra ta stebuklinga minksta dalis
Dar vienas geras marinatas Pagal duotas proporcijas, galit pasidaugint pagal savo turimą mėsos kiekį. Tikrai tikrai skanu
Mėsa rozmarino ir citrinos marinate
500 g mėsos (vištienos, kiaulienos, kalakutienos)
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1/2 citrinos
2 v. š. sojų padažo
2 v. š. rozmarino (šviežių smulkintų lapelių)
šviežiai maltų piprų
druskos
Mėsą supjausyti kąsnio dydžio gabalėliais, išspausti citrinos sultis, česnaką susmulkinti (sukapoti ar iššspausti). Sumaišyti visus marinato komponentus su mėsa ir palikti vėsioje vietoje porai valandų.
Gerai įkaitinti grilį, grilio keptuvę ar paprastą keptuvę ir kepti. Iškepusi mėsytė būna labai minkšta, sultinga ir skleidžia nuostabų aromatą. Ir, čia labai svarbu, greitai paruošiama.
Mėsa rozmarino ir citrinos marinate
500 g mėsos (vištienos, kiaulienos, kalakutienos)
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1/2 citrinos
2 v. š. sojų padažo
2 v. š. rozmarino (šviežių smulkintų lapelių)
šviežiai maltų piprų
druskos
Mėsą supjausyti kąsnio dydžio gabalėliais, išspausti citrinos sultis, česnaką susmulkinti (sukapoti ar iššspausti). Sumaišyti visus marinato komponentus su mėsa ir palikti vėsioje vietoje porai valandų.
Gerai įkaitinti grilį, grilio keptuvę ar paprastą keptuvę ir kepti. Iškepusi mėsytė būna labai minkšta, sultinga ir skleidžia nuostabų aromatą. Ir, čia labai svarbu, greitai paruošiama.
Mano marinatas kuri naudojau visur is visada( vistienos kumpeliai,sparneliai,sonkauliukai)su saslykais dar nebandziau, bet reikes pabandyt
reikia viska dedu is akies
1kg sparniuku
pomodoru padazo ir majonezo po lygiai po kokia 200g mazdaug
tabasko padazo koki viena valgoma sauksta (kas megsta astriau galiam daugiau)
cesnako daug kokios 3-4 dideles skilteles isspaustos,(cia velgi viskas nuo skonio)
aliejus kokia 3-5 valgomieji saukstai,
mesa minkstinanti druska
aitriuju papriku milteliai ant sauksto galo
viska ismakaluojam ir kiekviena sparniuka aptepe is visi pusiu dedame i dubeni pasimarinuoti per nakti ir diena,vakare kepam.viskas.marinato konsistencija turi buti tokia kaip pomidoru padazo.beto marinato niekaip neimanoma sugadinti
reikia viska dedu is akies
1kg sparniuku
pomodoru padazo ir majonezo po lygiai po kokia 200g mazdaug
tabasko padazo koki viena valgoma sauksta (kas megsta astriau galiam daugiau)
cesnako daug kokios 3-4 dideles skilteles isspaustos,(cia velgi viskas nuo skonio)
aliejus kokia 3-5 valgomieji saukstai,
mesa minkstinanti druska
aitriuju papriku milteliai ant sauksto galo
viska ismakaluojam ir kiekviena sparniuka aptepe is visi pusiu dedame i dubeni pasimarinuoti per nakti ir diena,vakare kepam.viskas.marinato konsistencija turi buti tokia kaip pomidoru padazo.beto marinato niekaip neimanoma sugadinti
QUOTE(anasko @ 2009 05 07, 11:57)
as marinoju mesite su majonezu ir prieskoniais o kartais su alum. mano manimu geriausiai tinka tamsus alus pvz. Porteris
anksčiau marinuodavau su paprastu, šviesiu alum. nesenai išbandžiau su porteriu - nu tikrai super
o dar tiesa, marinavimui pirkom ne iš maximos šašlyko prieskonius, o arbatos parduotuvėlėj, kur būna sveriami prieskoniai, nusipirkom 4 rūšių maišytų prieskonių ir juos sumaišėm. irgi labai skanu buvo. nuo šiol taip ir darysiu
QUOTE(*KAJA* @ 2009 05 08, 13:20)
Sveikutes,
turiu kulinarem toki klausimuka - kas per vieta yra ta kryzmine. Siandien pirkau mesa sako:"imkite kryzmine, bus labai minksta ir sultinga.."
turiu kulinarem toki klausimuka - kas per vieta yra ta kryzmine. Siandien pirkau mesa sako:"imkite kryzmine, bus labai minksta ir sultinga.."
Čia pats kiaulės sprandas.Ji pati populiariausia šašlykams(dar galima ir is priekinio kumpio-tinkamiausia šašlykams taip pat kaip ir kryžminė)