Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

O as marinuoju keliais budais, o kuris skaniausias tai nezinau biggrin.gif
1- majonezo, keciupo (geriausia astrus), soju padazas prieskoniai, svoguniukas aisku mesyte smile.gif (mesyte labai sultinga gaunas)
2 obuoliu sultys, truputis coca colos, prieskoniai, svogunas ir mesyte (labai minkstuciai)
3 su labai stipriu mineraliniu, bet manau dauguma zino
Atsakyti
as marinoju mesite su majonezu ir prieskoniais o kartais su alum. mano manimu geriausiai tinka tamsus alus pvz. Porteris
Atsakyti
reikės su mineraliniu šnd pabandyti tik kazkaip keistai skamba ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,
labai gerai bet kokia mesyte simunkstina kivis. Tik daug nereikia deti nes paskui jau labai minskta buna biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

turiu kulinarem toki klausimuka - kas per vieta yra ta kryzmine. Siandien pirkau mesa sako:"imkite kryzmine, bus labai minksta ir sultinga.." na paemiau, o pasigilinti kas cia per vieta ir kodel ji vertinama - neturejau laiko...Gal zinote? 4u.gif 4u.gif Bandysiu savaitgali kapti, bus matyti aisku, bet siaip idomu...

stai ta Kryzmine
user posted image

Esu girdejusi, kad jautienos yra kazkokia dali, kuri yra labai skani, sultinga ir pan. bet jos yra nadaug.. nu tai va ir nezinau kuri cia ta stebuklingai skaniojo dalis doh.gif smile.gif gaunasi kaip kumpis, tik sultingas ir laabai skanus (visokios sprandines, tai jos sausos buna, raumenines... )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *KAJA*: 08 gegužės 2009 - 13:22
Sveikutes,o as noreciau pasiulyt savo skaniuju saslyku buda smile.gif is sonines..marinatui reiktu pipiru,druskytes ir acto,kas be ko daug svogunu thumbup.gif labai skanu ax.gif
Atsakyti
KAJA,jautienos ispjova(file) yra ta stebuklinga minksta dalis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 13 gegužės 2009 - 08:55
Dar vienas geras marinatas wink.gif Pagal duotas proporcijas, galit pasidaugint pagal savo turimą mėsos kiekį. Tikrai tikrai skanu wink.gif

Mėsa rozmarino ir citrinos marinate


500 g mėsos (vištienos, kiaulienos, kalakutienos)
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1/2 citrinos
2 v. š. sojų padažo
2 v. š. rozmarino (šviežių smulkintų lapelių)
šviežiai maltų piprų
druskos

Mėsą supjausyti kąsnio dydžio gabalėliais, išspausti citrinos sultis, česnaką susmulkinti (sukapoti ar iššspausti). Sumaišyti visus marinato komponentus su mėsa ir palikti vėsioje vietoje porai valandų.
Gerai įkaitinti grilį, grilio keptuvę ar paprastą keptuvę ir kepti. Iškepusi mėsytė būna labai minkšta, sultinga ir skleidžia nuostabų aromatą. Ir, čia labai svarbu, greitai paruošiama.

user posted image
Atsakyti
Mano marinatas kuri naudojau visur is visada( vistienos kumpeliai,sparneliai,sonkauliukai)su saslykais dar nebandziau, bet reikes pabandyt

reikia viska dedu is akies smile.gif

1kg sparniuku

pomodoru padazo ir majonezo po lygiai po kokia 200g mazdaug
tabasko padazo koki viena valgoma sauksta (kas megsta astriau galiam daugiau)
cesnako daug kokios 3-4 dideles skilteles isspaustos,(cia velgi viskas nuo skonio)
aliejus kokia 3-5 valgomieji saukstai,
mesa minkstinanti druska
aitriuju papriku milteliai ant sauksto galo

viska ismakaluojam ir kiekviena sparniuka aptepe is visi pusiu dedame i dubeni pasimarinuoti per nakti ir diena,vakare kepam.viskas.marinato konsistencija turi buti tokia kaip pomidoru padazo.beto marinato niekaip neimanoma sugadinti smile.gif


Atsakyti
Sveiki smile.gif . Skaičiau skaičiau nuo pradžių iki galo, bet taip ir neradau (o gal ir praleidau) jokio sojų šašlykų recepto.. O labai labai reikia ir niekur nerandu nieko tikslaus ir aiškaus pradentiesiams.. unsure.gif Gal kas žinote kokį receptuką? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anasko @ 2009 05 07, 11:57)
as marinoju mesite su majonezu ir prieskoniais o kartais su alum. mano manimu geriausiai tinka tamsus alus pvz. Porteris

anksčiau marinuodavau su paprastu, šviesiu alum. nesenai išbandžiau su porteriu - nu tikrai super thumbup.gif
o dar tiesa, marinavimui pirkom ne iš maximos šašlyko prieskonius, o arbatos parduotuvėlėj, kur būna sveriami prieskoniai, nusipirkom 4 rūšių maišytų prieskonių ir juos sumaišėm. irgi labai skanu buvo. nuo šiol taip ir darysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*KAJA* @ 2009 05 08, 13:20)
Sveikutes,

turiu kulinarem toki klausimuka - kas per vieta yra ta kryzmine. Siandien pirkau mesa sako:"imkite kryzmine, bus labai minksta ir sultinga.."

Čia pats kiaulės sprandas.Ji pati populiariausia šašlykams(dar galima ir is priekinio kumpio-tinkamiausia šašlykams taip pat kaip ir kryžminė)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 02 birželio 2009 - 17:30